reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2012

reklama
irisson, nie rosną, super udane! Ja dziś robiłam sernik an zimno i chlebek bananowy. W ogóle wróciła z miasta i się zdołowałam ile ludzie zarabiają w moim zawodzie w Wawie, znajomi co ledwo na studiach przędli:no: No a ich szefu ma 300 tyś miesięcznie.

asia.85 pisze:
No a ich szefu ma 300 tyś miesięcznie.
Yyyyy :eek: Nie pomyliłaś czasem zer? :-p A to brutto czy netto? :-D O matko i córko. Jego jedna wypłata to 10 lat mojej pracy zakładając, że dostawałabym cały czas tyle ile mam obecnie na umowie. No i gdybym pracowała na cały etat, a nie na 7/8. Znowu da niesprawiedliwość w przyrodzie. Owszem, mniej się pewnie narobię niż Szefu, ale chyba nie aż o tyle mniej? :eek:
Irisson, chleb wygląda genialnie. Aż czuję jego zapach. A nie te pszenne białe niewiadomoco, co chlebem nazywają... Dawaj przepis, skoro masz sprawdzony :-).
Kiedy doczekam się soboty, w którą będę mogła zalegnąć na kanapie i pachnieć? :rolleyes2: Dzisiaj nogi wchodzą mi do zadka. Nagotowałam się i namyłam garów tak, że czuję się chyba tak jak Summer po squashu :-D. Mam nadzieję, że Tymek nie będzie kręcił nosem i zje wszystko ze smakiem.
Jejku, dlaczego już jest 22:00??!?? Poproszę 20:30. Lecę się kąpać...

Ostatnia edycja:
Nie pomyliła, ale to goła pensa w "ojro", a pewnie ma jeszcze inne "projekty" i 40 lat:), fundusze reprezentacyjne itd.
Ale przecież Lis za jeden program w tyg też ma tyle podobno z naszego abonamentu (dobrze, że go nie płacę:-) to się tak bardzo nie denerwuje)

ja nawet nie wiem jaka to kasa takie kwoty...

ja dziś miałam średnio fajny dzień tak ogólnie patrząc, dopadło mnie zmęczenie z całego tygodnia i ledwo się ruszałam... tylko że tak się nie da niestety...
a w międzyczasie dokonałam czegoś takiego:

dsc8389m.jpg

nie są zbyt pyszne niestety bo wzięłam kiepski przepis, mało słodkie i mało maślane... muszę wziąć przykład z irisson z chlebem :) to się przynajmniej przyda :) bo kto teraz zje tyle drożdżówek

Olga, na moje oko wyglądają bardzo smacznie i sama bym takie łyknęła bez zastanowienia :)

Chlebek Irisson też budzi respekt.

Ja jutro piekę drożdżowe bułeczki maślane z przepisu Wachowicz. Do tego robię zupę krem z zielonego groszku i lasagne. Mam nadzieję, że nie polegnę w kuchni od nadmiaru pomysłów.

Dziś mieliśmy dzień zakupowy - Lila była tak grzeczna, że chyba z 6 godzin spędziliśmy na zakupach. Później szybko robiłam leniwe pierogi, ale nie wiem nawet kiedy ten dzień zleciał.

No i dziś pojawił się całkiem niespodziewanie. W ogóle na niego nie czekałam, nawet zupełnie o nim zapomniałam, aż tu nagle, bez ostrzeżenia, bez bóli przepowiadających.... Po prawie 15 miesiącach... O matko, a tak mi było dobrze bez niego... Ech... ;-) Idę obejrzeć komedię na tvn i pobyczyć się trochę.

my obcego oglądamy :-D

zaraz wrzucę w przepisy stronę z którego chlebek robiłam, największa kicha, bo zapomniałam odłożyć trochę zakwasu i trza znowu 5 dni od początku robić :-p ale wam mówię, sam jest rewelacyjny :tak:

Olga drożdżówki wyglądają super :tak:

ja tam pieniędzy nie zazdroszczę,zaraz 30baniek w lotto zgarniemy, to co mi tam :rofl2:

Irisson pisze:
ja tam pieniędzy nie zazdroszczę,zaraz 30baniek w lotto zgarniemy, to co mi tam
Chyba 15 :-D. Bo ja też trafiam, to trzeba się na pół podzielić...
Olga, drożdżówki wyglądają bardzo ciekawie. A jak za mało słodkie to ja bym je lukrem potraktowała. Troszkę wody, sok z cytryny i cukier puder. To zawsze pomaga :tak:.

reklama
Może ja wygrałam, bo jeszcze nie sprawdzałam :) Chociaż zadowoli mnie i czwórka, bo piątki psychicznie bym nie zniosła ;)

Ogólnie, co z tym wątkiem kulinarnym? Zaraz zerknę na przepis Irisson na chleb. Zamierzam się niebawem rozpiec :)

Do góry