reklama

Sierpniowe mamy 2015

Witajcie Dziewczyny.
Chciałabym dołączyć do Was,poczytałam trochę i widzę,że wesolutko tutaj.
Ja trochę nieśmiało,bo jeszcze boję się cieszyć ale jestem bardzo dobrej myśli.Fajnie będzie pogadać z kimś na tym samym etapie ciąży......mnie męczą bardzo mdłości 24h na dobę no i piersi oczywiście bolą nieziemsko.....wszystko zniosę byle zdrowo rosło.

akuku życzę córeczki;-)

nat Luteine możesz brać bez problemu w niczym nie zaszkodzi....często się ją stosuje nawet zapobiegawczo a u Ciebie są wskazania

magduś widzę po suwaczku że jesteśmy na tym samym etapie:)

anney doczytałam właśnie,że wracałaś do UK po świętach....czy samolotem??

Z tego co wiem to nie wskazane jest latać samolotem w pierwszym trymestrze....ja mam bilet do PL zamówiony już dawno na 9 stycznia ale przepadnie,rezygnuję z lotu....przykro bo dawno się z rodzinką nie widziałam ale Maluszek teraz najważniejszy

Ostatnia edycja:
reklama
Hej

O prosze o wozkach juz myslicie :-)
I dobrze. Zakupy dla dzidziusia to najprzyjemniejsze z ciazy hehe
Ja mam nadzieje ze moja mala do sierpnia polubi wiecej na nogach chodzic bo podwojnego wozka nie bede kupowac. Mam bugaboo cameleon i spacerowke. Dokupie do bugaboo dostawke i oby mala chciala na niej jezdzic.

A mi sie dzisiaj snilo ze bylam na usg i lekarz powiedzial ze bedzie chlopak :-) sny w ciazy prorocze ?:-)

Witaj Ania, widze ze i u Ciebie przytulanie bylo w jednym czasie :-) Jestes czwarta :-)
Cinamona, oby nie, bo mnie sie snilo jakis czas temu ze dostalam krwotoku :no:

Ogolnie to podziwiam dziewczyny (tylko nie krzyczcie i nie obrazajcie sie :-) ), ktore sa pewne, ze urodza wtedy i wtedy i od samego poczatku kupuja juz dla dziecka... Dla mnie ciaza to troche rosyjska ruletka i nigdy niewiadomo na kogo trafi :-(
Jeja juz drugi dzien umieraaaam ! Moja macica krzyczy, po prostu krzyczy, a maluch nie reaguje tylko sie rozpycha :-D

hihi dziewczyny ja też już wózki obczajam. Oczywiście nie kupuję, ale chcę chociaż się rozeznać w modelach, to samo fotelik samochodowy:) Wolę kupować sprzęt partiami po kilka rzeczy w miesiącu, niż wszystko pod koniec bo mnie będzie denerwować fakt że nic nie przygotowane. Wczoraj włączyłam Męża w poszukiwania fotelika wg tych testów zderzeniowych :D. Myślę że niedługo założymy osobne wątki na wózek, wyprawkę i na nasze ciążowe brzuszki:)
No i zaklinam czas żeby płynął szybciej, że już bym chciała skończyć 8, 9, 10 tydzień i liczę ile dni do skończenia kolejnego tygodnia, i w którym tygodniu będę podczas wizyty u ginekologa i co już tam będzie widać na usg i ile zostało do końca pierwszego trymestru i tak w mojej głowie ciągła wyliczanka :D:D
Do objawów (koński apetyt) dołączyło sikanie po 4x w nocy.

Pozdrowienia i udanego Sylwestra przy Piccolo :)))

Ja wózek w tamtej ciąży kupowałam w styczniu i to było dwa miesiące przed porodem i też mi się wydawało ze tak szybko. A teraz nic nie kupuje bo mam wszystko po córci jak będzie dziewczynka a jak chłopak to dostanę ciuszki od kuzynki. A wózek miałam czerwony - uniwersalny dla obu płci:tak: wiadomo że coś tam po dokupuje ale na pewno nie za wiele. Wiem jednak że na bank kupie laktator i to dobry.. W poprzedniej miałam badziewny i zepsuł mi się..:no: ale pamiętam ile razy mi życie uratował gdy mała jeść nie chciała a ja miałam cyce jak donice PEŁNIUTEŃKIE no to się odciągnęło i do lodówki lub zamrażalki :-)

ania2611 witaj - rozgość się :tak:

Hej aniu witaj, tak, samolotem leciałem i w poprzednich ciążach tez. Wszystko było ok. Najbardziej narażone są pierwsze ciąże i z zagrożonymi nie wolno latać.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry