reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Ja też miałam mega problem.

Lunera - Mnie sie podoba Luca.

Akuku - dla dziewczynki też bym pomysłu za bardzo nia miała...

Amor - samo może wpadnie. może poszukaj w necie jakis pomocy...Miłego snu.

Ewelinka gratulacje!!! Doczekalas sie [emoji3]

Lunera Diego mi sie bardzo podoba, David tez fajne - miedzynarodowe.
Mi sie bardzo podobalo Eric ale enkowi wogole wiec od razu opadlo. Ale u mnie bylo numero uno[emoji3]
Nad Bruno tez sie zastanawialam ale znowu enkowi niezbyt podeszlo. No i stanelo na Hugo.
Ja tez chcialam zeby podobnie sie pisalo i wymawialo i po polsku i po hiszpansku.

Ide spac bo dzieci wysysaja cala moja energie.

Rodzic dziewczyny rodzic [emoji12]

Ten moj maluch niemozliwy jest. Albo odzwyczailam od slodkiego przez ta diete. Bo wczesniej taka sama pozycja i zero reakcji na slodkie rzeczy. A teraz pije to ziele z malin, zupelnie bez niczego i bardzo sie uaktywnil... Moze faktycznie cos w tym jest, ze nawyki zywieniowe sa genetycznie kodowane juz teraz.

Zuza to jakie rozwarcie obecnie ? Oj to moze w weekend po wygranym meczu ... :) ale przynajmniej masz pewność ze w razie czego wtorek jest "ostateczny" :)

Nutria gratulacje !!! :) [emoji7][emoji7]

Kruszka hormony tez pewnie zrobiły swoje.. Moze po ciazy jakos uda wam sie porozumieć? Skoro jak piszesz planowaliście ciąże razem a potem zaczęło szwankować..

Akuku dobrze ze tylko kostkę :) i ze tak sie skończyło uff.. No to chłopcy poszaleli nie ma co..
Mówisz ze z terminem razem czekamy? Ale ty sie odcierpiał za nas obie chyba bo u mnie rozwarcie postępuje a żadnych boli nie ma az dziwne..

Pupui no nie wiem, ja bym chyba nie dała razy sprawdzić.. Brzuch mi przeszkadza a po za tym nogę cieżko podnieść bo boli w pachwinach.. Widziałam jak dzisiaj np mi sprawdzała to tak jakos mi sie to głęboko wydaje i takie bolesne było ze watpię żebym sama dała rade..

Amor macie jeszcze trochę czasu any dojść do porozumienia z imieniem :)

Lunera u nas Sebastian bedzie :) bo sie pisze tak samo tez po ang a po za tym ładne imię a mamy krótkie nazwisko :) david tez mi sie podobał ale mojego siostra ma syna o takim imieniu a drugiego Peter.. Christian to jak z Greya :) Nico mi przypomina syna koleżanki ma Nicolasa i Allana.. Jeju każde ładne :)

Evelinkua,
Jak masz mozliwosc to ja bym kogos ze soba zabrala. Najlepiej meza, to dla niego tez bedzie duze przezycie uczestniczyc w narodzinach maluchow.
Moj dzis powiedzial, ze bardzo chce byc przy porodzie (a jak wypadnie w tym tygodniu to byc moze sie nie uda). A wydawalo by sie, ze juz go tak bardzo nie rusza a tu jednak...

No my mamy z tym nazwiskiem niezla jazde, wiec imie powinno byc chociaz proste.

Jak bralismy slub najpierw cywilny w PL w USC to kazali nam wybrac czyje nazwisko beda nosic po dzieci jak sie urodza. W akcie ustalalismy, ze ja nie biore po mezu, zgodnie z zaleceniami ambasady ES , bo tam sie nie zmienia.
Dzieci sie urodzily w pl i dostali akty urodzenia na nazwisko meza (czyli na jego 2 nazwiska).
Jak poszlismy zarejestrowac do ambasady to myslalam, ze po prostu wezma to co w akcie polskim. A tu niespodzianka, bo oni zgodnie z zasadami es, pierwsze nazwisko po ojcu a drugie po matce. Wiec maja po 2 paszporty na 2 rozne nazwiska. W ES tego zmienic sie ponoc nie da, w PL musimy wystapic o urzedowa zmiane. Ale zrobie to za jednym zamachem dla calej 3. Mozna powiedziec ze na ten moment mamy papiery na 4 dzieciakow, hahaha.

Swoja droga milo, ze w ES dzieci sa 'wspolne' a zona nie staje sie 'wlasnoscia' meza po slubie.

Akuku, 12.08 piekna data!
Za 10 min spiewamy STO lat Liliji!

Lunera u mnie jeszcze godzina do polnocy..i tak ladna data.. ale czy cos z tego bedzie to zobaczymy.. dam wam znac w razie co z porodowki cobyscie nie myslaly ze rodze kiedy to ja bede smacznie spac.. takze puki nie pisze ze rodze to nie rodze hehe.

Dobra bo juz ponad godzine w wannie leze i skurcze mocno czuje... ale ja nadal nie wiem czy to te. Chyba dopiero przy partych sie zorienyuje buhahaha.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry