reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

kasiarj gdzie ty to USG robiłaś:szok::szok: Masakra.... Ja za genetyczne płaciłam 120 zł, wszystko sprawdzali co można tym sprzętem i na tym etapie sprawdzić, mało tego jak czegoś tam nie mogła, kazała przyjść za tydzień w ramach tej samej wizyty!! Teraz na połówkowe zapisałam się w LUXMEDZIE, i miałam do wyboru trzy dogodne lokalizacje, wybrałam w Mariottcie bo najbliżej, całe USG, u specjalisty z 3/4d w cenie mam zapłacić 229 zł....:cool:

Cwietka, ​gratulacje !! i kolejny siusiak... aż się boję iść 18...

NT to przeziernośść , a w reszcie chodzi o zespół downa, edwardsa i inne... Tak mi siękojarzy...

reklama
Maghdalena NT to pewnie przezierność karku? to mi zmierzył wiadomo, ale żadnych ocen ryzyka nie wyliczał:/

No nic to będę się kładła spać ze świadomością, że zbankrutuję zanim moje dziecko przyjdzie na świat:-p Dobranoc wszystkim i dzięki za pomoc

kasiarj, śmiać się nie zamierzam, choć fajnie to zabrzmiało, że to dopiero Twoja trzecia ciąża ;)
tak jak dziewczyny pisały ocena NT to ocena przezierności krajowej, która jest inna u dzieci z zespołami wad genetycznych (z. Dawna, Edwardsa, Patau), ocenia się w tym USG też wielkość kości nosowej, wygląd organów wewnętrznych i kilka innych rzeczy. W połączeniu z biochemią to USG daje sporej wartości procentowe wskaźniki co do ryzyka wystąpienia wad genetycznych. Lekarz musi mieć jednak specjalne uprawnienia i kursy, żeby to badanie przeprowadzić. Ciekawe czy Twój je ma? Czy trochę Cię naciągnął...
NFZ refundację w kilku wypadkach takie badania... Ja je miałam z racji poronienia oraz troszkę z racji wieku, w jakim zaszłam w tę pierwszą ciążę (po 30r.ż.).
A co masz w opisie tego USG?

Dziękuję :-) Ja mam jeszcze malutką nadzieję, że się siusiak wchłonie i jednak będzie dziewczynka ;-) Chociaż wszelkie znaki na niebie i ziemi - zaczynając od przeczuć matczynych, przez zabobonne objawy, po USG - świadczą, że jednak chłopiec ;-)

tak myślałam, że liczysz na dziewczynkę, bo się fajnie przejęzyczyłaś:
(...)

U nas chyba też chłopka. Ku mojej wielkiej radości Dzidź ok. (...)

ale nie chciałam tak od razu pisać, żeby nie było, że się literówek czepiam ;)

pozdrawiam i życzę spełnienia marzenia :)

kasiarj :szok:Gdzie Ty robiłaś to usg? Polecam dr. Makowskiego na Łuckiej. Bardzo dobry specjalista od usg. Koszt 200 zł.

Ćwietka gratuluję, czyli razem liczymy na zanikającego siusiaka;-):-D

Przyznaję bez bicia, że Was nie nadrobiłam. Jak wróciłam popołudniu, doszły kolejne strony. Co za dużo, to niezdrowo;-)

kasiatj to faktycznie sporo chcą za wizytę,a to jest prywatny gabinet czy jakaś klinika?Ja zapłaciłam za wizytę i USG(2d+3d) 120 zł a przy połówkowym zapłacimy koło 300 zł bo będziemy robić 4d
cwietka gratulejszyn!Siusiaki są fajne :-DJa też chce żeby w moim brzuchu siedział siusiak
Ja dziś trochę muszę popracować.Także później coś napiszę.
Miłego dnia babeczki :-)

dzień dobry!:-)
Dzisiaj jest mój dzień - wizyta na 11.20:-D trzymajcie kciuki, żebyw wszystko było oki!:sorry:

Co do koncentracji, to u mnie tez bywa kiepsko...juz pomijam różne sytuacje, które sie u mnie zdarzaja, ale najbardzie dla mie wkurzające jest jak pisze coś (tak jak teraz) i notorycznie przestawiam literki, albo je zjadam...trzy razy musze potem sprawdzać czy jest oki.... wcześniej tak nie było:cool:

Zienia, nieźle sie u Was cenią...czy to może dlatego, że bliźniaki??

czytałam wpisy Migotki i Rudej...strasznie smutne to wszystko... tez mam stracha, że serduszko może przestać bić...:-(

Iza zazdrioszczę pogody.... ja juz mam dość zimna...brrr... no i kurtka się juz ledwie domyka:cool:

Madziasek gratuluje siusiaka!:-)

Kasiarj, ale maskara z tymi cenami u Ciebie za wizytę:szok:

cwietka równiez gratuluję synka, chlopaki fajne są serio!:-D łobuzy, ale fajne!;-) no ibędzie prka- jak dla mnie ideał rodzinki;-)

a czy ujawnila się jużjakaś dziewuszka? bo faktycznie aż dziwnie, ze same chopaki:-D
edit. juz doczytałam, że są już ujawnione dziewczynki: madzik i Aleksandral...:-) no bo juz myślałam, że żadzenj nie ma...;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Loleczka powodzenia na wizycie, daj znać po. ja też się dziś wybieram zarówno do okulisty jak i do ginekologa. Niestety wieczorem, więc czeka mnie cały dzień oczekiwania. U mnie z koncentracją bardzo kiepsko, mam wrażenie, że proporcjonalnie do zwiększania brzucha kurczy mi się mózg :)

Do góry