reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Cwietka inhalacje z rumianku sobie zrob, podobno super pomagaja :) a później łyk i można wypić na gardełko. A co do tego twardnienia i bólu brzucha, ja mam to samo od kilku dni.. nawet w sobotę pojechałam na IP to sprawdzić, lekarz nie widział nic niepokojącego i nadal nie wiem od czego to, a przecie nie będę codziennie na IP zaglądać :-p

Agata lekarza prowadzącego masz z Ujastka?

reklama
Loleczka u mnie to właśnie mąż naciska na 4d ,może powiedz mu że to ważne dla ciebie,a pozatym i tak większość wydatków wam odpada bo dużo rzeczy macie po małym więc na to konto możecie zrobić 4d.A pozatym powiedz że ciężarnym się nie odmawia...;-)
cwietka może być i szałwia
No to mam jeszcze jedno pytanie to czym się różni 3d od 4d?

Dobra, to się zwlekam do kuchni. A do przychodni to chyba zaraz z kałasznikowem polecę :wściekła/y: Już tam mąż parę razy robił awanturę, że się dodzwonić nie można :wściekła/y: ale żadnej poprawy :wściekła/y:

Franek -nie wiem, czym się różni. Mi się tam nie podobają takie małe kosmiciątka. Wolę 2D i w te pozostałe się nie zagłębiam

Loleczka- no bo faceci tak mają, że dla nich większość dzieciowych spraw to zbędne wydatki ;-) Jak wyprawkę dla Idaszki kompletowałam, to przy każdej pieluszce było pytanie-a to na pewno potrzebne :-D

pandora83, Maghdalena, Agata o to chodzi, ze wizyte u mojej pani doktor mam dopiero za miesiac.. Jestem czasowo 3 i pol godziny od mojego miejsca zamieszkania i nie mam jak sie do niej wybrac.. Bylam przedwczoraj u innej gin tutaj, ale zapomnialam sie jej zapytac i wygladala mi bardziej z zachowania na pielegniarke niz na doktor. Nawet nie umiala dobrze mi odpowiedziec na moje pytania po angielsku..
A za moja gin nie przepadam i jej nie ufam, wiem, ze to gluipo brzmi, ale ja tu zadnej arabce doktorce nie zaufam. Tu podchodza do ciazy bez zaangazowania, o wszystko sama musze sie prosic.. Juz nasluchalam sie roznych opowiesci. Dupek biore wylacznie profilaktycznie, nie mialam nigdy plamien, wiec nie wiem.. moze jednak do niej zadzwonie i zapytam sie jej..

franek, 3mam kciuki za wizyte:-)

basia89, witamy:-)

Czesc dziewczyny :-D

Witam cieplutko nowe sierpnioweczki!!!

Franekkimono powodzenia na wizycie, trzymam kciuki ;-)
Ja rowniez mam dzisiaj wizyte, wieczorkiem dopiero i strasznie sie jej doczekac nie moge, chyba zwariuje do wieczora... Mam nadzieje ze moj Babelek sie ujawni :-D

Loleczka moj maz uwaza tak samo, wiem ze go nie przekonam bo przeciez to zbedny wydatek...

Tak, tak, inhalacja nad zwykłą miską z zapatrzonymi ziołami, można dodać kroplę olejku eterycznego, ręcznik na głowę i wdychanie. Przy okazji "parówka" na cerę :)

USG w 12 tyg miałam przez brzuch, a dzisiaj jadę po odbiór wyników z biochemii testu PAPPA, trzymajcie kciuki!

Franek, dzięki za uspokojenie, że łaskotek nie muszę czuć codziennie tak często :) po prostu w piątek i w sobotę czułam ich dużo, a w niedzielę prawe nic, to się nieco zmartwiłam...

No dobra, to idę coś zjeść i jadę po wyniki......

cwietka- wiesz co? wkurzasz mnie! tyle dobrości pieczesz i gotujesz i jeszcze beszczelnie tu o nich piszesz a tak daleko mieszkasz!!!!:-p
z przychodniami to zawsze tak jest, najpierw nie odbierają a potem już nie zapisują bo za dużo pacjentów:wściekła/y:

loleczka- a mówiłaś mu jak bardzo Ci zależy? może po paru przewałkowaniach tematu zrozumie że to dla Ciebie ważne, przecież ciąża to nie tylko badania ale też radość i przyjemności. Mój na 4d zgodził się od razu ale też ciągle powtarza my to już wszystko mamy i nic nie będziemy kupować.... taa jasne myśli że ja się oprę zakupowemu szaleństwu:-D a jeszcze jak to będzie Oliwka to dopiero zobaczy:-D

sisha- spróbuj do niej zadzwonić, a jeśli się nie uda ja zrobiłabym tak- jeśli starczy Ci dupka do tej wizyty przy pełnej dawce bierz jak do tej pory, a jeśli nie stopniowo zmniejszaj dawkę- zawsze to lepsze niż odstawienie z dnia na dzień...Oczywiście to tylko moja opinia:-)

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny... Pozdrawiam z Zakopanego!

ufff jakoś Was nadrobiłam. Produkcja w meeega szybkim tempie.

Margo - super, że klimat morski CI służy. Korzystaj, jedz i przybieraj na wadze.

Witam wszystkie nowe sierpnióweczki!

Od początku ciąży przytyłam ok 1,5 kg. Odstawiłam większość przegryzek, które lubiłam (chipsy, słone inne paskudztwo) na rzecz marchewek, kalarepki i orzechów. No i zdrowiej się odżywiam, ezadko wychodzimy na miasto jeść, więcej sama gotuję - właściwie to głównie sama. Wiem co dodaję, ile itd.
Jeśli chcecie zrzucić kg to zerknijcie na dietę dla kobiet z cukrzycą w ciąży - ma niski indeks glikemiczny, wszystkie wartości odzywcze i jest zalecana przez ginekologów dla kobitek, które w ciąży tyją za dużo.

Ja mam problem z żelazem - spada z kazdymi kolejnymi wynikami. Teraz dieta mega żelazowa - codzienie w góralskich knajpach kaszanka. Tabele z wykzem zelaza poszły w ruch :) Mam nadzieję, że uda mi się podnieść jego poziom. Oczywiście łykam tez żelazo na receptę.

USG połówkowe mam 22.03., a wizytę kolejną 27.03. STraaasznie jestem ciekawa płci naszego Dzidziusia.

Na każdej wizycie jestem ważona, mam mierzone ciśnienie i ostatnio położna sprawdzała bicie serduszka. Chodzę na NFZ.

Franek - ja tez rodowicie jestem z Kraśnika - z Fabrycznego. Pozdrawiam serdecznie:)

Eweli no patrz jaki świat mały!Ale widzę że uciekłaś z naszego umierającego miasta :-D
Dobra idę stąd bo jak siadłam o 9 tak siedzę do tej pory ;-)

reklama
Siemka :).

Witamy nowe sierpnióweczki :). Normalnie wyż nam się chyba jakiś zrobi, ZUS powinien być wdzięczny i dosypać nam coś do skarbonki ;). Ot takie bajki sobie plotę :p.

Jakiś taki dobry nastrój mnie dzisiaj ogarnął. Wczoraj od teściowej dostałam z podróży maskotkę, ot taką żółtą kurę. Jest tak brzydka, że aż ładna, przkomiczna jest. Wczoraj z godzinę się z niej śmialiśmy, zwłaszcza jak lądowała komuś z nienacka przed nosem z tymi swoimi wyłupiastymi oczami. Teraz mi w ekran ukradkiem zagląda. Polecam na poprawę humoru :-D.

A czym się różnią USG to tutaj napisali www.maluchy.pl/artykul/237.

Myślałam żeby sobie połówkowe zrobić 4d, ale w mojej wiosce 4d mają tacy przeciętni lekarze. Ten u którego ja byłam ma 2d, ale jest ponoć superspecjalistą w tej dziedzinie i w 2d widzi więcej niż większość w 4d. A chyba dokładne badanie jest ważniejsze od mojej uciechy.

Miłego dnia wszystkim ciężaróweczkom :). Jakby ktoś miał chandrę to użyczę mojej kury :D

Ostatnia edycja:
Do góry