reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Wlasnie kończę oglądać ciekawy program na jaki trafiłam..
O położnych..
W sb leciał na TVN style.. I dzis przeglądam co tam było ciekawego w poprzednich dniach bo mam nagrywane ileś tam dni i patrze i oOo ..
Zreszta ja mam jakiegoś bzika ostatnio na punkcie programów o porodach ciążach itp :D

A wczoraj śniło mi sie ze jak dziecko kopało bo było widać dłoń cała tak ze mogłam widzieć wszystkie palce.. I tak ze kilka razy.. A potem stopa ze jakby kopniak i nagle widzisz na brzuchu taka wyciśnięta stopę.. I ze ja złapałam to stopę przez chwile grrr i sie obudziłam zlana potem :D Eh

Ostatnia edycja:
reklama
Ale miałam noc :( nie umiałam zasnąć, oddychać, spałam jak pies w upał, a jak w końcu zasnelas to miałam skurcze... i teraz nie wiem czy mi się one snily, bo ich tylko kilka, ale za to znowu moje ulubione, czyli od krzyza... i obudziłam się rano z myślą, że dobrze ze mam cesarke, bo drugi raz tego nie znose.
Anney - czy Ty tej nocy, co miałaś rodzic tez juz miałaś krzyżowe?

Bunia - ale sen, chociaż ja jak wczoraj pokazałam na zdjęciu mała Sann mężowi, to oboje nie mogliśmy uwierzyć, że taki bak siedzi tez juz u mnie w brzuchu ;)

Sann - super, że z pokarmem się ruszyło :)

Jinx - ja budziła tylko przez pierwsze 6 dni, potem położna mi powiedziała, ze skoro śpi, to nie budzić i przwsypiala od 20 do 6, z jedną tylko pobudka ok 23. Potem już nawet na to karmienie się jie budziła.

Beatka89 - co tam u Ciebie?

Dzień dobry.

Ach te sny... Mi się śniło że pojechałam do szpitala i pierwsze moje słowa do położnych "ale cc nie będziecie mi robić? " Zawsze kiedy śni mi się szpital to do niego trafiam...

ja też miałam ciężką noc :( przewracanie z boku na bok, wszystko mnie swędziało, od palców stóp po skórę głowy :/

Sann nam położna mówiła że na nawał mleczny najlepsza jest schłodzona kapusta w lodówce ale nie z zamrażalnika bo można sobie odmrozić piersi, nakładać tak by omijać brodawki bo może szczypać.

Wreszcie deszcz ;) zrobiło się w końcu przyjemniej ;) ale dopiero gdy zaczęło w nocy padać ok 2 to twardo zasnęłam, a tak duszno było i Milenka tak kopała strasznie, wierciła się że nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji do spania.

Witam mamuśki!;)
W końcu udało mi się Was nadrobić i mam czas, żeby cis napisać. Wczoraj rano byliśmy ikei, kupiliśmy komode, już jest rozłożona i wszystko ułożone. Ile robak będzie miał ubranek. Omg...
Mam dziwne przeczucie, że poród się zbliża wielkimi krokami, ale nic nie mówię, żeby nie zapeszyc;) hihi
Jutro już będzie skończony 37 tydzień!;D niestety nie jestem w stanie odpisać każdej, bp już nie pamiętam co którą pisała;)
Sann jaką piękna dzielna dziewczynka!;)
Lidia, to chociaż dobrze, że udało się Tobie zasnąć, bo duchota i upały, to meczarnia dla nas w tym momencie.

Sann jak masz twarde piersi to nawal. Przef karmienuem sciaganiem rozgrzej piersi pod prysznicem lub wez miske z bardzo ciepla woda i pieluchy tetrowe w nien mocz i przykladaj do piersi. Kanalkkj sid rozszerza i bedzid latwiej oproznic piers. Pp karmieniu schlodzony lusc kapusty do stanika :) obij go lekko tluczkiem do miesa dok z kapusty dziala przeciwzapalnie.

Yohoosek pamietamh ;) nawet pytalysmy kilka razy.
Bunt 2 latks oby minal szybko. Moj emis tez za tata jest..

Sann jak masz tak duzo pokarmu to odciagaj do uczucia ilgk nie fo pustej piersi bo beda produkowaly jeszcze eiecej. Chybs ze chcrszt sobie mrozic. Mozesz tez dolewac malej do kapirli mleczko ;)

Werci wspolczhje nocy ;/

Panikara i Ty sie biedna meczylas :(

Lidia moja mala tak codziennie daje popalic... bo jej najeugodniej jak msma chodzi i buja haha.

Ja dzis wyspana :)
Poszlam spac o 22 ...0 polnoch i 2 wizyta w wc potem spalamdo rana.. m zajmowal sid minionkiem w nocy.. wstalam o 7 jeszcze zanjm sie emis obudzil..aczkllwiek mnie obudzil m przykladajac rekd do brzucha haha..msla pkstanowila sie przywitac i zrobila disco w brzuchu..

Anney - czy Ty tej nocy, co miałaś rodzic tez juz miałaś krzyżowe?

Niestety miałam wlasnie ta przyjemność w miarę upływu czasu. Następnego dnia jak były intensywne ale juz nieregularne, były wlasnie kregoslupowo podbrzusze.

Przy każdym porodzie je miałam.

Biedulki z was!
Pisze z telefonu i myślałam, ze zapamiętam, co
Chciałam wam napisać i oczywiscie zapomniałam [emoji48]

reklama
Mo to mnie nie pocieszylas :( ale dziękuję za informacje, ja myślę że gdyby nie te bóle to może bym nawet dala rade naturalnie urodzić, ale mnie one jednak paralizuja.

Do góry