reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Amor mnie tylek boli jak zbyt dlugo siedze w jednej pozycji. Nie mam zadnych pekniec ani hemoroidow ..mysle ze poprotu jest wszystko nadwyrezone. Ale ogolnie jest spoko. Ja w sumie jiz wczoraj sie dobrze czulam jedyne co to obkurczanie macicy ..ale biore przeciwbolowe..

Byl u mnie m ale nie dlugo bo Emil wymiotuje i moja mama napisala ze sobie nie radzi.. wiec m musial ppjechac..
Eh mi 3 rzygala i ja mdlosci mialam i rozwolnienie i mulilo okropnie a dalam rade..ale ok..
Takze siedze sama.. i chyba m nie bedzie przyjezdzal dopuki nie minie jelitowka w domu. . Takze bede sama siedziec..
No trudno sie mowi.

Amor nie wiem czy to od gazu ..mozliwe i oby ... ale wiesz w dnu porodu Viki wymiotowal a ja go obslugiwalam wiec moglam soe zqrazic skoro to jelitowka.. licze na to ze moj organizm silny i nie zlapal tego swinstwa.

reklama
Dziewczyny u mnie ciężki dzień ale nic związanego z porodem, po prostu dzisiaj oprócz mojej córki mam jeszcze.2 dzieci i teściów przez cały dzień. Jestem wykończona.

I chyba zmienimy imię dla dzidziusia
dzidziusia. Miał być tymek ale szukamy innego bo u sąsiadów jest tymek. A córcia to Oliwia i drudzy sąsiedzi tez maja oliwie. Wiec nie chcemy jednak dublowac imienia. Teraz myślimy o Kubusiu, w poprzedniej ciąży miał być Kubuś ale.okazało się ze będzie córcia.

Jakieś inne propozycje dla chlopczyka?

Ancikowa witamy Leona ☺

My dziś niespodziewanie dostaliśmy wypis. Młody ma zoltaczke, ale po badaniach postanowili nas wypisać. Pierwszy raz mi to nie na rękę. Młody nie chce się budzić na karmienie. Nie chce ssać długo, tylko chwilkę. Musze dokarmiać mm. Mam nadzieje, ze wszystko szybko wróci do normy

Cinamona - ja nie wiem co się z tymi dziećmi dzieje, ale my też ciagle albo na cycu albo usypiamy.. Najgorzej jest jak zaśnie na cycu, odbijam go i śpi, a jak się zbliżamy do łóżeczka to się budzi... i wszystko od nowa. Podziwiam Cię, że dajesz radę z dwójką.
Leon jest dzieckiem cyckowym absolutnie. Bardzo długo je i zawsze musi dojeść. W dzień jest to jeszcze znośne, ale w nocy jest bardzo męczące. Nie wyobrażam sobie jak będzie gdy pojedziemy gdzieś w odwiedziny - będę cyckować przez całą wizytę.

Ancikowa - gratulacje! Cześć Leon!

Ancikowa gratuluje!!!

Blerka u nas dokladnie to samo. Starszak taki byl i teraz zaczynam miec powtorke z rozrywki. Od 1 w nocy sie cycalismy do 10 z maksymalnie pol gidzinnymi przerwami. Od 10 do 13 spal i teraz od 13 znow sie cycamy z 5-10 minutowymi przerwami. Przy cycu zasypia i spi tak dlugo dopoki go trzymam. Tylko go odkladam to dzien dobry jestem. A mialam nadzieje ze drugi egzemplarz mi sie lepszy trafi;-)

Amor,
Mnie szwy bola, nie moge sie doczekac kiedy sie rozpuszcza. Z drugiej strony boje sie, zeby nie bylo za wczesnie... No i poczatek karmienia jeszcze nie nalezy do przyjemnosci, hartujemy sie. Oby szybko minelo.

Akuku,
Poradza sobie, niestety albo stety, nie jestesmy niezastapione dla starszakow. A ty wypoczywaj, pamietasz plan? 3 dni laby! I dobrze, ze dluzej z nimi siedzialas z ta jelitowka, wieksza szansa, ze nie zlapalas.

Kruszka,
No niestety, tam ciagle tloczno... My tez wyszlismy w ekspresowym tempie. Z zoltaczka fizjologiczna (10,2 w 3ciej dobie). Jest spokojny, a karmienie sie rozkrecilo w nocy po przyjsciu do domu dopiero tak dobrze. Takze dasz rade, przeciez bardzo tego chcesz. Tylko przystawiaj jak najczesciej.

Suwina,
Mysmy wybrali imie po porodzie. Akurat 2h byly lezenia na brzuchu. Teraz sie zastanawiamy czy dac jeszcze 2 imie, wszyscy maja...
M bardzo podobal sie Sebastian (Bunia :-)). A ja polecam Daniel :-)

Blerka,
Niedlugo Vinci przestanie byc taki monotematyczny, po 1 mcu zacznie sie bardziej interesowac swiatem.

Mysmy dzis ze 2 h spali na dworze, a starszaki na placu zabaw hulaly. Deszcz nas przegonil. Takie spokojne zaczynaja mi sie wydawac te dni, codziennie jakis malutki krok, cos nowego, tempo zwolnilo niesamowicie.

Ancikowa nie widzialam wczesniej posta.. gratuluje !!! To zes sie umeczyla ale najwazniejsze ze wsio z wami ok! I nie prklas brawo !
Witaj Leos! A jaki duzy sie urodzil ?

Lunera Loveboiled kocham Was!

Ja Go przystawiam tylko On się nie budzi. Co my juz tu wymyslamy. Pociumka i zasypia przy piersi. Laskotanie, podskubywanie nic nie daje. Wypróbowałam mnóstwo sposobów z poloznymi. Mam nadzieje, ze jak ona minie to mu wróci apetyt i będzie ssal.

Lunera tłoczno,ale ten szpital i personel są super. Naprawdę jestem tu bardzo spokojna. Polecam to miejsce ☺

reklama
Do góry