reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2013

my2013 - ja często mam takie dni, że mały rusza się praktycznie cały dzień, a zawsze wieczorem i rano :) to dużo zależy od ułożenia dziecka, budowy ciała itp. Teraz dzidziol ma jeszcze dużo miejsca i czasem można mniej czuć ruchy. Jakoś chyba od ok. 30tc zalecają liczenie ruchów, chociaz ja tego nie robiłam, bo wiadomo dziecko ma już mniej miejsca i nie ma takiej swobody ruchów.

reklama
I po badaniu:-)

maciejka
tak jak piszą dziewczyny, wapno nie zaszkodzi. Możesz kupić w płynie, takie dla dzieci, albo tabletkę, którą się rozpuszcza w wodzie.

My ja czuję dwa, trzy razy dziennie. W pierwszej ciąży poczułam dopiero po 23 tc.

IzaV pytalaś o wodę. Szczerze mówiąc nie wiem ile czasu zajmie i czy w ogóle wpłynie to na zatrzymanie wagi. Na pewni picie dużej ilości nie zaszkodzi, a to ze robisz siku co chwila to dobrze, choć upierdliwe, ale w ten spsób oczyszczasz organizm.

Ostatnia edycja:
hahah Cwietka-u mnie chyba będzie to samo, do końca maja musze oddać cała prace zeby móc bronić się w czerwcu a ja jetsem w czarnej d... :p

Damagi - moim największym problemem był brak noża na gardle ;-) Promotor był tolerancyjny i do ciężerówki miał podejście - "proszę sobie spokojnie pisać i niczym się nie stresować", więc się nie stresowałam ;-) A potem, jak się Idul urodził, to już nie miałam wyjścia i po nocach pisałam. Nie było to fajne :baffled:
Więc Tobie życzę dużo motywacji ;-) A jaki masz temat?

hej, byłam u lekarza, krótki opis w odpowiednim wątku.
Od dziś jestem na L4 i to cholera pewnie do końca już. Wściekła jestem jak nie wiem co, chciałam pracować do końca maja:wściekła/y:
Boli mnie głowa na dodatek :-(

W dodatku ta pogoda mnie dobija, nic mi się nie chce. No może z wyjątkiem płakania:baffled:

hej dziewczyny, ja tez mam niski hematokryt i dostałam na to żelazo a konkretnie tardyferon, ponieważ lekarz stwierdził, że zaczyna mi się anemia. Wczoraj miałam połówkowe i inny lekarz po zobaczeniu mojej karty ciąży tez zwrócił na to uwagę.. hmm dziwne że u Was nic lekarze nie powiedzieli, może inne parametry np. wbc albo rbc dają jakiś inny obraz... a macie jakieś objawy anemii? bo ja jestem ciągle zmęczona, tzn w domu tego nie odczuwam ale na spacerze się meczę a wchodzenie po schodach to już duży wysiłek przy którym tracę oddech :crazy: no i kołatania serca.
pozdrawiam ciepło :happy:

Agata - dasz rade dla maluszka!

Damagi - powodzenia z praca mgr! ja broniłam się 2 tyg. po ślubie :) myślę, że lepiej teraz niż z maluchem w domu :)

M.Lena - ja hemoglobine mam na dolnej granicy normy (11.1), ale żelazo źle wspominam w poprzedniej ciąży - wzięłam 3 tabletki i powiedziałam ,nigdy więcej :p zaparcia nie z tej ziemi ;p z resztą w ciąży ogólnie wyniki się pogarszają więc póki co nie panikuję ;p

Bry wszystkim:-)

Bylam juz na zakupach i nigdzie wiecej nie wychodze, mam juz serdecznie dosc tej pogody:wściekła/y:

Maciejka - wapno mozesz brac, ale ponoc lepiej czyste niz smakowe

Toska
- ja w przyszlym tyg. ide na glukoze i na sama mysl mnie mdli, ze trzeba bedzie to pic ble

A co do pilki noznej, to moj maz sam oglada, bo jakos ona mnie nie kreci, za to ja kocham zuzel i juz sie nie moge doczekac rozpoczecia sesonu:-) bede zabierac moj duuuuuzy brzuch na mecze, by mala posluchala dzwieku motorow;-)

reklama
Cześć Wam :-)

Wysłałam dziś w końcu Jaśka do przedszkola i dzięki temu mogłam pospać do 10:30 :-) Teraz mąż zmywa naczynia :-p a jak pójdzie do pracy to ja jadę do sklepu, a potem po młodego do przedszkola. Kusi mnie, żeby przy okazji zakupów kupić coś typowo dziewczęcego dla Marianki :-D

My - na tym etapie, w pierwszej ciąży równie dobrze mogłabyś w ogóle nie czuć jeszcze ruchów, więc spokojnie ;-)

Ja glukozę będę robiła dopiero przed kolejną wizytą i już poinformowałam męża, że zabieram go ze sobą :-D

Do góry