reklama

Sierpniowe mamy 2015

lilija ta poducha jest w ksztaucie klina, ja juz wkladalan do lozeczka/kolyski i jocha lezal mi pod kontem, do tego te waleczki po obu stronach nie pozwolily mu zmienic pozycji wiec sie nie martwilam ze sie sam przewroci.

Samemu mozna zrobic. Pod materacyk podłozyc zwiniety delikatnie kocyk a jak juz ulozy sie malucha na boku to zwinac 2 tetry i podlozyc pod przescieradlo z przodu i tylu noworodkazeby sam sie nie przewracal. Tylko trzeba pamietac zeby zmieniac boczki zeby sie ciało rowno formowalo.

Ja kupilam za grosze, jesli nie samemu bym zrobila i tez by bylo ok.

reklama
Dzięki dziewczyny! Ja bym pewnie jeszcze poczekała, ale mój m.się bardzo denerwował.Do tego miałam dużo upław podbarwionych krwią i to mnie najbardziej zaniepokoiło, zwłaszcza, że miewam wysokie ciśnienie, a to sprzyja odklejaniu łożyska. No sama nie wiem. Głupia jestem, ale to mój pierwszy poród i nie wiem co i jak. Wolałabym być w domu... Stałam się oddziałowym przykłade,że skurcze z dołu brzucha i od krzyża trzeba w domu porzeczekać i nospą wyciszać, a nie pchać się na oddział. Super :-( Było jechać do Chełmży jednak...

Ruda, powodzenia, nie przejmuj się, dobrze, że jesteś pod opieką. To nigdy nie wiadomo, u mojej siostry było naprawdę szybko.

Zuzzi, mieszkam na Mokotowie.

Natka ja też nie mam ktg. Ostatnią wizytę miałam 23go (mam co miesiąc) i lekarz mi powiedział, że mam po prostu czekać na skurcze. Jak nie urodzę do terminu (czyli do tej niedzieli), to mam w poniedziałek zgłosić się do szpitala na ktg.

Dzisiaj czuję się dobrze. Znów miałam rano przejażdżkę rowerem do pokazywania pokoju. Skurczy brak, tylko oczywiście nad ranem mnie bolało, jak się obudziłam z pełnym pęcherzem, ale to tak zawsze jest. Coś czuję, że jednak to będzie sierpień, jak miało być. Mam trochę stresu, co zrobić, jeżeli nie urodzę w pierwszym tygodniu, bo trafiła się okazja, że W. zarobi dodatkowe pieniądze, ale wiąże się to z wyjazdami kilkadziesiąt km od Warszawy na weekendy 8-9 i dwa kolejne. Obym wtedy nie zaczęła rodzić w weekend.

Lucere, tak poproszę na jakiś zwykły chleb robiony na drożdżach. Wrzuć proszę na wątek kulinarny :)

Akuku , dziękuję :)

Pupui a co ile czasu należy zmienić bok malca?

Ruda też bym się najbardziej tymi upławami martwiła, bo niby wiadomo,że przed porodem są, ale czy to TE... nam pierworódkom trudno ocenić.

Ruda, w ogole sie tym nie przejmuj. Po to sa, zeby sie toba opiekowac!

Lilija, najlepiej naprzemiennie. Jedna drzemka tak, kolejna na drugi bok.
W ogole zeby maluch rozwijal sie symetrycznie to powinno sie wszystkie zabiegi pielegnacyjne wykonywac naprzemiennie, typu podnoszenie, odkladanie, noszenie, ukladania do spania etc. Np. Zawitkowski sporo o tym pisal, powinny byc jakies filmiki w sieci.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki z uk które juz rodziły mam pytanko :). Właśnie kompletuje torbę do szpitala z kartka która mi położna dała i na ńiej pisze zeby zabrać jakies olejki do masażu ?? Co to za olejki bralyscie takie cos ?? A i jeszcze co to sa za "arnica tablets" pisze tez cos o zatyczkach do uszu i kapki na oczy hm, to raczej nie jest "must have" ??? [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

Lilija ja zmiebialam bok malca co katmienie lub jesli sie wiercil a chcial dalej spac to w trakcie ;) czasm chcial baka puscic i sie wiervil wiec zmienialam boczrk jak nie dzialalo to na brzuszek. Moj rmil ogolnie bardzo duzo na brzuchu spal od malego i szybko cale noce na brzuchu. .inaczej sie budzil co chwile.

Wircie co z tymi onjawami porodu to wcale nie jest tak ze tylko pierworofki nie sa pewne... ja 4 ciaza..ostatnia poltorej roku temu i sama nie wiem.. czy czop mi wychodzi..czy skurcze nie sa za slabe.. czy sie zaczyna czy nie...wiadomo juz tych mega silnych skurczy nie pomyle ale jednak tez nie wiem kiedy i jak sie zacznie ;/

Ueiulka ja nje mam nic w torbie z tego co napisalas..
Nie wiem co to za tabletki.. olejki to chyba jakiekolwiek do masazu..moze olbas oil ?
Zatyczek do uszu nie bralam i klapek na oczy tez nie..

Usiulka, ja nic takiego nie maiłam. Zadne olejki czy zatyczki.
U mnie torba spartanska, czyli min: majtki siatkowe, podklady poporodowe, koszula do porodu, wezme tez duzy podkoszulek, do tego pidzama na potem z latwym dostepem do cyckow, klapki pod prysznic.
Dla Olusia paczka pieluch, chusteczki, 3 body kr rekaw, 3 spiochy, jakis kocyk i skarpetki. Ubranie na wyjscie.

Nie zapomniejcie sobie wziąć dziewczyny picia. Ja biore izotonika i wode.

Lilija, ja też co karmienie zmieniałam pozycje. Potem jakos co 2-3h. Jak zachcial spac na brzuchu to mu tylko łebek na różne strony przekręcałąm.

Ruda - lepiej być pod opieką, tym bardziej jesli jestes wysoko ciśnieniowcem.

Lunera - dobrze pisze :)

Tapeta zerwana, tynk zbity. Teraz ide obiad gotować!!!!

Anney co U Ciebie??

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry