reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Borysiatko no jakbyś opisała moja endokrynolog z pl.. Dosłownie kolejka (jak to u specjalisty gdzie wizyta co pol roku z nfz) długa i czekasz.. S jak sie doczekasz to ona popijając herbatkę sprawdzała wyniki i wypisała recepty na kontynuacje leku i bach koniec.. Wszelkie pytania to była odpowiedz w kilku słowach i z oczu patrzalo "idź bo inni czekają".. Eh.. To teraz brać leki i tyle :) ja tak biore juz kilkanaście lat dzien w dzien..

Hej,
Ja takie twardnienia mam od 4go mca, czeste, z maluchem caly czas jest ok, wiec specjalnie mnie to nie martwi. Jedynie troche opoznia :-)
Teraz czasem czuje bole miesiaczkowe i u mnie one sa przepowiadajace. Ale to bardzo rzadko, raz na kilka dni.

I u nas tez duzo jeszcze zostalo do zrobienia, a ja nie lubie czekac az ktos mi pomoze...

Mi też brzuch twardzieje, zwłaszcza jak chodzę. I skurcze w łydkach się uspokoiły więc zeszłam z 6 na 3tabl dziennie i jak narazie jest ok ;)
A ja się ostatnio wogóle wysypiam za dwoje, mała nie kopie, tylko się wierci, najczęściej uklada się w kształcie fasolki po mojej prawej stronie i aż boli bo napina skórę, a po lewej brzuch robi się płaski ;) wogole mój brzuch ostatnio różne kształty przybiera.

Mi tez brzuch twardnieje ale nie aż tak często właśnie jsk idę to głupie uczucie bardzo. ..
A biegunke miałam wczoraj j nie mam pojęcia od czego .
Zuzi ale sen mi się takie sny w 1 ciąży śniły.
38 st toż to rozplynac się można. .
Nadciśnienie mi dokucza ło pod koniec 1 ciąży oby się teraz. Nie powtórzyło

Ostatnia edycja:
ewelinka no z tym cisnieniem to różnie, bo własnie nie jest jakieś stałe, czasem wstaję i mam 120/60 a czasem 150/90/ albo i wyżej. Loteria po prostu. Na szczęście już jutro jadę do swojego gina i będę mogła i o tym ciśnieniu pogadać i o tarczycy.
Lunera mi już też parę razy zdarzyło się mieć takie bóle jak przy pierwszym dniu okresu. Ale nie są bardzo mocne.

Anney ja pamiętam ze z synkiem na kilka tygodni przed porodem juz mnie przeczyszczalo..nawet kilka razy wymiotowalam..
A może warto zadzwonić do szpitala żeby cię zbadali i zobaczyli co się dzieje

Dzień dobry paniom.
Melduje sie po okropnej nocy.
Budziłam sie co
Godzinę, sto tysięcy razy siku (congodzine) znów kawałek
Czopa. Jak nic skraca
Sie albo mięknie mi szyjka
Czyści mnie dalej, ewidentnie mam w jakiś sposób rozluźnione jelita, bo sie totalnie nie muszę wysilać, żeby sie załatwić.
Mała sie rusza. Twardnienia sa i ja wiem ze sa normalne, bo juz na nie czas. Ale te skurcze nisko w spojeniu łonowym sa interesujące.

Love, w nocy w pewnym momencie miałam ochotę pojechać, gdyby nie to, ze m na 7 do pracy i dzieci nie miałabym z Kim zostawić.
Coś sie dzieje. Absolutnie nie żaden poród, ale myśle ze juz minschodzi na tyle nisko, ze uruchomił mi sie cały mechanizm rozluźniania wszystkiego i stad tez to najle poirytowanie bezpodstawne.

Beatka.... Ohohoho! No to pięknie.... Kiedy wizyta u giną? Jaka miałaś długa szyjkę ostatnio? [emoji7][emoji7][emoji7]

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry