reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

reklama
Aleksandra - teraz w Polsce chyba wszyscy już każą robić 75 g glukozy. Jak byłam w pierwszej ciąży to obowiązkowo było 50g ale i tak niektórzy lekarze (w tym mój;-)) byli zdania, że lepiej od razu zrobić 75g...I dziewczyny tu na forum pisały, że miały jedno kłucie i potem dopiero po 2 godzinach kolejne, a ja wtedy miałam właśnie 3 razy pobieraną krew - przed wypiciem świństwa, po godzinie i po dwóch. A teraz jeszcze nie wiem, bo jeszcze mam trochę czasu do tego badania ;-)

Saguaro - jest wątek o dodatkowych kilogramach, możesz sobie zajrzeć ;-) U mnie jest +6,5

mi robili 75 g glukozy, najpierw pobieraja krew z paluszka na czczo, później po 2 h już normalnie z żyły ( u mnie niestety z kilku, bo z żadnej nie chce nic lecieć :-p) u mnie też absolutnie nie wolno cytryny! choć w torebce miałam przygotowaną, no ale cóż.. nie było takie złe :)

Ciekawe czemu jedni pozwalaja wypic z cytryna glukoza, a inni absolutnie NIE:no: Przeciez zadaniem cytryny jest neutralizacja tego okropnego smaku, w ogole nie ma wplywu na badanie
i mnie kluli 3 razy pierw na czczo z palca i z zyly i potem po 2 godz z zyly

Aleksandra Maria - ja mam 75mg glukozy i 3 razy też będę kłuta:-(
Lekarz kazał mi cytrynę zabrać ze sobą ale nie wiem,czy na miejscu mi pozwolą wkropić,czy nie...Jutro się okaże bo właśnie jutro jadę na to nieszczęsne badanie.I w sumie to tylko kłucia się boję,bo po jednym zawsze miałam siniaki na 3 tyg,a co dopiero będzie po potrójnym?:szok:

Witam,
Eweli ekstra ze glukoze masz juz za soba ;-)
Pandora super ze wizyta polowkowa udana :-D

skorcze juz mnie nie mecza od kiedy biore dodatkowy magnez,
co do przepuszczania w kolejkach to roznie bywa, w banku jest bez problemu, a aptece jak zauwazaja brzuszek to prosza ciezarna do obslugi, a dzisiaj spotkalam sie z czyms mega fajnym, robiac zakupy na stacji bp(musialam zrealizowac ich bon) zastepca kierownika gdy zauwazyl ze mam brzuszek i sporo butelek z woda i sokami w torbie sam zaproponowal ze mi ja zaniesie do samochodu :-D

Madziasek takich ludzi ze świecą szukać naprawdę. Ja pamiętam jak w banku dziadek po 80 otworzył mi drzwi i pow damy przodem to aż mi lezka w oku stanęła. Takich ludzi już nie ma :(

Cześć
Mam nadzieję,że nie pomylę co i do kogo mam odpisywać :-)
MAciejkaa, to prawda takich ludzi ze świecą szukać, chociaż moja mama jest taką osobą ,że by ustąpiła. Mnie się miło zrobiło, jak kiedyś ustąpiłam starszej pani (zawsze ustępuje, tego jestem nauczona) i ona mówiła,że to się tak rzadko zdarza, że teraz ludzie nie zwracają uwagę na starszych.
Ja w komunikacji miejskiej to mogę stać, gorzej było jak musiałam stać gdy Maks miał tak 3 lata, w kolejkach było podobnie, więc uprzywilejowane to powinny być dla mate z małymi dziećmi;-)
Na skurcze magnez najlepszy
Chrobek, ja słyszałam ostatnio ,że są jakieś nowe przykazania i nie pozwalają tej cytryny bo niby zaburza wynik. Ja w pierwszej ciąży nie wspominam tego badania źle, ale cytrynę mogłam i chyba to było 50

reklama
Do góry