• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Rychlo w czas.... Idioci. ... to co teraz wyprawiaja w szpitalach to jakas paranoja. Moja kolezanka dostala skierowanie do szpitala przez anemie, cukrzyce i infekcje. Jest w 34tc. Najpierw wczoraj opieprz dostala ze smaruje brzuch kremem bo przeciez moze wywolac skurcze, a dzis dostala sterydy na pluca dla malej no ja piernicze. Ani wskazania ani nic. Nie lezy z zagrozona ciaza. A oni jej sterydy no porazka. Juz nie mowiac o tym ze dostaje luteine i tabletki na uspokojenie jak kazda hahaha. No istny psychiatryk a nie oddzial dla ciezarnych....

reklama
Beata oni tam na głowę upadli w tym szpitalu, leżysz już tyle czasu, ciążę masz dawno donoszoną, trzeba było wcześniej działać.
Magduś może czegoś Twojej koleżance nie mówią, bo sterydy podaje się jak istnieje ryzyko przedwczesnego porodu.

Ech te problemy na koniec...
Akuku a co mowili na te drgawki??
Anney jak tam??
Kurcze dziewczyny jakim cisnieniem powinnam sie niepokoic? Zawsze mialam 110/70, 115 a po jakims czasie zaczelo rosnac najpierw 120/80 czyli normalne a teraz od dwoch dni mi sie utrzymuje 130/85 :/ i nie wiem czy to normalne czy co.... poza tym mloda z malymi przerwami od 5 dzis buszuje i nie wiem cxy sie niepokoic czy nie... tylko i wylacznie dlatego chcialabym juz urodzic wrrrrr... mialabym ja na oku a tak jak siedzi w brzuchi to nie wiem czy wszystko z nia ok. ...

Magdus ciśnienie masz ok. Powyżej 140 na 90 powinno niepokoic

Hej Babole :)

Beatka kciuki za was :* . Nasz kochany NFZ działa jak "zawsze sprawnie" . Mmmmmmmmmmmm zawsze uważałam,że płacenie składek co miesiąc "ma sens" !

Magduś ja mam co wizytę ciśnienie 130/ 80. Lekarz uznał,że jeśli nagle sie nie podniosie lub spadnie to jest ok. U ciebie z tego co piszesz wnioskuje,że systematycznie wzrastało z wizyty na wizytę tak?
Mam tak samo jak Ty, boję się o maleństwo w brzuchu, bo nie mam nad nim kontroli.

Cinamona, Ruda, Maranda jak się czujecie?

Jogobelka już dawno po, czekamy na relacje :)

Akuku, Anney ,Lidka Lucalew jak skurcze??

Pozostałe dziewczyny jak samopoczucie?

U mnie *ujowo, spałam mega długo bo do 11 z przerwami, teraz prasuje tetrówki i ciuchy, ale czuje się nijako. Nie mam humoru na dodatek popsztykałam się z Mż, poszedł do pracy obrażony.

Czuję sie brzydko, grubo i ciężko... nienawidzę takich dni grrrrrrrrrrrrrrrr.

Znacie jakis fajny przepis na roladki z piersi kurczaka?

Lilija no wlasnie dlugo trzymalo poziom a pozniej zaczelo wzrastac. Zalozmy ze od miesiaca powoli rosnie. Wlasbie brak kontroli nad tym co sie dzieje jest najgorszy... poza tym mam zawroty glowy i czasem mi sie mroczki pojawiaja ale juz sama nie wiem czy to moje urojenia czy cos sie dzieje ech.
Panikara u niej od poczatku z dzieckiem wszystko ok, naprawde, to po prostu szpitql jest popieprzony. Kto normalny daje ciezarnym na noc tabletki uspokajajace :D bo sobie panie pielegniarki musza pospac i nie zycza sobie lazenia i zawracania dupy :D

Magduś, ja mam ostatnio takie dołujące dni ,że becze bez powodu albo dlatego,że nie mam siły czegokolwiek zrobić lub zobaczę się w lustrze. No masakra jakaś. Cała ciążę miałam mega powera, zero humorów, świetny nastrój tak teraz jestem beznadziejna i sama się sobie dziwie.

Jak przyspieszyć poród? - porady tipy.pl strona 11 - ja od dzis regularnie skaczę na piłce, schodów nie mam więc dupa, olejku brzydzę się wypić. Pora jednak zadziałac, bo jutro mam moj pierwszy termin wg USG.

Ja mam dzis wg om.... doskonale rozumiem o co ci chodzi. Szkoda ze faceci naszych frustracji nie rozumieja :D bo ja sie czepiam o wszystko i z niczego robie problem. A ja juz mam tak bardzo po prostu dosc, to juz ostatni raz, nie nadaje sie na ciezarna. Jesli kiedys wspomne ze chce miec drugie dziecko to poprosze o cios w leb, dziekuje

Magdus to faktycznie szpital od siedmiu boleści :/ może niech się koleżanka przeniesie do innego, akurat na Śląsku szpitali więcej jak mrówek :)
Ja łączę się z wami w boleści bo ja też na siebie patrzeć nie mogę :( nawet nie robię sobie zdjęć w tej ciąży, jedynie z wesela jak byliśmy to zostałam musowo uwieczniona.
Z tym przyspieszaniem porodu to naprawdę dziewczyny wszystko zależy od malucha. Ja przy Marcie robiłam prawie wszystko, poza piciem oleju bo to mnie jakoś nie przekonywało i urodziłam ją dwa tygodnie po terminie, po kroplówkach z oksy. Moja mama wszystkie dzieci rodziła przed terminem i tak mnie nastawiała że to dziedziczne i też tak urodzę a tu lipa. Tym razem znów mimo zmęczenia ciążą mam nadzieję że nie urodzę wcześniej bo chcę doczekać tego planowanego cc 24. Szkoda że nie zamówiłam magicznej szafy tak jak Blerka ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry