witam! u nas zimno ale słoneczko świeci, co z tego jak na spacer za zimno!
jagoda mam do Ciebie pytanie, bo z tego co pamiętam to podajesz mm i pewnie już gluten wprowadzałaś, czytałam w poradniku bobovity, że dzieci karmione mm muszą dostawać gluten przez 4 miesiące, przez pierwsze 2 ok. 3 gramy na jedną porcję dziennie i kolejne 2 miesiące 6 gramów na porcję, potem można podawać bez ograniczeń, jak niby te gramy mam przeliczyć, no bo w tym mądrym poradniku piszą , że 3 gramy to np. 1,5 łyżki stołowej kaszki. Natomiast w poradniku nestle, piszą żeby dodawać 1 łyżeczkę dziennie do posiłku, to kurna jedną łyżeczkę czy jedną łyżkę stołową, sama nie wiem już nic. Pomocy..Wiem, że ważne jest to wprowadzanie, zaraz po 5 miesiącu bo się zmniejsza ryzyko alergii, ale samo wprowadzanie musi być też odpowiednie, a tu co poradnik to coś innego, zwariuje.
dzisiaj podam małemu pierwszy raz banana, ciekawe czy mu posmakuje, ogólnie jeszcze nic mu po niczym nie było, tylko mniej kup robi po tym słoikowym jedzonku- właściwie tylko to mnie martwi, Wasze dzieci też tak reagują ? czy nie macie kłopotu z zaparciami od kiedy jedzą coś innego niż mleczko?
Pozdrawiam