reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Anney o jacie!
U nas dzis bylo 18 i juz na mrotkie rekawy i sandalki hehe.
Tylko u nas dluuugo slonca nie bylo...

Ja dzis kupilam drugi swaddle dla Ali w mothercare. Taki zapinany na zamek. Niestetty byl tylko taki magnoliowy.. no ale nie bede zamaeiac drozej tylko po to by rozowy byl hahaha :)

Kupilam sobie gacie siateczkowe jeszcze.

U nas dzis taka piekna pogoda ze prawie nas w domu nie bylo ;) tylko na obiad.
Zaliczylismy tez clarksa i kupilismy calej trojce po 2 pary butow-byly fajne przeceny ;)

Ja bym chciala urodzic miedzy 5-10 sierpnia haha bo 4 przylatuje moja mama i wtedy juz chcialabym sie rozsypac.
Zobaczymy jak bedzie...

Ehh.. U nas dziś było 38 st i myślałam że się rozplyne.. Siesta zaliczona bo bez drzemki byłoby ciężko. I noc się zapowiada też gorąca.. Nic tylko siedzieć w domu :-\ bo na dworze nie wyrabiam. A jeszcze w tym tyg zostaje sama z córką bo mąż jedzie na konferencje.

Zaraz oszaleje.
Mam masę twardnien, nie sa nieprzyjemne, tylko odczuwalne.
Od kilku dni czyści mnie. Dziś 7 razy i anaolutnie nie jest to biegunka.
Nie wiem gdzie mi mała pakuje paluszki, ale czuje je w cipce!
Jestem zirytowana totalnie, mała dostaje wariacji w brzuchu, zaczyna mi brzuch przeszkadzać :(((( boli mnie krocze.
Nie mogę sobie znaleźć miejsca. Coś bum zjadła, a nie mogę :((((

zastrzelcie mnie bo oszaleje dziś.
Ja
Chce juz rodzic. Jeśli tak ma wyglądać kolejne 5tyhidbi.

Anney mi tez brzuch cos cześciej twardnieje..
Najdziwniej jest jak idę, i małe stwardnieje bo zaczynam iść jak kaczka albo musze sie zatrzymać bo nie dam rady takie napięcie przez chwile Eh..
Juz niedługo pamiętaj.. A czemu czyści? Cos zjadłaś nie tak moze.. Czy myślisz ze mała tak nieszczęście sie układa i nie dość ze "grzebie" to jeszcze "niedobrze" robi..

Wasze opowieści o snach tak na mnie zadziałały, że dziś i mi się śniło, że zaczynam rodzić [emoji12] Byłam siku i nagle plum!!! Patrzę a w kibelku czop, wody i co ciekawe jakby kawałek pępowiny [emoji57] Wołam męża, pokazuję mu, a on o k$&@%!!!! O k$&@%!!! I panika! Jego reakcja w tym śnie jest przeciwieństwem tego jak wg niego będzie wyglądać jego reakcja i ogólnie zachowanie jak już będę rodzić. Twierdzi a czym tu się przejmować, czym tu się denerwować? Hahaha!! No zobaczymy!![emoji16] Ogólnie nie przestraszył mnie ten sen bo w sumie Junior jest już bezpieczny bo kończymy 33 tc więc luz.

A ja wczoraj miałam mega męczący dzień. Siostra porposiła, żebym zajęła sie jej 3 rozrabiaków, więc prawie cały dzień spędziliśmy na podwórku. Malutki oczywiście był najgrzeczniejszy, nawet bez problemu zasnął po obiedzie w naszym łóżku (łóżeczko Małej jest na "najwyższym poziomie" a Mati ma już 15 misięcy więc bezpieczniej było w naszym duzym łóżu). Jak M. wrócił z pracy to poszlismy nad staw na ryby. Chłopcy ogólnie głośni i energiczny, ale rozumieją, że w ciązy jestem więc starali się być grzeczni i pomocni. Oczywiście chcieli zostać na noc:)
A ja dziś nie muszę obiadu robić, bo jedziemy właśnie do mojej siostry. Chciałam M. do Mikołajek do Gołębiewskiego na basen wyciągnąć ale znów pogoda sie zepsuła, a mi się marzy leżakowanie na zewnątrz:)
Ah a co do wizyt u lekarzy: gin na NFZ w ogóle nic z tym ciśnieniem nie powiedział, tylko zapytał czy biore leki na nadcisnienie, ja że nie więc on tylko "aha". Endokrynolog - cukier mam dobry, więc cukrzycy żadnej nie ma ale niedoczynnośc tarczycy i mam Euthyrox 25 i za 2 tyg wizyta kontrolna. Też nie ejstem do końca zadowolona z wizyty, bo lekarz nie pwoiedział mi nic konkretnego o jakiś przyczynach skutkach tej niedoczynności, a jak ja chciałam porozmawiać to mnie po prostu poganiała że inni czekają i tyle;/
W poniedziałek jadę do swojego gina więc będę coś wiecej wiedziała.
Anney, bunia mi też ostatnio brzuch częściej twardnieje, mała się wierci i bywa to na prawdę nieprzyjemne. Już nie mogę się doczekać kiedymałą będzie z nami.

borysiatko a jakie masz cisnienie? ja ostatnio slabiej czulam ruchy, jakied dwa tyg temu i bylam wcszpitalu na ktg , lezala ze mna dziewczyna. w drugiej ciazy ktorej mieli wywolywac porod w 37 tyg wlasnie przez cisnienie bo chociaz bylo unormowane lekami to mowila ze w 1 ciazy, 2 dni po terminie byly juz zielone wody, i poszarpane odklejajace sie lozysko, podobno przez to cisnienie lozysko sie szybciej starzeje i teraz juz nie czekaja do konca zeby nie bylo tak samo, teraz tez juz miala zle wyniki przeplywow

reklama
Heh jak się gina o twardnienia zapytałam, to powiedział, że nic, tylko się cieszyć i od następnego tygodnia herbatkę z liści malin pić. Mi też ta mała menda grzebie tam, gdzie nie powinna. A najbardziej mnie śmieszy jak wszyscy, razem z mężem mówią, że muszę dużo leżeć i odpoczywać. No i w związku z tym dzisiaj znowu Ikea, a przyszły tydzień latanie i załatwianie, np. szklarza, albo stolarza z meblami w łazience... Za dwa tygodnie juz pewnie skręcanie mebli i przenoszenie pierwszych rzeczy. I jak tu odpoczywać???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry