reklama

Sierpniowe mamy 2015

Pupui a moze Ty szyjke czujesz ? Czy normalnie czujesz rozwarcie?

Evelinkua ja bym wziela m na cesarke ;) on moglby robic vzdjecia maluhom zaraz po wyjeciu z brzucha i ogolnie byc przy tobie. Ogladalas porodowke na tlc czasem sa cc i facet nie widzi jak tna itd ;)

Amor Aleksander bardzo ladnie :p

Mi się podoba Marcel, Olivier, Kai.

Ja dzis będę miala nieprzespana noc..bo skurcze sa ale sie nie nasilaja..

Jeszcze chwile w wannie i ide spac.. szkoda ze nie moge wylaczyc sie przyciskiem off i spac i spac i spac haha.

reklama
Akuku, ja to sie właśnie sama zastanawiam bo na ogolnie tam tak mięciutko jest, najgłebiej też a jak do samego konca włoże paluchy to takie twarde właśnie, i mnie sie to namacalnie tylko z główka kojarzy ale nie wiem sama... Już dziś "dłubać" nie chce :)

Bo jak wcześniej sobie sprawdzałam, kilka tygodni temu to tak nie miałam. Pewnie mi sie organizm do porodu przygotował. Oluś niżej zszedł, szyjka może już też znikoma... nie mam pojęcia. to tylko takie moje domysły i obserwacja ciała. Szkoda, że tu położne nie badają bo by się wyjaśniło a tak to to tylko takie myślenie..

Pupui bo szyjka ogolnie jest twarda i najpierw powinnas poczuc szyjke. Ona jest twarda jak czubek nosa. W niej powinnas poczuc dziurke i albo dziurka duza i mozesz sprawdzic rozwarcie albo nie. I dopiero jak tam maluszka wsadzisz to mozna poczuc glowke.

Ja sprobuje sprawdzuc ale jakos ostatnio nie siegalam. Tez najpierw mam miekko ale do szyjki nie doszlam ostatnio. Moze sie juz na tyle skrocila jest wysoko i jej nie czuje. Jak mnie lekarz badal to bolalo troche bo jakby macal ta szyjke wlasnie.

Amor,
Nie przejmuj sie, my tez jeszcze nie mamy decyzji.
Co jest z tym Krystianem, moj tez sie przyczepil. Tylko u nas musi byc pisane miedzynarodowo, najlepiej wszedzie tak samo jesli sa odpowiedniki, wiec mam chociaz wymowke.

Chyba jutro na IP sobie o tym porzadnie pomysle, bo wstyd sie przyznac, a tu zaraz sie urodzi.

Mialam dzis lekko stracha, bo mlody sie prawie wcale nie rusza. Ja ledwo zipie, 29 st, a on wcale. Zezarlam kubek borowek i nic. Slodkiego rogala i nic. Zabralam sie za kubek lodow i nic. W koncu trzacham brzuchem i cos zaczal ale strasznie slabo jak na niego o tej porze. Takze rano chyba wystrzele z procy na to ktg przed 7, bo troche mnie to martwi. Niby 10 naliczylam, wiec bez paniki. Mam nadzieje, ze to porod sie zbliza...

Akuku,
A skad u ciebie tyle imion dla chlopcow?

A ja kiedyś miałam okazję poczuć coś twardego, na co nacisnęłam delikatnie i to to uciekło, więc była to któraś część ciała mojego bobasa, najpewniej główka bo już był odwrócony główką w dół. Wiecie jak się zdziwiłam? :O i to nie w szyjce go czułam a na dużo przed szyjką, jakby na przedniej (górnej?) ściance pochwy...

Ale do szyjki też przez ten brzuchol ciężko mi sięgnąć :D

Lunera nie wiem dla chlopcow jakos mi latwiej z imionami szlo.. choc mysle z cora to ten problem ze ja bym chciala by to bylo cos super wow i jedyne w swoim rodzaju ;) a nie ladne imie hehe.
I dla tego viezko mi bylo cokolwiek znalezc.. zadne nie bylo wysyarczajace dla mojej corki hahaha.

Ja jiz wiecej dzieci nie planuje :)

Lunera kurcze moze zadzwon na ip i powiedz o tych ruchach ? Mowia ze jak sie rusza slabiej niz zwykle to lepiej jechac sprawdzic.

Ancikowa a mozr raczka ? Haha ;)

Pupui noga cala. Spuchnieta tylko-zbita. Nawet nie skrecona na szczescie. Bedzie zyl! Choc oczywiscie on biedny chodzic nie moze.. za to biegac juz lepiej haha.

Dzieki Akuku,
Juz jest lepiej tylko nie tak intensywnie jak zwykle. Zaraz jeszcze herbatke z lisci malin zapodam, zawsze na nia reaguje. Za kilka godz i tak na ktg jade, wiec wszystko sprawdzimy.

Odnosnie imienia - moze plebiscyt?
David, Diego, Sebastian, Christian, Luca i Nico.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry