• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2012

nataszka, my myśleliśmy o takiej położnej, ale w Policach nie wpuszczają prywatnych położnych na porodówkę, więc byłby to zbędny wydatek. Mam nadzieję, że szkoła rodzenia wszystko mi rozjaśni no i po porodzie jest pielęgniarka środowiskowa, która przychodzi do domu i pomaga przy dziecku i to jest darmowe. Jak będę potrzebowała więcej pomocy, dziewczyny ze szkoły rodzenia też służą pomocą, więc powinno byc OK :)

reklama
nataszka, my myśleliśmy o takiej położnej, ale w Policach nie wpuszczają prywatnych położnych na porodówkę, więc byłby to zbędny wydatek. Mam nadzieję, że szkoła rodzenia wszystko mi rozjaśni no i po porodzie jest pielęgniarka środowiskowa, która przychodzi do domu i pomaga przy dziecku i to jest darmowe. Jak będę potrzebowała więcej pomocy, dziewczyny ze szkoły rodzenia też służą pomocą, więc powinno byc OK :)

teraz mnie zdziwiłaś :szok: Mam awaryjną gin właśnie z Polic i mówiła mi, że normalnie można ze swoją położną przyjechać i z tego co wiem to tam s a 2 które dają takie usługi prywatnie.

My tam byliśmy i nam dziewczyna powiedziała, że oni by bardzo chcieli ale zarząd szpitala się na to nie zgadza. Pytaliśmy tez o taką położną, na miejscu której można zapłacić i powiedziała, że oni nie praktykują. Jeśli jednak Ty masz namiar na taką z Polickiego szpitala, to poproszę, wiadomo, że można na nie liczyć, ale pewnie nie cały czas...

Taka opłacona położna, to bierze tą kasę również za to, że w okresie Twojego porodu powiedzmy przez tydzień wprzód i tydzień w tył jest pod telefonem 24h na dobę, nie weźmie urlopu, nie pójdzie na wesele, czeka na Twój telefon i o każdej porze dnia i nocy jedzie do szpitala być tam tylko dla Ciebie. Chyba że ma akurat dyżur i jest na miejscu. Też uważam że to drogo, ale niestety takie są realia.

Pamelcia wezmę namiar na jedną bardzo dobrą i super miłą położną z bielańskiego. Wezmę od przyjaciółki i ci wyślę na priva, bo ona już się z nią umawiała, a ja jeszcze nie. Ona się z Tobą umówi najpierw na spotkanie, wszystko Ci powie, pogadacie sobie, pokaże Ci oddział. Takie spotkanie nie jest zobowiązujące jeszcze do niczego. Płaci się potem, jak już podpisze się umowę.

Piszecie o położnych, ja zamierzam dać jakąś kwotę tej która będzie akurat na dyżurze i mi się spodoba. Podobno w tym szpitalu co będę rodzić wszystkie są fajne albo w miarę. Moja koleżanka zapłaciła tysia, a tu się okazało, że w jednym czasie (przedział parę tyg) rodziły jej dwie pacjentki, jak jedna zaczęła rodzić to do niej nie mogła, kasę jej oddała i tyle.

marcia, mój gin przy takich wynikach zlecił by dietę. Mi w tej diecie nawet nie doskwiera tak bardzo brak słodyczy, ale brak białej mąki, ziemniaków, tłustych serów czy smażonego, bo to duże ograniczenia w kuchni, kotleta nie zjesz, w sumie to nawet mięsa się nie powinno obsmażać przed piekarnikiem. Dziś zjadłam truskawki z małą łyżeczką cukru:-(

Dziewczyny, jestem naprawdę w jakimś obłędzie jedzeniowym już któryś dzień. Dzisiaj zjadłam po kolei:

owsiankę na mleku, kanapkę z razowego z serem żółtym taką składaną z dwóch kromek, sałatkę z kuskusa z indykiem i warzywami, jogurt śliwkowy, sok pomidorowy, znowu sałatkę z kuskusa, teraz w domu dwie kanapki z razowego z pomidorem, i właśnie wcinam zupę botwinkę. I mam jeszcze na coś ochotę. Czy Wy też tak futrujecie? Już mam 8kg na plusie.

Ja zaczęłam od kanapeczek na chlebku słonecznikowym rano, potem truskawki z jogurtem. Potem znowu truskawki z jogurtem, kanapka z łososiem, obiad, kotleciory, mizeria i ziemniaczki, potem lody i teraz znowu truskawki z jogurtem... i to chyba jeszcze nie koniec...

hehe to ja: Dwa kawałki pizzy, dwie kromki chlebka z masłem, winogrona, rzodkiewki, ciepłego loda, a teraz paszteciki z mięsem i barszczyk czerwony:) a na deser mam kawałek serniczka

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry