reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Witam wszystkie mamusie w ten piękny poranek :-) u mnie od rana świeci słońce i ptaszki śpiewają :-D, nawet zaliczyłam mały spacerek.

Na dworze pięknie, ale powiem wam, nie znoszę stania w kolejce w zatłoczonych miejscach.. Dzisiaj w przychodni myślałam, że padnę, tak mi było gorąco..

Co do witamin, to podobnie jak Maghdalena, przez I trymestr brałam Femibion 1, a teraz kupiłam Femibion Classic, praktycznie ten sam skad co Femibion 2, a o wiele tańszy J Dodatkowo biorę Aspargin ( magnez + potas).

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ! :-)

Dziewczyny mam pytanie.. Czy któraś z was ma problemy z ciśnieniem w ciąży ?
Ja mam taki problem, że co idę do lekarza.. ( w sumie to ogólnie do przychodni) to od razu mam podwyższone ciśnienie i mega wysoki puls.. Mam tak od kiedy pamiętam, ale teraz ze względu na ciąże trochę mnie to martwi. Miesiąc temu kupiłam ciśnieniomierz i jak emerytka mierzę rano i wieczorem.. ii.. o dziwo w domu mam ciśnienie w normie !! Od lekarza internisty dostałam specjalną książeczkę do wpisywania pomiarów, sprawdził też mój ciśnieniomierz i jest ok.. mogę nim mierzyć ( nawet o dziwo zawyża trochę pomiary..).
Jestem skazana na wizyty u internisty co 2 tyg.. i oczywiście co idę to ciśnienie wysokie..
Tabletek żadnych nie biorę, bo lekarz uważa, że mogę sobie tak obniżyć, że będę chodzić nieprzytomna..
Paranoja.. czy ma ktoś podobny problem, czy tylko ja jestem taką wariatką ? :baffled::-p

reklama
basia u mnie z cisnieniem jest ok, ale puls to masakra, zawsze mi serducho szybko bilo ok. 95-97 udezen na minute a teraz to 107-110:szok:

U mnie słońca dużo, mogę pakować do słoików i Wam porozsyłać ;)

Basiu, ja nie mam problemów z ciśnieniem, ale może Ci po prostu z ekscytacji tak skacze?

Nici z fryzjera dziś - chcę się dowiedzieć o trwałe loki, ale co gdzieś dzwonię, to mówią, że nie robią:baffled: Muszę poszperać, gdzie robią (i to gdzie robią to dobrze - nie chcę wyglądać jak mop)

Co do przywilejów ciążowych to podczas urlopu w Zakopanym dostaliśmy pokój pomiędzy trzy imprezujące pary i pierwszej nocy dawali takiego czadu, że praktycznie całą noc nie spaliśmy. Mąż był tak wściekły i rano zrobił im taką awanturę w hotelu, że aż głupio mi było, chcieliśmy zrezygnować z pobytu w tym hotelu, a że za dobę płaciliśmy bardzo duże pieniądze zażądaliśmy zwrotu gotówki za pobyt, pani menadżer chciała załagodzić sytuację i pokojówka przyniosła nam wino, co jeszcze bardziej zdenerwowało mojego męża zjechał na dół i powiedział, że jestem w ciąży i wino nic nie rekompensuje. Po godzinie został zmieniony nam pokój i dostaliśmy duży rabat :)

ktr
- tak właśnie myślałam, że nie mogę tej maści używać, tak jak pisałaś na małe powierzchnie można stosować a ja mam praktycznie całe łydki w czerwonych plamach :( Chyba wybiorę się do dermatologa.

AleksandraMaria
- ja też jestem zła jak mój mąż wstaje codziennie o 6.30 i tak się kręci i za każdym razem mnie budzi :(

Basia - ale masz to wysokie ciśnienie tylko jak idziesz do lekarza? Może spieszysz się do przychodni albo stresujesz wizytą? Bo jeżeli w domu wychodzi w normie to dziwne, że nagle u lekarza jest za wysokie. Ja mam zawsze niskie ciśnienie ale kilka razy jak się spieszyłam do lekarza to wyszło za wysokie:tak:

Chrobek - mi się coś kojarzy, że w ciąży to normalne, że puls jest szybszy ;-)

Basia- mi to wygląda na syndrom "białego fartucha" :) Ja zawsze mam podwyższone ciśnienie jak jestem u lekarza i ostatnio powiedział mi, że to syndrom białego fartucha.

Dzień dobry Mamuśki, witam z pawiem :) Mam nadzieję, że dziś z pierwszym i ostatnim :)

Dołączam się do kciuków za wizyty! Dziewczyny, koniecznie dajcie znać :)

AgataK, Zaczarowana
jeśli chodzi o to słońce to już od rana dostałam tel od mamy z gda i siostry z krakowa, ze i nad morzem i w górach piękne słońce. A w Wawie rzeczywiście słabizna :/ Wczoraj powietrze było wiosenne a dziś bardziej późno jesienne...

Eweli ja się umówiłam do pani na malowanie włosów na poniedziałek. Mój ulubiony kolor wycofali z produkcji więc wolę nie eksperymentować tylko zdać się na fryzjera.

AleksandraMaria u nas było to samo, uciążliwy sąsiad, bo potrafił o 3 w nocy tak głośno odpalać techno, ze mi meble w domu skakały. No a jak wychodził to na 3 dni i biednego pieska zostawiał na pastwę losu a biedak tak szczekał i jęczał, ze serce ludziom wokoło pękało. No, ale na szczęście wszyscy lokatorzy byli zgodni, żeby tego pana usunąć i się facet wyprowadził. Mnie najbardziej tylko psa było szkoda...

AgataK może idź do Francka Provosta. Podobno jest gdzieś w Krakowie przy Rynku. Trochę się wykosztujesz, ale na pewno zrobią Ci to dobrze dobrze i profesjonalnie. Ja tam zawsze chodzę na podcięcie. Ostatnio poszłam na podcięcie do prywatnego salonu pod domem i niby ładnie wyglądam, ale to nie to samo co u Francka ;)

Madziula27 mój mąż też wstaje o takich chorych porach :D ale ja mam taaaki sen, ze on robi przy mnie absolutnie wszystko, nawet nie zamyka mi drzwi i w ogóle się nie budzę :D

No nic, muszę nadrabiać zaległości, bo w środę zamierzam zacząć pracę a kondycji zerooooo.... :baffled:

Margo, dzięki za poradę.

Dodzwoniłam się w końcu do mojego fryzjera (wcześniej było non stop zajęte)- tam robią, ale moja fryzjerka mi stanowczo odradziła ten zabieg w ciąży (trwałe hollywoodzkie loki), bo mówi, że po prostu przez hormony nie wyjdzie. Tak samo jest ponoć podczas okresu. Bleeeee, a tak chciałam sobie je zrobić:(:(:(

Chyba sobie zrobię manicure hybrydowy dziś, tak dla poprawy nastroju:tak:

Jutro wyjeżdżamy z mężusiem w góry na 4 dni - hurrra!! Cieszę się, bo zdziadziałam w domu chyba trochę:sorry2:

Agata_K podejrzewałam, że te loki raczej odpadają w ciąży, też mam na takie ochotę ;-)
robiłaś już wcześniej manicure hybrydowy? Ja niestety dałam się namówić kosmetyczce jak byłam na wakacjach w Polsce i bardzo tego żałuję, miał być ładny trzymać się długo, nie niszczyć paznokci i ... %^@#! Jak usunęłam to dziadostwo, po kilku dniach, to przez kilka tygodni miałam biało-szare paznokcie. Nie wiem może ta kosmetyczka jakaś 'lewa' była...:confused:

reklama
Margo25, jak Ty to robisz, że masz taki twardy sen??? Też bym tak chciała :( Ja wstaję ileś razy w nocy siusiu a rano jak mąż wstaje to robią mi się oczy jak 5zł i koniec spania :(

Agata_K
, strasznie zazdroszczę Ci wyjazdu :) Ja dopiero co wróciłam z Zakopanego i już chętnie bym znowu pojechała :) Gdzie się wybieracie???
Co do manciure hybrydowego jak długo Ci się utrzymuje bo mi niestety do 2 tygodni :(

Do góry