reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

reklama
Maciejka - wszystko będzie OK. Mi też lekarz mówił, że na połówkowe mam przyjść z pustym pęcherzem :) ale nie na czczo. To zależy od sprzętu i zgadzam się, że nie powinno się straszyć!! Sama to przeżyłam i wiem że nie da się spokojnie czekać. Ale Ty tylko do jutra! Będzie dobrze.

maciejkaa trzymam mocno kciuki! Ja w przyszłym tygodniu też mam dokładne usg pod kątem właśnie serduszka ( 250 zł). I faktycznie dużo zależy od aparatu. może dobrze, że lekara jest czujna, bo najwżaniejsze to szybka diagnoza. Trzymaj się!!

To jesteśmy dwie :)
w takim razie ka również trzymam kciuki za Ciebie ;)
bardzo dużo zależy od aparatu dlatego będziemy pewne co i jak. Mam nadzieję ze będzie dobrze. To podobną masz cenę tego badania.

madziasek nie wiem jak z tymi terminami-najwyrazniej gabinet oblegany przez mamy z Katowic :) u mnie na usg połówkowym lekarz nie wykrył póki co nieprawidłowości, ale stwierdził, że nie jest specjalistą od serduszka i dlatego zaproponował konsultacje - podobno wszystkie swoje pacjentki tam odsyła profilaktycznie. On jest mega wnikliwy i dokładny stąd to badanie. Ale z drugiej strony jest to też trochę bazowanie na podstawowych uczuciach kobiet w ciąży - głównie na lęku pt. " niby wszystko jest ok, ale co jeśli....", więc zdecydowałam się iść. Mam nadzieję, ze i u mnie i u Maciejki wszystko będzie w porządku.

Maciejkaa kochana! właśnie weszłam na ogólny i tylko doczytałam, że się stresujesz. Nie! Proszę! Postaraj się zaczekać dzielnie do jutra, bo nerwy nam nie służą. Wiem, łatwo się mówi. Ja idę na badanie połówkowe w piątek i sama jak o tym pomyślę to się denerwuję więc staram się nie myśleć. Może czymś się zajmij? Jakaś książka, film? Coś ugotuj? Buziaki, jestem z Tobą :*

Lewan teraz rozumiem ;-) jak wszystkie pacjentki wysyla w jedno miejsce to i kolejeczki sie tworza...
ale po co stresowac!!! Masakra jakas!!!
u Ciebie i Maciejki musi byc dobrze :-D
szkoda ze tyle czekac musisz, ale jak mus to mus ;-)

Zmieniając troszkę temat: moja koleżanka (ma ok. 150 cm wzrostu) urodziła wczoraj Kacperka: 55 cm i 4130g! Musiała mieć cc ze względu na wagę i wzrost maluszka. Mówiła, że troche bolało, ale już nic nie pamięta :) teraz tuli maleństwo :)

reklama
Maciejka - trzymam kciuki !!!
Dziewczyny ja zaczełąm wymiotować jak w zeszłym roku, idę na zwolnienie lekarskie i mam duużo odpoczywać.Mam nadzieję, że nawrót choroby będzie tylko tymczasowy. W głowie się kręci...

Do góry