reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2013

To mi się zaczęło 2 godziny temu, wyleciało ze mnie może z 5 kropel, w sumie to mam tak jak się tam tak podetrę papierem toaletowym. W pierwszej ciąży też tak miałam. Jeszcze zaczekam a jakby co to jutro rano pojadę.

reklama
taka j., ja mam taki plamienia o 6 tygodnia, różowo brrązowe, dla świętego spokoju może nie czekaj, tylko jedź na IP, ja pojechałam zrobili usg sprawdzili że z dzidzią ok. i powiedzieli że tak widocznie mam, ale się trochę uspokoiłam, chociaż plamię do dziś to ciąża się rozwija. Na izbie przyjmą cię od ręki, jak coś się dzieje to zaradzą, a jak nie to będziesz spokojniejsza...

Hejka! Witam sie w Nowym Roku :-)
Mi sie udało do północy dotrwac dzięki filmidlom romantycznymi ;-) fajerwerki nam Corencje obudziły, ale na szczęście udało sie ja szybko uśpić z powrotem.
A dzisiaj dzień zleciła ekspresowo. Sąsiedzi na obiad wpadli i sie zasiedzieliśmy z nimi.

Kasia my juz jakiś czas temu wysiudalismy Corencje z salonu i od razu sie fajniej zrobiło. Nie potykamy sie juz o klocki i paluszki. Tylko wiecej teraz po schodach trzeba chodzić, bo pokój małej na piętrze i tak kursujemy sobie :-D
Ale muszę i tak porządek zrobić i pochować całe to plastikowe talatajstwo, ktorymsie juz mała nie bawi, bo tylko syf robi.

My też sylwestra spędziliśmy w domku, około 23.30 byłam tak padnięta że czekałam tylko na 12, żeby już iść spać i byłam wdzięczna opatrzności że nie pokusiło mnie iść w gości, bo chyba bym nie dała rady... Skończyło się tak że ja o 0.30już spałam w najlepsze, a moje"potomstwo do 3 oglądało telewizję, ale w końcu to sylwester, a dzisiaj się wyspali... Dzisiejszy dzień mi zleciał błyskawicznie, a jutro do pracy...trochę się nie chce po tygodniowej labie...:-)

taka j. ja też bym radziła pojechać na IP, żeby sprawdzić co się dzieje.

Ja jakoś wytrzymałam do 24, ale 10 minut później już spałam i nawet fajerwerki mi nie przeszkadzały....

Dziewczyny wiecie coś o stosowaniu Clotrimazolum w ciąży? Lekarz przepisał mi tabletki, bo mam jakąś infekcję. Na ulotce napisane jest, że nie można i w sieci też krążą różne opinie.

Migotka jak lekarz przepisał, to można ;-) na każdym niemal leku jest napisane, ze w przypadku ciaży należy sie skonsultować z lekarzem, bo firmy nie chcą brać odpowiedzialnosci.
Ja sie strasznie meczylam w poprzedniej ciaży z infekcjami i dopiero Gynasol ( czy jakos tak) mi pomógł. To taka maści w strzykawie była. Wstrzykiwalo sie całość na jeden raz.

W maści też mam, zawsze stosowałam przy podrażnieniach, ale teraz to za bardzo nie chcę, szczególnie że na ulotce jest, że w I trymestrze nie można. Chyba poczekam jeszcze ze stosowaniem tego. Swoją drogą badania moczu wyszły mi średnie, mam siedmiokrotnie podwyższone leukocyty i obecność bakterii. Zastanawiam się czy to przez tą infekcję czy mam może jakieś zapalenie pęcherza. Ech, muszę poczekać te 3 tygodnie do wizyty :-) Bardzo wierzę, że wszystko będzie ok :-)

reklama
Panno. migotko - z lekarstwami jest tak, że nawet na no-spie, którą bierze się czasami garściami jest napisane, że nie wskazana w ciąży czy też, że trzeba się z lekarzem skonsultować, ale szczerze powiedziawszy moim zdaniem co innego jak jest napisane, żeby spytac lekarza a co innego jak jest napisane wprost, żeby nie stosować (zwłaszcza jeśli chodzi o 1 trymestr). Ja na Twoim miejscu podeszłabym do lekarza, może znajdą coś innego albo przynajmniej rozwieją Twoje obawy. Cwietka ma rację, że czasami infekcja jest gorsza od leków.

A ja właśnie podjęłam strategiczną decyzję :-) dzwonię jutro rano do pracy i biorę urlop na żądanie. Tak mi się strasznie nie chce ... a potem 2-3 dni i będę miała huk roboty i to w sumie taki ostatni dzień bezkarnego leniuchowania.

Do góry