reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Hej ho hej ho dziś dzień pod znakiem wizyty jedziemy malucha naszego oglądać :tak:
Franek, zazdroszczę Ci, bo też bym już chciała zobaczyć swojego maluszka... Ostatnie spotkanie było 2 tyg temu, a ja już tęsknię :) no i zastanawiam się dlaczego wczoraj prawie nie czułam tych łaskotek, które interpretuję jako ruchy dzieciątka...

Agata_K, to jakiś balsam z rossmana dla przyszłych mam? Ja używam masła kakaowego palmers, fajne jest, jak skóra mnie swędzi w ciągu dnia, to sobie smaruję i przechodzi. No i żadnych wysypek.

cera mi się pogorszyła w ciąży, ale na początku, teraz się już uspokoiła.

Witaj, Basiu, przyznam, że jak myślę o mojej dzidzi, to właśnie jako o Basi, chociaż jeszcze nie wiem czy będzie dziewczynka :) aha, no i też ciągle kicham, chociaż nie mam kataru i nie jestem chora ani nie mam alergii, ot po prostu kicham na potęgę :)

Marzycielko, uważaj na siebie i z tym pakowaniem nie szalej!

Cwietka, nie denerwuj się, idź do lekarza i spokojnie się dowiedz, że wszystko gra :)))

PS: trzymajcie za mnie kciuki, bo zaczęłam dziś liczyć kalorie po raz pierwszy w życiu... Oby starczyło mi zapału, bo generalnie niecierpię tego robić :-/

Ostatnia edycja:
reklama
Maghdalena to jeszcze wcześnie więc narazie rzadko łaskotki będą ale z tygodnia na tydzień coraz częściej i coraz więcej będziesz czuć :tak:
Loleczka moja córcia cały czas mówi o dzidzi i jest przekonana że to będzie siostrzyczka :-D ostatnio podeszła do mnie z torebką pełną zabawek i mówi "Mamusiu to zabaweczki dla mojej siostrzyczki,ja ją kocham bardzo" ciekawe czy jak się pojawi dzidzia w domu to też taka będzie zadowolona :cool2:
basia witaj!Powiedz coś o sobie :tak:
Margo bardzo się cieszę że już wymioty odpuściły wreszcie wypoczęłaś,a teraz bierz się za jedzenie musisz nadrobić stracone kg :tak:
cwietka a próbowałaś inhalacji?Może trochę by ci przewierciło nochala.Zdrowiej kobieto bo wiosna idzie :tak:
Kurde mam dylemat bo w tej klinice w której przyjmuje mój gin jest aparat USG 3d/4d dzwoniłam do rejestracji spytać się czy jak gin robi USG genetyczne to w 2d czy 3d ale pani jakaś nieogarnięta i mówi że chyba w 3d ale w 2d chyba też i teraz nie wiem co zrobić bo z kolei badanie 4d kosztuje tam 200 zł a o 3d nie ma nic napisane.A nam wystarczy 3d bo ono od 4d nie wiele się różni.Któraś z was miała robione genetyczne tylko w 3d?A i jeszcze czy genetyczne miałyście dopochwowo czy przez brzuch?Mąż idzie ze mną ale muszę go przygotować na to że może będę miała dopochwowo.Co prawda jak byłam w 7 tyg to już wtedy lekarz robił mi przez brzuch bo powiedział że chuda jestem i będzie wszystko widać

Ostatnia edycja:
Margo25 jakbym ja odczuwała taką różnicę tam, to bym tam została chyba już do końca ciąży :-D

U mnie wczoraj przy rodzinnym obiedzie rodzinka padła ze śmiechu jak powiedziałam: aaaale się obżarłaaaam teraz to już chyba ze 3 godziny nic więcej nie tknę :-D no i niestety tak to wygląda że muszę co 3h coś zjeść :dry:

Witam nowe mamusie :-)

Dzień dobry:-)

Niezłą lekturę mam do nadrobienia, ponad 10 stron:szok::szok::szok:

Witam wszystkie nowe mamy, widzę że grono się przez weekend powiększyło:-)

Ok. Idę czytać i robić notatki co komu odpisać:sorry2: może dam radę do wieczora:-)

Franek -nie mam niestety inhalatora w domu :baffled:
Ja miałam genetyczne w 2D, tzn zdjęcia, bo nie podoba mi sie 3D. A robił mi i tak i tak - głównie do-w-cipnie, ale na koniec też przez brzuch, bo się dzidz nie chciał dobrze ustawić.

Zenia - ja właśnie po śniadanku już zgłodniałam i pochłaniam maślaną bułeczkę z rodzynkami i mascarpone. Dobrze, że mi ją rano małżonek z zamrażary wyjął :-D

Witaj Basiu - i rozgość się na dobre :) Czytujesz nas, to nas już znasz, więc może napisz nam coś o sobie.

Ja się chcę wybrać na 4d, ale najpierw pogadam z moim lekarzem kiedy i gdzie najlepiej je zrobić. Z tego, co widzę, to mają aparat do usg 4d w szpitalu, w którym mój gin pracuje, to pewnie się tam umówię, żeby u niego zrobić.

cwietka to bierz garnek zwykły wody zagotuj wrzuć 2 torebki rumianku jak się zaparzy to wsyp sody i gotowe :tak:.A na USG z małżonem byłaś?
Kurde IzaV zaraziłaś mnie wychodzącą ósemką,mi wogóle to te ósemki się przebiły wszystkie ale one co jakiś czas przebijają się coraz bardziej przez dziąsła i właśnie jedna mi się przedziera od wczoraj,a najlepsze jest to że mężowi też wychodzi i to w tym samym miejscu :-D

franek- pewnie będziesz miała przez brzuch skoro już wcześniej takie Ci robił, moja ginka robi genetyczne i połówkowe tylko w 2d. 4d kosztuje u niej 200 zł i na takie zdecydujemy się po połówkowym bo chcielibyśmy mieć pamiątkę na cd:tak:

cwietka- też chcę taką bułe:-D ja tu o samym cappucino:-(

Franek - to idę gotować wodę. A szałwia może być, bo rumianku chyba nie mam :baffled: Na USG jeszcze nie. Czekam, aż małżonek wróci, a on pewnie po 15 będzie. Próbuję się do pobliskiej przychodni dostać - może jakiś gin przyjmuje, ale albo nikt nie odbiera, albo mają zajęte :wściekła/y: Kurna, zawsze tak!

Pandora - to zapraszam :-) Jeszcze mam, a za dwa dni piekę znów :-)

reklama
Wiecie co... co do usg 4d...ja chcę iśc dodatkowo do lekarza na takie badanie, bo to najprawdopodobnie oststnia ciąża, a poprzednio nie mialam takich zdjęć i filmu, a mój mąż uważa, że wymyślam, ze to moje fanaberie, i że jest to zbędne badanie, że nie ma żadnej warości diagnostycznej skoro ja chcę tylko mieć zdjęcia... no i jak go przekonać, żeby zmienil zdanie.... ja poprostu chcę mieć taka pamiatkę.... chcialabym, żeby poszedł ze mną, bo zy siezdecyduje cy nie to ja chyba i tak pójdę....:zawstydzona/y:

Do góry