reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

All-me- ja mam podobnie.Może nie co 10 min ale pół godz to max jak wytrzymam.A czasem jak siedzę i potem się położę,to od razu muszę do WC,czuję momentalnie jakiś ucisk na pęcherzu...A miało być tak pięknie w tym drugim trym;-)

reklama
Zaczarowana, Kasiarj - wracacie mi wiarę w ludzkość, a raczej we włascicieli psów ;-)

Shyangel - witaj :-)

Margo - no to świetne wieści. Jedz tam na zdrowie :-)

Dolarers - wysypek nie miewam, więc nie pomogę

chyba dopoki nam sie nie podniesie macica troche wyzej to bedziemy tak sikac- all me ty sie tak nie stresuj kochana, bo do porodu ty na zawal nam padniesz, mowia ze ciaza to nie choroba, ale cale funkcjonowanie organizmu sie zmienia i powiedzmy, dopoki nie leci nam krew swieza, lub dopada nas bol brzucha/systematyczne skurcze co 5min, to chyba nie ma co juz panikowac :)
jeszcze te dziewczyny co nie mialy mdlosci, podobno moga nas dopasc pod koniec 2trym ^^

dolares ciesze sie ze nie jestem sama z tym tyciem (smialam sie ze zaloze podforum dla tych co przytyly wiecej niz 2-3kg) ja tez sie przerzucilam na ryz i staram sie nie podjadac , ale i tak wychodza mi 4 posilki dziennie, co 2-3h, inaczej glodna bym chodzila hehe teraz czekam na troche slonca; bo sie zmusze do chodzenia na spacery i chyba wroce do pomyslu z babysittingami w sasiedztwie, to bedzie przyjemne z pozytecznym hehe

Ostatnia edycja:
Iza - bądź tak dobra i nie krakaj z tymi mdłościami, co? Ja tam oficjanie uznaję, ze czas mdłości jest jedynie w I trymestrze i ewentualnie przy porodzie, żeby nam urozmiacić tę niezwykle doniosłą chwilę ;-)

U mnie też posiłki często - szczególnie rano. Po śniadaniu musi być około 12 zupka lub drugie śniadanko,bo inaczej umieram na burczenie w brzuchu.

tfu tfu, i odpukalam w niemalowane; ale strasznie sie zdziwilam, bo myslalam ze to ma zwiazek z beta :/ a jednak nie ..srrry juz wiecej nic nie mowie- zadnych mdlosci, do nastepnej ciazy hahaah

IzaV - no! Mam nadzieję, ze nikt nie stał za Twoimi plecami jak plułaś :-)
Heh, czyli u mnie ryzyko mdłości właśnie zniknęło, bo więcej dzieci nie planuję :-D

IzaV- no to trochę mnie podłamałaś...Ledwo co przechodzą mi zawroty a jest opcja,że coś nowego się przypałęta:eek:.Czasem to aż mi wstyd przed ludźmi bo mówią,że ciąża to nie choroba a ja:zawroty, ból piersi i pleców,jakieś krosty...normalnie czasem czuję się jak 60-latka.

A co do tego tycia...Ostatnio znalazłam jakąś niby zróżnicowaną dietę dla ciężarnych i przyznam się że próbowałam...Niby pięć posiłków co 3 godz,więc myślę spoko.A tu jeden z nich to jogurt mały naturalny i nic do tego.No to zjadłam...i po pół godz tak mi się słabo zrobiło,że myślałam,iż schodzę z tego świata.I tyle z mojej super diety.Aaaa muszę się i tak pochwalić bo 2 lata temu ważyłam 106 kg,potem odchudziłam się do 73 i tak trzymałam prawie rok,aż zaszłam w ciążę...Ale się pocieszam,że jak raz się udało,to potem może też nie będzie tak źle,jak już urodzę:-).Zobaczymy...

Zauważyłam,że coś piszę i piszę i nie mogę się napisać.A mąż chrapie w drugim pokoju:wściekła/y:

moj tez chrapie ale obok w lozku haha i tylko pies sie wierci mi na stopach, a ja wogole spiaca nie jestem :/
ej nie bedzie juz zadnych sensacji zoladkowych bo odpukalam :p
ja wlasnie szukam info na temat pryszczy w ciazy, bo juz plakac mi sie chce, ramiona zaczynaja mi syfiec :szok: porazka jakas

dolares, brawo za utrate kilosow, teraz moze bedzie latwiej, bo po ciazy bedziemy mialy grupe wsparcia i bedziemy sie dopingowac
ja niestety nie umiem i nie lubie scislych diet, zawsze brakuje mi jakiegos skladnika i zawsze wydaje mi sie ze strasznie duzo kasy na to wydaje a efekty nie sa wystarczajace.

ja zawsze stosowalam najlepsza diete, pozwalalam nerwom zrobic swoja robote :D ja jak jestem w stresie to wogole moge przestac jesc przez 2-3dni hehe i generalnie stresy i brak apetytu powoduja ze obkurcza mi sie zoladek i potem 1-2 posilki dziennie wystarczaly mi na caly dzien, a oprocz tego zawsze bylam super aktywna, dzialajaca na kilka frontow wiec latwo bylo utrzymac nizsza wage niz "zazwyczaj"

dolaesr, tez z checia bym przeszla na taka dietke (ryz,, kurczak i warzywa), ale po pierwsze mojemu mezowi to by nie pasowalo, bo on nie lubi suchego jedzenia bez sosow i smietany:-D,a po drugie obecnie mieszkamy w hotelu przez caly miesiac i maz kazdego dnia przywozi cos z miasta.. Jak tak dalej pojdzie to na porodowce beda musieli zlaczac dwa lozka, bo na jednym sie nie zmieszcze:-D
Jesli chodzi o wysypki to ja mialam przez jakis czas na brzuchu i piersiach, ale mi zeszlo po odstawieniu oliwki Johnsons. A tak to czasami na rekach mi sie ukazuje pare krostek, ale wydaje mi sie, ze to normalne:tak:

IzaV, no ja mam nadzieje, ze mdlosci jak nie mialam tak mnie nie dopadna pod koniec II trymestru.. Naprawde szczerze wspolczuje kobietom, ktore caly I trymestr spedzily na kiblu a raczej przed kiblem. Sama kiedys mialam zatrucie pokarmowe i wymiotowalam caly tydzien, a co dopiero nasze niektore dziewczyny z forum wymiotowaly caly czas..

shyangel, witaj:-)

All-me, tylko co 10 minut? Ja w nocy sikam co 5 minut i tak przez okolo 10 razy. To wszystko jest jak najbardziej normalne, bez stresu;-)

Dziewczyny, czy ktoras z Was jeszcze bierze duphaston? Jesli tak to kiedy zamierzacie go odstawic? Ja jestem obecnie w 18 tc i mam jeszcze 3 tabletki duphastonu i nie wiem czy powinnam kupowac drugie opakowanie..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
witam - shyangel!

Sisha - ja biorę duphaston jeszcze ale u mnie to 15tc. Jak byłam 3 tyg. temu to kazał mi brać 2x1 do póki krwiak się nie wchłonie. W sobotę już krwiaka nie było, więc zmniejszyłam dawkę do 1x1, i zostało mi jeszcze 6 tabletek i dokończę to opakowanie i chyba już więcej nie będę musiała brać - potwierdzę to w środę na wizycie u mojego gina. Wiem tylko, że jak się odstawi duphaston to może być krótkie plamienie, ale nie musi (u mnie nie było), więc w razie czego żebyś się nie stresowała ;)

Do góry