reklama

Sierpniowe mamy 2015

Kurczę dziewczyny jak często sie ruszają te wasze maluchy? Mój prawie w ogóle i mówiłam o tym położnej a ona mi powiedziała ze jak jest 10 ruchów mną dzień to wszystko ok!!! Naprawdę mało sie rusza;(( może cis jest nie tak.

reklama
Panikara moj pediatra tez mowi ze zamiennie co 4 godz kazdy lek. Ja gdyby mlodej szybko temp rosla tak bym wlasnie dawkowala.

Zuzzi niestety musze co tydzien chodzic po zwolnienie. Janjestem na zwyklym zwolnieniu chorobowym (bol plecow) a nie ciazowym i tak tutaj daja. Co prawda na poczatku chodzilam co dwa tyg, dawala mi jedno za tydzien wstecz i jedno na aktualny tydzien ale teraz ze juz jestem wysoko w ciazy i w kazdej chwili moge rodzic to nie chce mi tak dawac.

Pupui w piatek ide z mloda do pediatry zeby ja obejrzal i powiedzial czy wg niego juz nie zaraza. Chodzi mi bardziej za wzgledu na baka w brzuchu, zeby po urodzeniu sie nie zarazil. I jesli wszystko bedzie ok to w poniedzialek lub najpozniej we wtorek wysle ja juz do przedszkola, bo inaczej ocipieje i ja i ona, tyle czasu w domu ;-)

Amor masz racje. A skoro mama taka obrazalaska to jej problem.

Zuzagk dobre wiesci. Dobrze ze mlody jeszcze chce posiedziec bo jeszcze ma troche czasu.

Cinamona podziwiam bo ja już 2 dzień (nie licząc weekendu) w domu i pomysłów na zabawy brak... a na pole tez z nim jeszcze nie chce wyjść...

Amor ja jak byłam u położnej powiedziała ze musi być 10 ruchów na dobę. Jak nie ma jechać sprawdzić. I tez nie raz się martwię bo Oluś bardzo spokojny jest i tez mi się wkreca ze coś nie tak...
może jak oni pojadą juz w poniedziałek to pojadę i powiem by sprawdzili cm to sama umiem brzuch zmierzyć. ..

Panikara - ibuprofen do ibuprofenu 6-8h, paracetamol do paracetamolu tez 6-8h, a paracetamol do ibuprofenu moze byc i po 4. Wazne, zeby dziennej dawki nie przekroczyc, pewnie masz na 3 rozpisane, wiec teraz mozesz kontrolowac lepiej temperature. Po 2-3 dniach z antybiotykiem powinno puscic. Trzymam kciuki za mala.

U nas rzadko goraczki, ale ja juz to po 40 st wlasnie. Takze na wszelki wypadek mam tez czopki bo przy tak wysokiej temp moga wymiotowac. Ostatnio mielismy akcje w czerwcu. A z dawkowaniem to na opakowaniu zawsze jest za malo na nasza wage wg lekarza, niby w tych przedzialach, ale wyliczam sobie co do kg.

Pupui, pytalas o inhalacje - ja zaleznie od kaszlu daje berodual albo pulmicort/nebud albo razem, one w pl sa na recepte. Konsultuje telefonicznie z pediatra wczesniej. A jak nie mam to sol fizjologiczna, przynajmniej nawilzy od srodka i szybciej infekcja przechodzi.

Zuza, dobrze, ze juz w domu i ze wszystko ok.

To jeszcze nam Beatka zostaje w szpitalu? Lucalew, u ciebie dobrze badania poszly mam nadzieje?

Anney jiyro zrobje zdjecie.. emol spac nie moze ..probowalam go hspac ale az sie poplakalam bo cale cjalo mnie boli ze zmeczenia.. usnac nie moge.. m teraz go ma w salonie woec ja aprobuje usnac ale mala kopie wszystko boli wiec ciezko to widze..

Trzymajcie kciuki bym usnela bo ja nie wiem jutro to juz wogle nje bede miala cierpliwosci ... ahh

Cześc dziewuchy!!

Ale żeście naskrobały ło ho ho meksyk!

Anney cały czas podtrzymuje moje zdanie,że rodzisz czwartek- piatek- sobota , oczywiście lub !! Nie przez 3 dni :P

Nie nawiążę do tych 20 stron, bo skleroza mi na to nie pozwala

U mnie dziś goście od 11, zrobiliśmy grila, posiedzieli my, pogadali , a teraz mam chillout!
Cały dzień brzuch mi sie napina, nawet jak odpoczywam. W nocy bóle podbrzusza, ale i lekko dna miednicy. Nogi spuchniete jak cholera... Jutro pojadę sobie na ktg, zobaczę czy to napinanie to skurcze.

reklama
Lunera wczoraj było usg i wszystko ponoć ok i przepływy i małego waga szacunkowa 3200 lub 3300 :-) Jutro pewnie się okaże czy do domu czy jeszcze nie. Cukry ponoć jak będą dobre to wypisza do domu i wtedy wrócić na indukcje porodu w 39 tc więc już najpóźniej za tydzień :-) A cukry wg mnie mam dziś ok. Jeszcze mierzenie w nocy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry