reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2013

Dzien dobry!

Chroek Ty spij, bo potem juz ie będzie kiedy;-):-D Ja dzisiaj też się obudziłam przez chrapanie męża i nawet go nagrałam, bo mi nie wierzy, że jest taki głośny:-D

Izka, dobrze, że jest oki, no i szyjka długa:tak: a tak w ogóle to fajnie w duzym mieście jest, bo jest wybór szpitali no i IP...ja swój gineologiczny IP mam 18 km stad najbliżej:baffled: więc zanim tam pojadę to sie musze trzy razy dobrze zastanowic czy warto, bo to cala wyprawa, zwlaszcza z synkiem...:eek:

Co do pępka, to mi nie wyskakuje i raczej nie wyskoczy...przynajmniej poprzednio nie byl na wierzchu;-)

Marzycielka, dźwięk płaczu swojego dziecka inaczej brzmi niż cudzych:-D

A ja nie wim czy z synkiem iśc do lekarza...od wczoraj ma gorączkę i nic poza tym:baffled: nocke przespal z młymi pobudkami, mleka pic nie chce, ale za to pije herbatki... no i teraz znów śpi...no i nie wiem czy czekac aż się coś wykluje czy jak...no bo podaje syrop na zbicie tempki i na razie tyle...pewnie lekarz na razie tez mi nic więcej nie odradzi... tempke w uchu ma około 38 stopni....

reklama
Witam z kawką :)
marzycielka - no to mogłaś troszkę popatrzeć na opiekę nad takim maluchem :)

izka
- współczuję wyczekiwania w szpitalu, ale najważniejsze że szyjka długa i zamknięta. Teraz już w razie czego wiesz, gdzie jechac na IP :)

jagoda
- brrrrr ósemka :) ale dobre że mi przypomniałaś, bo mi się siódemka ukruszyła i muszę dziś koniecznie do stomatologa zadzwonić!

Loleczka - mi w ostatniej ciąży pępek nie wyskoczył, ale teraz jest na dobrej drodze, bo już jest baaardzo płytki :)
A masz jakiś dyżur popołudniowy, żeby w razie czego iść popołudniu?

Dzień dobry :-)

Loleczka jeżeli jest tylko 38 ( u dziecka to niewysoka temperatura) i spada po podaniu przeciwgorączkowego leku to poczekaj i obserwuj. Te przeciwgorączkowego działają też przeciwzapalnie, więc odpukać, jeżeli miałby się coś wykluwać to tez działają.
ja mam taką zasadę, ze wzywam bądź idę do pediatry jak po 3 dobrych nie mija gorączka a nie ma innych objaw, chyba że wcześniej pojawi się brzydki kaszel czy zielony katar. Tak mi poradziła moja pani doktor, i odpukać sprawdza się u mnie, jak gorączka mija, to był to jakiś wirus, jak nie po 3 dniach widać czy to angina czy zapalenie ucha czy jeszcze coś innego ( pierwszego dnia gorączki nigdy nie zdiagnozowano żadnej z poważniejszych chorób).
Trzymam kciuki, żeby to było tylko małe przeziębienie :)

Izka dobrze, że wszystko ok, a 4 cm to wow, bardzo długa szyjka, moja ma już 3:baffled:

jagoda fajnie, że pozbyłaś się problemu z zębem.

A ja dzisiaj idę na zakupy :-D muszę coś na wyjazd kupić, no i jakieś bikini by się przydało :-)

hej dziewczynki

wybaczcie kilkudniową nieobecnosć, ale była u nas rodzina M i jakoś czasu na kompa brakło.. Wczoraj miałam wizytę u innego lekarza, w zasadzie tylko usg.. właśnie z tego powodu też nie miałam siły wchodzić, bo jestem podłamana i nie wiem, co robić.. potwierdził oczywiście płeć, że dziewczynka, ale podczas usg 2 razu bardzo głęoko spadło dziecku tętno-norma jest 120-160, a Mała miała chyba z 60, po czym trochę to trwało, zanim tetno wrócił do wartości 140. On mówi, e to niby się zdarza, takie fizjologiczne spadki, ale nie uspokaja mnie to. Próbowałam w necie szukać info na ten temat i nic nie ma o fizjologicznych spadkach :-( pół nocy nie spałam, płakałam, bo coś wkręciłam sobie, że Mała przestała się ruszać.. o 4 się poruszyła i dopiero zasnęłam.. dziś od rana znowu cisza. Pożyczę od koleżanki na weekend detektor tętna i będę obserwować..

przepraszam, że Wam przynudzam, ale widok i dźwięk tego zwalniającego serca potworny..

Witam z kawką :)
Loleczka - mi w ostatniej ciąży pępek nie wyskoczył, ale teraz jest na dobrej drodze, bo już jest baaardzo płytki :)
A masz jakiś dyżur popołudniowy, żeby w razie czego iść popołudniu?
No własnie dzisiaj juz piatek, więc raczej z pediatry nici, no i jesli się cos wykluje w weekend to pozostaje opieka świateczna (czytaj. zazwyczaj przyjmuja jacyś interniści albo lekarze o jeszcze innej specjalności, rzadko sa to pediatrzy, albo weze lekarza prywatnie)...no i chyba w razie 'W" pozostaje mi prywatna wizyta domowa...
Loleczka jeżeli jest tylko 38 ( u dziecka to niewysoka temperatura) i spada po podaniu przeciwgorączkowego leku to poczekaj i obserwuj. Te przeciwgorączkowego działają też przeciwzapalnie, więc odpukać, jeżeli miałby się coś wykluwać to tez działają.
ja mam taką zasadę, ze wzywam bądź idę do pediatry jak po 3 dobrych nie mija gorączka a nie ma innych objaw, chyba że wcześniej pojawi się brzydki kaszel czy zielony katar. Tak mi poradziła moja pani doktor, i odpukać sprawdza się u mnie, jak gorączka mija, to był to jakiś wirus, jak nie po 3 dniach widać czy to angina czy zapalenie ucha czy jeszcze coś innego ( pierwszego dnia gorączki nigdy nie zdiagnozowano żadnej z poważniejszych chorób).
Trzymam kciuki, żeby to było tylko małe przeziębienie :)
U mnie pierwszy raz taka sytuacja, bo synek wczesniej nie miewał temperatury:baffled: ale właśnie slyszałam, że u dizeci taka tempka to jeszcze nie jest groźna, a jak jeszcze innych objawów nie ma to nie ma po co do lekarza się fatygowac... także pewnie zrobię tak jak Ty robisz:tak:

Witamy szybko z pawiem i dalej zmykamy do łazienki :baffled:
oj, bidulko....

Jagoda, a jaka Cie lekarka przyjmowala na tym pogotowiu??

Witam z duzym kubkiem kakao :-D

Izka super ze wszystko ok :-D

Maciejkaa co do pepka to nie wiem czy mi wyskoczy czy nie, jest troche przerobiony po laparoskopii ale robi sie coraz plytszy ;-)

Margo taki urok Twojej ciazy z tym pawiem...

Ewcik jesli lekarz powiedzial ze jest ok to jest ok, nie nakrecaj sie i nie placz! A to ze mala sie czasami niw rusza jest normalne, na tym etapie nasze malenstwa spia ok 20 godzin na dobe ;-)

Dzień dobry wszystkim :-)

Godzinkę temu wróciłam z badania krwi i jem sobie śniadanko. Niezłego głodomorka mam w brzuchu :-D

Izka, super, że wszystko w porządku :-)

Swoją drogą tak mówicie o tej szyjce, a ja nawet nie mam pojęcia jak długa jest moja.. lekarz nic nigdy nie mówił.. chyba na następnej wizycie muszę sama zapytać :baffled:

Miciurka, taka godzina a Ty nie śpisz? Ja już o 23 przeważnie padam i wstaje rano :-p

Super, że synek szaleje:-) Co do pępka, to mój na razie jest taki jak był..

Współczuje chrapiących mężów :-Dhaha mój jest jak dziecko, ledwie wejdzie do łóżka to już śpi i na szczęście nie chrapie :-p za to strasznie się rozwala i czasami muszę go budzić, żeby z łóżka nie spaść ;/

Jagoda, dobrze, że już ząb nie boli.. ja też mam problem z ósemką.. praktycznie jest do wyrwania ale dopiero po ciąży.. więc też się boję, żeby nie bolała..

Toska, życzę udanych zakupów :-) ja też się chyba dziś wybiorę :tak:

Margo, ale z Ciebie bidulka :-(współczuje, że dalej tak Cię męczy..

Ewcik, współczuję takich przeżyć.. nie dziwię się, że Jesteś cała w stresie.. ale, jeżeli lekarz mówi, że to się zdarza, to może faktycznie był to jednorazowy incydent.. Malutka pewnie zdrowo rośnie :-) Nie przejmuj się na zapas. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Dziewczyny powiedzcie mi, czy to normalne, że mój synek kopie tylko w jednym miejscu ? czuje go już dosyć wyraźnie, ale zawsze kopniaki dostaję w dole brzucha z prawej strony…

W ogóle dzisiaj mam jakieś kłucia w pochwie jakby ktoś mi szpilkę wbijał.. Trwa to chwilkę i przestaje.. miałyście takie coś? :baffled:

Ewcik, spokojnie, nie stresuj się aż tak! Coś podobnego pisała Kasiarj, też na wizycie u Jej córeczki jakaś arytmia wyszła i te Jej gin powiedział, że to fizjologiczne i po tygodniu chyba powtórzyła USG i wszystko było OK. Nie martw się na zapas, bo Twója Malutka to czuje :) przecież serduszko jeszcze niedojrzałe, może nie pracować jeszcze w pełni sprawnie. Idź na kontrolę za tydzień. A póki co detektor pożycz, żebyś była spokojniejsza!

Witam się ze Wszystkimi Mamusiami i dzisiaj zaraz zmykam, bo mam kilka spraw do załatwienia :) miłego dzionka!

Ostatnia edycja:
reklama
Margo - pawik to teraz Twój przyjaciel :)

Ewcik
- spokojnie, powtórz USG za tydzień na dobrym sprzęcie. A detektor możesz pożyczyć, ale żebyś się nie stresowała niepotrzebnie przez weekend i nie leżała cały czas z nim.

toska - udanych zakupów bikini :)

basia89 - ja mam takie kłucia czasami, ale póki szyjka długa i zamknięta mam się tym nie przejmować

Do góry