reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

Hej @asia1808, witaj. Czuj się swobodnie, ale nie rozgaszczaj się na długo ;) Szybko uciekaj na mamuśki.
Co do Ovarinu to pewnie ze względu na inozytol tam zawarty i kwas foliowy? Często tutaj się przewija u dziewczyn. Kojarzę również polecany inozytol z allieness. Warto skorzystać z lupki i wyszukiwaniu słów kluczy i czytaniu w ten sposób innych wątków z forum. A uwierz - dziewczyny tutaj to skarbnicę wiedzy :)
bardzo bym chciała jak najszybciej udać się na mamuśki ale sądzę że u mnie trochę to potrwa. O pierwszą ciążę też trochę się staraliśmy a wiadomo że coraz starsi jesteśmy. Co do ovarinu to właśnie chodzi o inozytol ;) Dzięki za podpowiedź, poszukam w kupce.😀

reklama
Dodam, że mam pcos i lekarz zalecił rok starań + ovarin (lub inofrm itp) a później ewentualnie stymulację. Czy myślicie że ovarin to dobry wybór? Czy są jakieś różnice w skuteczności tych preparatów? Ovarin wygrał ze względu na wygodę - tabletki ;)
Hej! Witaj!
Masz swoje owulacje przy PCOS? Jakieś choroby współistniejące?

Dodam, że mam pcos i lekarz zalecił rok starań + ovarin (lub inofrm itp) a później ewentualnie stymulację. Czy myślicie że ovarin to dobry wybór? Czy są jakieś różnice w skuteczności tych preparatów? Ovarin wygrał ze względu na wygodę - tabletki ;)
Same suplementy nie sprawia cudownie, że zajdziesz w ciążę. Oprócz tego ważna jest też dieta. Jeśli chcesz suplementować inozytol to bardziej bym poszła w alliness. Ovarin jest często polecany przez lekarzy, ale ma średnio szałowy skład. Moja lekarka oficjalnie mówi, że to 💩

Same suplementy nie sprawia cudownie, że zajdziesz w ciążę. Oprócz tego ważna jest też dieta. Jeśli chcesz suplementować inozytol to bardziej bym poszła w alliness. Ovarin jest często polecany przez lekarzy, ale ma średnio szałowy skład. Moja lekarka oficjalnie mówi, że to 💩
Ja nigdy nie brałam Ovarinu, ale z supli fajna jest miovelia PCOS.
No i popieram: dieta!

Hej! Witaj!
Masz swoje owulacje przy PCOS? Jakieś choroby współistniejące?
w ciąży wyskoczyła mi cukrzyca ciążowa ale po porodzie unormowało się. Pilnuje też diety. Z aktywnością fizyczną u mnie średnio, czasem joga lub pilates. Przy staraniach o pierwsze dziecko i w ciąży brałam też eutyrox bo TSH miałam koło 2.5 i lekarz stwierdził że jak na starania i ciążę to za wysoko. Teraz mam TSH w granicach 1.2-1.5 bez leków.

wiem że suplementy to nie wszystko i diety staram się pilnować. W pierwszej ciąży miałam cukrzycę więc stwierdziłam że muszę zawalczyć o siebie żeby w przyszłości nie mieć problemów. Moj lekarz podał mi właśnie dwie albo trzy propozycje ale powiedział że decyzja do mnie należy 🤷 ważne właśnie żeby był inozytol + foliany. Ovarin tylko że względu na postać tabletek wygrał ale jak jest coa lepszego to spróbuję ;) jeszcze zobaczę w lupce co dziewczyny polecają

Witajcie 🙂 Dwa dni spóźnienia. Zrobiłam rano test i po 5 minutach wyrzuciłam z pudełkiem do torebki, następnie pudełko do kosza. Po pracy zauważyłam, że sam test został w torebce 🤣 i tu dwie kreski. Grubo kilka h po testowaniu. Czytałam tu na forum aby nie interpretować po czasie wyniku ale pierwszy raz mi taką kreska po czasie wyskoczyła. Już mam w torebce nowy i będę robić rano 😬

Witajcie 🙂 Dwa dni spóźnienia. Zrobiłam rano test i po 5 minutach wyrzuciłam z pudełkiem do torebki, następnie pudełko do kosza. Po pracy zauważyłam, że sam test został w torebce 🤣 i tu dwie kreski. Grubo kilka h po testowaniu. Czytałam tu na forum aby nie interpretować po czasie wyniku ale pierwszy raz mi taką kreska po czasie wyskoczyła. Już mam w torebce nowy i będę robić rano 😬
Sama sobie odpowiedziałaś. Poza tym to wątek gdzie staramy się o ciąże. W wielu przypadkach o pierwsza i nigdy nie wysikalysmy pozytywnego testu ciążowego. No i przeczytaj pierwsza stronę wątku : ]

reklama
Do góry