reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

hej
czemu tu tak pusto??
u mnie załamka nr ??? już nie wiem który...
córa znowu chora -pojechała w góry w weekend ..noi pewno zamrzła ..i katar mega coś jej zeszło na krtań ...do tego dużżaaa opryszczka na buzi.... ;/ syn straszy kaszle i kaszle i odkaszlec nie może...
mały tez cos troche pokaszluje....a ja już nerwicę chytam :/ witki opadają...
Powiedzcie mi moje drogie co Wasze maluchy jedzą w dzien??? jak to u was wygląda....?????
u nas 13 zębów jest.....
do tego Mikiemu coś się porobiło że o 22 chodzi spać ;/

reklama
Witajcie,

Veniceee trzymaj się dzielnie, musimy jakoś wytrwać ten okres zimowy, byle do wiosny. U nas już od dłuższego czasu 16 zębów, jak miał roczek to już miał całą szczenę:-) co do spania to u nas jest podobnie nagle stwierdził że będzie chodził spać po 22.. od niedzieli powoli wracamy do starych nawyków, chodzi spac po 20 max 21 mam nadzieję że wszystko wróci na stare tory bo było kiepsko. Mój je wszystko,śniadanie jakies kanapki, ryz na mleku, uwielbia jajecznice ze szczypiorkiem, warzywa, zupka, obiad zalezy co ugotujemy :-) jakis serek, jogurty i kolacje, miedzy czasie też owoce, powoli odstawia kaszkę bo jadł na wieczór ale nie chce, więc je kanapki w łóżeczku jeszcze pije mleczko.

Taka j tez nie czuje magii świąt, w tym roku rezygnuje z choinki bo Tymek ją zaraz na siebie ściągnie a nie chce dodawać kuzynce dodatkowego kłopotu bo i tak wszędzie już włazi gdzie tylko się da i na co się da.

Ja też się jakoś nie teges czuję, chyba ta pora, niby zima niby nie, ciemno na okrągło, niedługo mamy mieć szczepienie i zastanawiam się czy do niego dojdzie.
Trzymajcie się dziewczyny dzielnie, sama nie wiem jak to zrobić ale chyba musimy jakoś dać radę.

Aga wszystko je ...
Miki nie:no:..chyba jakaś nieudolna jestem....
kanapki nie zje bo pluje-no z masłem jeszcze wcisnę po trochu...rano mleko+ kaszkę zjada...no wypije...
potem owoce jakieś ...zupa-noi 2 dań nie chce,nie lubi za dużo gryźć.... jak mnie to wk.... potem jakieś deserki mleczne ..no z tatą często zjada coś -czyli drugi obiad....parówki trochę wcina ...noi surowe owoce ....banana,brzoskwinię,maliny ,borówki...
nie mam poomysłu co mu podawać .... :( ręce mi opadają już ...
TakaJ ja też nie czuje świąt....chyba dlatego że pod górkę mam od dłuższego czasu....

Venicee a jakbyś mu to troche mieliła to drugie danie? Nie patrz, że ma ponad rok czy coś, córa znajomej niedawno zaczęła gryźć a ma prawie 2 lata, każde dziecko sobie inaczej ustala, wtedy zjadłby coś tego drugiego dania? Wiem, że Ci ciężko, są takie momenty, że człowiek ma wszystkiego dość, teraz niestety aura sprzyja takiemu zniechęceniu. I bądź tu człowieku happy bo są święta! Ja też mam doły ostatnio.

venice nie przejmuj sie spaniem, moj tez przed dluzszy czas chodzil spac o 22 lub ok 22 a od kilku dni chodzi spac po 20, szczegolnie jak krocej spi w dzien, co do jedzenia to moj tez drugich dan nie zawsze chce, lubi kluski slaskie, nalesniki z serem, karkowke w miodzie (a podobno nie wolno bo tluste ale karkowka jest miekka a sos miodowo ketchupowy slodki, daje mu na ziemniaki sosu i rozdrabniam karkowki troszke na ziemniaki i karmie go lyzeczka, wcina jak nie wiem), z zup to je rosol, krupnik, pomidorowa, grochowa i jarzynowa, gotuje na miesku rosolek a potem dodaje co trzeba, nie lubi barszczu, kanapki na poczatku lubil a teraz roznie, parowki je jak dam mu do raczki, mleko pije z kaszka z butli, a na wieczor robie mu manna na mleku krowim z domowym sokiem malinowym i karmie lyzeczka, smakuje mu bardzo. Nie martw sie jedzeniem, zacznie jesc, satraj sie go zachecac jak najwiecej, kolezanki cora ma roczek a dalej zajada 1 danie, maly sloiczek zupy i wiecej nie zje na obiad. U nas 12 zabkow, czworki koncza sie wyzynac.

Piotrus tez wspina sie niemilosiernie, nawet na rtvke i lapie sie telewizora, wlacza mi piekarnik i wylacza gaz jak tylko cos sie gotuje. non stop trzeba go pilnowac i z oka nie spuszczac. Wazy jakies 11 kg i jest ciagle w biegu.
Zdjęcie108.jpgZdjęcie111.jpg

Musze sie pochwalic ze widzialam juz bijace serduszko i dzidzius nr 2 ma 1 cm :)

Załączniki

• Zdjęcie108.jpg
    Zdjęcie108.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 58
  • Zdjęcie111.jpg
    Zdjęcie111.jpg
    45,2 KB · Wyświetleń: 57
woww Ewelinka gratuluję ciąży ! nie wiedziałam że jesteś...niech dzidziuś pieknie rośnie...
no mam załamkę z tym jedzeniem....choć z drugiej strony mały waży ok 12 kg....
ja chcę już ciepłej wiosny........./a zimy jeszcze ni było... / no bije mi na łeb....

Witam!
ja tez chcę wiosny!
U nas kolejne infekcje, mały dziś kończy antybiotyk, jeszcze trochę pokasłuje i się smarcze, starsza poszła dziś do zerówki po kilkudniowej nieobecności. Mnie zaczęło łamać w niedzielę, dziś już trochę lepiej. Zastanawiam się nad kupnem tranu, nie wiem czy będą chcieli to pić (starsza na pewno nie, będzie tym rzygać), z małym chciałabym spróbować. Może ktoś to stosuje i mógłby polecić w miarę znośny?

reklama
Hejoooo

Jestem. Zyje. Jeszcze w dwupaku. Dzisaj mam wizyte u lekarza.

U NAS pomalu Leci. Pracuje jeszze do piatku.
Milene wypisalam ze zlobka bo po 2 pobycie w szpitalu zrezygnowalam z placenia za to zeby mala siedziala w domu. Od kiedy nie chodzi nawet ktaru nie miala tfu tfu...

Zebow ma 10 wazy 10 kg1418821025277.jpg1418821088347.jpg

Buziaki

Załączniki

• 1418821025277.jpg
    1418821025277.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 55
  • 1418821088347.jpg
    1418821088347.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 56
Do góry