Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Dziewczyny pospalam, zjadlam obiad z mezem bo dzisiaj na 15sta juz byl
i od razu sie lepiej czuje!
tez ciagle jem i jem, w poniedzialek sie przekonam ile od 2 tyg przytylismy z maluchem
a z obiadem tez czekam az maz bedzie w domku, ale oczywiscie wciagam jeszcze cos przed, bo czasami na 18 musze obiad szykowac, jesli nie jest to zupka ;-)
U nas w końcu przestało padać. Ja od rana sprzątam, sernik na zimno prawie gotowy, teraz odpoczywam
Byłam wczoraj w pracy zanieść L4 i podbić książeczkę ubezpieczeniową, dziewczyny dały mi też pismo odnośnie tego urlopu macierzyńskiego. Jeśli chcemy przez cały rok otrzymywać 80% podstawy wymiaru zasiłku - to wniosek trzeba złożyć przed porodem. Więcej informacji jest na stronie rodzicielski.gov.pl jeszcze tu nie zaglądałam, ale mam nadzieję, ze tam będzie przykładowy wniosek
co do głodu w nocy - ja też podjadam, bo jak wstanę i czuję głód to nie zasnę z powrotem - wcinam wtedy banany
quincy - fajnie, że już w domu jesteś, i że wszystko u Was w porządku!!!
Modlicha ja się nie doszukałam niestety wzoru, u mnie w kadrach na bank nie dostanę, tam niczego jeszcze się nie dowiedziałam.
A mam pytanie z innej beczki. Czy biorąc pod uwagę, że pozostajemy na L4 teraz a później będziemy przebywać na urlopie macierzyńskim, czy przysługują nam wczasy pod gruszą? Chodzi o ekwiwalent pieniężny.
Taka j., z tego co wiem to w tym roku wczasy pod gruszą nie przysługują .. przynajmniej nie u mnie.. bo musiałabym teraz przerwać l4 i wziąć 2tyg urlopu żeby mi przyznali.. a za rok to hm.. muszę zapytać z ciekawości księgowej bo u mnie wypłacają w czerwcu a ja np urlop wybiorę we wrześniu to powinno mi chyba przysługiwać.. no ale nie wiem pewnie..
Basia no właśnie na L4 na pewno nie przysługuje bo przecież nie można być na zwolnieniu i sobie na wczasy jechać ale na macierzyńskim to nie wiem jak to jest. Szkoda.