reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Sann super wieści :)
Akuku kurcze no ciut za wczesnie Ala chce swoich braci spotkać. Juz ją do mężczyzn ciagnie :D Sterydy to bylby dobry pomysł tak na wszelki wypadek.
Ja tez sie nie nakrecam na porod. Owszem bylo blisko ale wyciszylo się . Widocznie maly nie jest jeszcze gotowy by wyjść. Wszystkie nasze dzieciaczki w koncu beda z nami. Zdrowe i szczęśliwe.
Szyjka mnie tylko boli niestety i caly dół po wtorku. Ech
Pupui no współczuję tych wizyt. Ja uwielbiam towarzystwo i moj dom zawsze otwarty dla wszystkich. Ale teraz aspoleczna jestem. Lubie spokój z moja rodzinka tylko. Do nas nikt sie nie wybiera w najblizszym czasie bo delikatnie odmowilismy pomocy po porodzie.
Amawell sliczny ten twoj malutki skarb. Buziaki od cioci z bb

Ja dzisiaj zaczęłam 36tc. Wczoraj zapytałam panią doktor co by było gdybym na dniach urodziła, powiedziała że mała jest prawidłowo rozwinięta i przy tej wadze która ma to spokojnie mogę rodzić. Wiadomo że lepiej by było gdyby jeszcze posiedziala w brzuchu no ale wszystko wskazuje na to że bardzo jej się spieszy.

Amawell - gratulacje! Dominik przeuroczy! :)
Akuku - jedź, jedź... sprawdź Aleksa i Ciebie...
Anney - jak tam sytuacja na froncie?
Zuza - jak się dziś czujesz?
Pupui - jakiś ciężki czas Cię dopadł... oby tort się udał !
Sann - super! i się zacznie ;)

Ciastka na śniadanie jem...:-p

Mne sie wydaje, ze za duzo na raz. Zreszta zawsze jest kijowo jak A rodzina przyjezdza...

A w tej ciąży nie mam w ogóle ochoty na towarzystwo. I humor mam mega ch*** wy. A potem jeszcze przyjazd jego siostry z facetem. Jezuu ale ja narzekam...

Amawell! Serdeczne gratki! Hip hip hurra!!! :-)

Akuku- wspolczuje Ci tych skurczybykow, malutka moglaby jeszcze posiedziec troche w brzusiu. Ale tez mysle zeby lepiej to sprawdzic bo sie nam zameczysz! I gdzie my taka ciocie dobra rade znajdziemy???

Amorku, mi na zaparcia najlepiej pomaga sok ze swiezych buraczkow czerwonych i jablek- pol szklanki.Albo poprostu buraczkowa. Nawet mnie lekko przeczyszcza. Przynajmniej sie nie mecze w wc i te hemoroidy siedza cicho. Uff...

Fioleczko, lepiej niech malenstwo jeszcze poczeka. Masa swoja droga, ale niech dojrzeje jeszcze troszke w brzuszku u mamusi. Kciuki!!

U mnie dalej cisza. Nic nie wskazuje na rychly porod. Noc srednio przespana bo Maja przezywala przez sen ze w przedszkolu byla goraca hustawka... hm... Potem moje sikanie i jeszcze o 5 jakas wstreciucha mucha spac nie dala wrrr.....

I mnie ogarnia lek przed porodem... czuje sie taka zmeczona a gdzie tu jeszcze takiego klocka rodzic... I martwie sie o Maje, mam dla niej opieke podczas porodu i kilka dni po, ale jak to wszystko ogarnac? Zamiast sie cieszyc ze juz niedlugo rodzina sie powiekszy to mnie jakis lek dopada i obojetnosc... Ehhh...

mój mi przewidział wczoraj że urodzę 20 sierpnia (termin mam na 26).... jasnowidz jaki czy co?! :eek:

dziewuchy co do in vitro, aborcji itp itd - Polska to średniowiecze... nie wiem ile razy jeszcze będę to mówić :-p
ja uważam że wszystko jest dla ludzi... a ci w rządzie, kościele i w ogóle powinni zająć się swoimi sprawami i problemami a nie zaglądać w czyjąś "doope". aż nóż w kieszeni się otwiera

ja nie zauważyłam żebym miała jakiegos cheesburgera :-D

bunia ja bym chciała żeby mój się tak martwił, bo nawet nie pyta jak się czuje. ważniejsze piwsko z kolegami po pracy bo po co wracać do domu gdzie ja tu specjalnie obiad gotuje, a remont trzeba robić dalej - no ale po co samo się wszystko zrobi :frown:

Amawell :eek: Gratulejszyns!!! Mały pulpecik ^^ niam niam

wy to z tymi porodami mnie przerażacie.... przecież jeszcze sierpnia nie ma :p ja nawet nie wiem ile moje dziecko teraz waży :/ wizyta dopiero za 10 dni iehhhh

reklama
Cześć dziewczyny :) nie wiem czy nadrobię te kilka dni nieobecności (niezła lektura ;-)) ale dopiero co wróciłam z mini wakacji z córką i siostrą i jej rodzinką. Odwiedziłam jeszcze moich dziadków na mazurach.. byli zaskoczeni, że jeszcze się do nich dokulałam a ja sobie odpoczęłam bo totalnie nic nie musiałam robić :D:D

Macie jakieś sposoby na leczenie (bez leków) przeziębionego pęcherza? Męczy mnie to już kilka dni a nie chcę brać leków ;/

Do góry