jestem bardzo przezorna po wypadku kolezanki, gdzie zemdlala.. karetka przyjechala a ona nie ma karty ciazy przy sobie.. opierniczyli ja za to.. ze tam grupa krwi, ostatnie badania, czasem pisze albo i nie na co uczulonym sie jest z lekow, tak jak w mojej karcie.. jak nie ma takich info znaczy ze mozna np podac jakies leki...
reklama
kakakarolina
Fanka BB :)
mi na szczęście można podać wszystko ;-) ale w góry wezmę tym razem jakbym miała jechać rodzić do cieszyna 

Ja tam nigdy kart nie mam ze sobą, jest w domu w teczce. Miałam prasować ale już padam, zresztą M zabarykadował dojście do prasownicy częściami do komody, która jutro będzie skręcał. A jak jest u Was z jazdą samochodem?bo moja mama panikuje, że już nie powinnam jeździć i każe mi brać wszędzie taksówki i jeszcze chce za nie płacić. Idę na mecz, ja kibicuje Czechom, M Portugalii, no i już jutro wizyta.
Summerbaby
NIE DA SIĘ ZA WAMI NADĄŻYĆ DZIEWCZYNY
;-)
MieMie ślicznie wygląda domek, ładne kolory ścian, kominka już zazdroszczę
jakie to mile uczucie urządzać się…. Ja walczyłam z tematem 4 lata temu, chętnie bym coś zmieniła!
Exotic to niemożliwe że masz termin na sierpień, wyglądasz ślicznie! Piękna para z Was! Życzę Wam wszystkiego co najlepsze!
Irisson ja też dzisiaj się rozczuliłam, podobnie jak Ty … układałam ubranka Bruno i normalnie się poryczałam. Cały czas chyba do mnie nie dociera że to już za chwilę! Boże, będę mamą, kto by pomyślał!? Cała rodzina już dawno spisała mnie na straty w tym temacie ;-)
Dziewczyny! Ale Wy galopujecie z planami! Chrzest, matko i córko! Ja to urodzić chcę na razie ot co! A o chrzcie pewnie też będę musiała pomyśleć ale najwcześniej w Boże Narodzenie, nie jesteśmy szczególnie pobożni. Bardziej dla rodziców to zorganizujemy, chrzestnych nawet jeszcze nie wybraliśmy.
Ale upał w Katowicach, masakra, pies pokładał się po kątach, dyszal i też miał dość, dopiero godzinę temu wyszliśmy na spacer - popływał, pobiegał po lesie i dostał nowe zycie :-) Mam dość tych upałów, żadna przyjemność.
Dzisiaj się prawie spakowałam, jakoś mnie ta wczorajsza wizyta u lekarza nastraszyła. Uprzątnęłam też schwek/pralnię i wywaliłam tony niepotrzebnych rzeczy. Efekt taki że mam skurcze. Teraz już przynajmniej wiem że to skurcze, hehe
kakakarolina podobno w Cieszynie jest genialna porodówka - to całkiem serio, mam tak fajnych przyjaciół i masę ich koleżanek z Bielska i okolic jeździ do Cieszyna. Ale oczywiście Ty JESZCZE NIE TERAZ, pamiętaj!

MieMie ślicznie wygląda domek, ładne kolory ścian, kominka już zazdroszczę

Exotic to niemożliwe że masz termin na sierpień, wyglądasz ślicznie! Piękna para z Was! Życzę Wam wszystkiego co najlepsze!
Irisson ja też dzisiaj się rozczuliłam, podobnie jak Ty … układałam ubranka Bruno i normalnie się poryczałam. Cały czas chyba do mnie nie dociera że to już za chwilę! Boże, będę mamą, kto by pomyślał!? Cała rodzina już dawno spisała mnie na straty w tym temacie ;-)
Dziewczyny! Ale Wy galopujecie z planami! Chrzest, matko i córko! Ja to urodzić chcę na razie ot co! A o chrzcie pewnie też będę musiała pomyśleć ale najwcześniej w Boże Narodzenie, nie jesteśmy szczególnie pobożni. Bardziej dla rodziców to zorganizujemy, chrzestnych nawet jeszcze nie wybraliśmy.
Ale upał w Katowicach, masakra, pies pokładał się po kątach, dyszal i też miał dość, dopiero godzinę temu wyszliśmy na spacer - popływał, pobiegał po lesie i dostał nowe zycie :-) Mam dość tych upałów, żadna przyjemność.
Dzisiaj się prawie spakowałam, jakoś mnie ta wczorajsza wizyta u lekarza nastraszyła. Uprzątnęłam też schwek/pralnię i wywaliłam tony niepotrzebnych rzeczy. Efekt taki że mam skurcze. Teraz już przynajmniej wiem że to skurcze, hehe

kakakarolina podobno w Cieszynie jest genialna porodówka - to całkiem serio, mam tak fajnych przyjaciół i masę ich koleżanek z Bielska i okolic jeździ do Cieszyna. Ale oczywiście Ty JESZCZE NIE TERAZ, pamiętaj!
kakakarolina
Asia ja jeżdżę i zamierzam do końca jeździć ostatnio się do szpitala zawiozłam ;-) nie odczuwam żadnego dyskomfortu w prowadzeniu.
agos3009
potwierdzam, również słyszałam, że w Cieszynie super porodówka, sama się nad nią zastanawiałam :-) w Bielsku to samo co w Katowicach, straszny upał, aż wytrzymać się nie da:-( zapowiadają już burze od 3 dni, wielkie deszcze, a tu chwileczkę wczoraj w nocy pokropiło. 
Asia też jestem za Czechami, oby im się udało ;-)
Asia też jestem za Czechami, oby im się udało ;-)
Mart81
Wy już o chrzcinach, a u mnie jeszcze nawet łóżeczka nie ma 
U nas to raczej dalej niż bliżej do takich uroczystości. Ja byłam chrzczona jak miałam 3 lata, moja siostra 5. A nasz stosunek do kościoła jest taki, że chyba uczciwiej byłoby nie chrzcić niż chrzcić. Ogólnie to w ogóle o tym nie myślimy. Na samą myśl, że mam iść i się prosić, i tłumaczyć, że my bez ślubu, że bez bierzmowania, że nie chodzimy do kościoła, że nie przyjmujemy księdza. To mi się odechciewa w ogóle.
A z tą kartą ciąży to prawda. Ja też noszę przy sobie. W końcu to mały kartonik.
Asia85 ja się źle czuję jako pasażer, a o wiele lepiej jak prowadzę. Nie ma mowy żebym przestała jeździć. Mamy dwa samochody, i każdy kupę swoich spraw w różnych kierunkach i różnych porach. Poza tym, mi jest niedobrze, jak sama nie prowadzę. Kupiłam sobie z miesiąc temu adapter do pasów dla kobiet w ciąży i jest mi bardzo wygodnie.
U nas to raczej dalej niż bliżej do takich uroczystości. Ja byłam chrzczona jak miałam 3 lata, moja siostra 5. A nasz stosunek do kościoła jest taki, że chyba uczciwiej byłoby nie chrzcić niż chrzcić. Ogólnie to w ogóle o tym nie myślimy. Na samą myśl, że mam iść i się prosić, i tłumaczyć, że my bez ślubu, że bez bierzmowania, że nie chodzimy do kościoła, że nie przyjmujemy księdza. To mi się odechciewa w ogóle.
A z tą kartą ciąży to prawda. Ja też noszę przy sobie. W końcu to mały kartonik.
Asia85 ja się źle czuję jako pasażer, a o wiele lepiej jak prowadzę. Nie ma mowy żebym przestała jeździć. Mamy dwa samochody, i każdy kupę swoich spraw w różnych kierunkach i różnych porach. Poza tym, mi jest niedobrze, jak sama nie prowadzę. Kupiłam sobie z miesiąc temu adapter do pasów dla kobiet w ciąży i jest mi bardzo wygodnie.
reklama
Summerbaby
summerbaby no upal, a w Sc tez makabra.....
co do spisywania na straty.. nas tez spisali prawie a tu w koncu sie udalo
a gdzie rodzisz? ze tak zapytam bo ja w Katowicach wlasnie![]()
Błonka się na szpital w Bogucicach - w poniedziałek jadę sobie obejrzeć choć gdzieś tam z tyłu głowy mam szpitale w najbliższej okolicy czyli OSK i CSK w Katowicach Ligocie ale to chyba nie czas na zmianę decyzji. Ciągle f A Ty?
Asia 85 ja jeżdżę i nie wyobrażam sobie funkcjonować bez auta. Na razie wszystko ok. choć jak za często wsiadam/wysiadam to trochę mnie to męczy ale poza tym ok.