reklama
Agata_K
Fanka BB :)
Napisałam do ginekologa (moja przyjaciółka jest moim 'ginekologiem kryzysowym';-), normalnie chodzę do innego), może coś pomieszałam. No ale jakoś zawsze wszędzie mi mówią, że po skończonym 12tc zaczyna się drugi. W sumie dopiero Wy powiedziałyście co innego, stąd moje zaskoczenie.
No nic, grunt żeby z dzieciem było ok, czy to I czy II trymestr;-)
No nic, grunt żeby z dzieciem było ok, czy to I czy II trymestr;-)
Oj dziewczyny ale miałam rozrywkowe popołudnie...
na 15 miałam mieć egzamin, przychodze do szkoly - okazuje sie ze mamy zmiany w planie (zamiast chemia ang ang, mamy ang ang chemia) czyli patrząc po oficjalnych godzinach (coś w stylu "dzwonków") powinnam o 18.20 zacząć chemię. W mojej szkole oficjalnych godzin raczej sie nie trzymaja nauczyciele, wiec trzeba brac poprawke ze zajecia sie skoncza wczesniej. Ja niestety o 18:20 pocałowałam klamke drzwi wejsciowych do szkoly.... I muszę zaliczać jutro..
Ta cała sytuacja tak mnie wkurzyła że zgarnełam mamę i pojechałyśmy do galerii a tam w C&A kupiłyśmy 3 pary bodziaków dla maleństwa (no moze nie az takiego malenstwa, bo dwa 62 i jedne 68 ;p) za 21 zł ! Przecena jakaś była i super nam się trafiło
A teraz z tego całego zamieszania zaraz chyba zasnę...
na 15 miałam mieć egzamin, przychodze do szkoly - okazuje sie ze mamy zmiany w planie (zamiast chemia ang ang, mamy ang ang chemia) czyli patrząc po oficjalnych godzinach (coś w stylu "dzwonków") powinnam o 18.20 zacząć chemię. W mojej szkole oficjalnych godzin raczej sie nie trzymaja nauczyciele, wiec trzeba brac poprawke ze zajecia sie skoncza wczesniej. Ja niestety o 18:20 pocałowałam klamke drzwi wejsciowych do szkoly.... I muszę zaliczać jutro..
Ta cała sytuacja tak mnie wkurzyła że zgarnełam mamę i pojechałyśmy do galerii a tam w C&A kupiłyśmy 3 pary bodziaków dla maleństwa (no moze nie az takiego malenstwa, bo dwa 62 i jedne 68 ;p) za 21 zł ! Przecena jakaś była i super nam się trafiło
A teraz z tego całego zamieszania zaraz chyba zasnę...
Agata_K
Śpij, śpij, kochana, jutro na pewno pięknie zdasz!
ktr
:)
AleksandraMaria - a do sauny wolno w ciąży? bo ja słyszałam, że niebardzo.
Dziewczeta czytam Was raczej na bieżąco, ale dziś prawie 2 razy zemdlałam od tych mdłości ;/ bleeee kiedy to sie skończy. nie mam już siły...
Dziewczeta czytam Was raczej na bieżąco, ale dziś prawie 2 razy zemdlałam od tych mdłości ;/ bleeee kiedy to sie skończy. nie mam już siły...
IzaVarsovie
ktr uwazaj na siebie :/ omdlenia to juz wyzsza szkola jazdy !
mojej kolezanki znajoma zostala tak mocno kopnieta przez malucha ze upadla i rozbila sobie luk brwiowy...ale na to jeszcze mamy czas
co do tych tygodni i trymestrow..
ja juz widzialam w necie, ze 1trym konczy sie w 13,14,15,16 tyg nawet
a tak na logike :
1.miesiac ma wiecej niz 4 tyg powiedzialabyl 4.5 raczej
40tyg/3trym=13t4d nie?
Quincy a dla ciebie duze francuskie MERDE na szczescie
mojej kolezanki znajoma zostala tak mocno kopnieta przez malucha ze upadla i rozbila sobie luk brwiowy...ale na to jeszcze mamy czas
co do tych tygodni i trymestrow..
ja juz widzialam w necie, ze 1trym konczy sie w 13,14,15,16 tyg nawet
a tak na logike :
1.miesiac ma wiecej niz 4 tyg powiedzialabyl 4.5 raczej
40tyg/3trym=13t4d nie?
Quincy a dla ciebie duze francuskie MERDE na szczescie
Ostatnia edycja:
NabAwe
mamusia Emilki :)
ooooj co za wyliczenia!
jest tyle teorii co do trymestrów a nawet mcy ciąży że chyba nie ma sensu o tym dyskutować.
cwietka
oj zdecydowanie! że nie wspomne o tym, że najlepiej na swoim! Chociaż ja czuje powołanie do hierarchii. Jednak o wiele mocniej mnie ciągnie policja niż wojsko.
zaczarowana
dokładnie! 12 mcy. Do Wro cięzko się dostać, są egzaminy wstepne m.in. z angielskiego. Podejrzewam że do Dęblina też niełatwo. Ale jak już sie uda i jak się skończy to jednak ppor..
Jaki masz stopień w tej chwili? Od dawna pracujesz?
ktr
ooo choinka! uważaj na siebie! Odpoczywaj... pij dużo żebyś miała czym wymiotować w razie w. I bądź dzielna!
jest tyle teorii co do trymestrów a nawet mcy ciąży że chyba nie ma sensu o tym dyskutować.
cwietka
oj zdecydowanie! że nie wspomne o tym, że najlepiej na swoim! Chociaż ja czuje powołanie do hierarchii. Jednak o wiele mocniej mnie ciągnie policja niż wojsko.
zaczarowana
dokładnie! 12 mcy. Do Wro cięzko się dostać, są egzaminy wstepne m.in. z angielskiego. Podejrzewam że do Dęblina też niełatwo. Ale jak już sie uda i jak się skończy to jednak ppor..
Jaki masz stopień w tej chwili? Od dawna pracujesz?
ktr
ooo choinka! uważaj na siebie! Odpoczywaj... pij dużo żebyś miała czym wymiotować w razie w. I bądź dzielna!
ewirut1
Hej dziewczyny:-)
Czytałam wasze wiadomosci - i chcialam powiedziec , że SAUNNA w ciazy jest zabroniona tak samo jak jacuzzi. Wiec uważajcie na siebie .
Pozdrawiam:-)
Czytałam wasze wiadomosci - i chcialam powiedziec , że SAUNNA w ciazy jest zabroniona tak samo jak jacuzzi. Wiec uważajcie na siebie .
Pozdrawiam:-)
Mi też się wydawało, że drugi trymestr zaczyna się od 14 tc. Agata, jakby liczyć, że każdy miesiąc ma 4 tygodnie, a każdy trymestr ciąży 12 to ciąża by trwała 36 tygodni, a trwa 40:-) Chociaż z tym liczeniem miesięcy czy trymestrów to też jedni mówią tak, inni inaczej, nie wiem czy to takie ważne 
Quincy - to powodzenia jutro na egzaminie :-) I oby obyło się już bez takich numerów ze szkołą
Ktr - kurcze, uważaj na siebie :-(

Quincy - to powodzenia jutro na egzaminie :-) I oby obyło się już bez takich numerów ze szkołą
Ktr - kurcze, uważaj na siebie :-(
reklama
Margo25
KTR mój paw pozdrawia Twojego pawia
choć u mnie jakoś bez wymiotów, ale leżę jak dętka. Pocieszmy się, że już tego mniej jak więcej! Ja liczę, że ok 12tc będzie prawie po wszystkim :-)
Ja w sumi eteż nie odliczam tych tygodni, bo rzeczywiście z tego co Iza pisze i z tego co widzę to na każdej stronie podają inaczej.
Ja w sumi eteż nie odliczam tych tygodni, bo rzeczywiście z tego co Iza pisze i z tego co widzę to na każdej stronie podają inaczej.