Witajcie dziewczyny,
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu druga dawka pneumo, następna za rok uff. Widzę że jest poruszany temat wagi i centyli, Tymcio waży 8600 i 74 cm i jego waga jest miedzy 10-25 c a wzrost 75-90. Lekarka mówi że nie wygląda na zagłodzonego i jest wszystko oki. Zaglądneła mu do buźki i mówi że ma bardzo rozpulchnione dziąsła, idzie nam 6 ząb i na tym nie koniec...
Dzisiejsze szczepienie daje popalić, ponad godzine był wielki płacz nie potrafiłam go uspokoić, zaczeło się od tego że jest śpiący a bronił się przed zaśnięciem i później cały czas ryk, dałam mu paracetamol i padł śpi od 16 do teraz hmm. Nocka była średnia wstawałam co 2 h.
Ewelina daje mojemu po kaszce dużo picia , dwa cyce czasami wyciągnie i się budzi, lekarka mi mówiła że mogą to być zęby i tak jak piszesz że może teraz dużo rośnie ehh mam nadzieję że to się zmieni w miarę szybko.
Grinula też się obawiam jak to będzie bez cyca, już mam ochotę go oduczyć ale jeszcze go pokarmie jak mnie nie wykończy :-)
My ja mojego mało noszę, leży na podłodzę z zabawkami, Ostatnio dałam mu miske i wrzuca sobie tam zabawki i wyciąga później ubiera tą miskę na głowę,jak mu się znudzi to na chwile do łóżeczka, bujaczka, ostatnio były takie dni że nic mu się nie podobało.
ewelia u nas podobnie, picie nie pomaga tylko cyc ;-)
Venice ja mam jeszcze sporo ciasta i nikt już tego nie chce jeść:-)jutro jedziemy do dziadków do niedzieli i pewnie tam też będą nas tuczyć
Tymcio już fajnie pełza i zabiera się za raczkowanie, podniósi dupke i rączki do góry i się kiwa :-)