reklama

Sierpniowe mamy 2015

Blerka wspolczuje i tobie i Leosiowi. Bo to juz nie wiadomo kto bardziej cierpi. Oby szybko minęło &&& Przezylam to z moim pierworodnym i wciąż to pamietam- ten nasz placz w trójkę. I za kazdym razem sie balam ze to samo sie powtórzy. Dlatego chyba boje sie tych pierwszych miesiecy i nie potrafię sie nimi do konca cieszyć niestety.
Akuku ufffff co za ulga ze to nie sepsa..... moj tato przeżył to rok temu - 3 miesiace w szpitalu - koszmar- ale wyszedl z tego jako nieliczny. Zdrowka dla was!!!!
U nas tez bepanthen króluje na oparzenia. Poza tym kokos. Sudocrem mam ale kiepski jest.
Love moj maly tez dzis zasnal o 16 i do 19. Potem przymusowo pobudka i usnal kolo 21 po kapaniu i cycaniu. Jak na razie jeszcze spi ale pewnie wstanie zaraz na cycy. Ciekawe o ktorej pobudka rano ;) pewnie kolo5 .
Uwielbia braci swoich i juz gluzy do nich cos a potem usmiech wielki. Kochany mój. Cycamy tez czesto w ciagu dnia. Szczególnie popoludniu wisi na cycu.

reklama
Lilija, olej kokosowy nkerafinowany na zimno
Tłoczony. W sklepie w dziale eko, organicznym czy na kuchniach orientalnych.

Little zazdroszczę tego gluzenia i uśmiechów świadomych.
Lola to miauczy tylko jak wkurzona bardzo (czytaj: pachnie mama, słyszę mama, a cycka w buzi nie ma ) i czasami cos tam jęk je. Nie ma gugania, ani świadomego uśmiechu. A ma 4yyg i 5dni.

Wodzi wzrokiem za karuzela, zabawkami, od półtorej tygodnia przekręca sie z brzucha na plecy, podnosi główkę na jakieś 7cm na ok 50/60sek i odpoczynek, następnie podnosi ja na ok 3-5cm aż nabierze sił. Ogłada sobie duzo, w szczególności interesują ja czarne rzeczy, obrazu.
Cycek, spanie, cycek, spanie, cycek spanie.
Spi dalej po 6-7h w nocy. A w dzień je co 1-2h do ok 11, wtedy ma drzemkę 4-5h, potem znow co 1-3h karmienie z drzewkami pomiędzy (karmienie trwa 10-15min) aż o polnocy zasypia na noc.

Jest bardzo silna i mobilna, ale w porównaniu do lulka, mało werbalna.
Nie powiem, ze mnie to nie martwi.
Aczkolwiek ruchy ma bardzo bardzo przemyślane.

Blerka... Ty wiesz [emoji173]️
Akuku [emoji173]️ dobrze ze antybiotyk pomaga.

Ja juz z choroby wychodzę. W końcu.

Dziewczyny trzymam kciuki, zeby dzieciaki szybko wyszły.[emoji8][emoji8]

Czy wy tez tak strasznie done jesteście?
Lola przytyła bardzo, urosła tez.
Co do ubrań, to kapphal ma w sumie to co my chcemy. Szczupłe i długie ubrania. Cartersa zdobyłam, jutro będę mierzyć, hm tez dziś odwiedziny, ubrania wyprane i wydają sie, ze bedą ok (przynierzalam na ubrania małej w sklepie)

Love, jak dobrze ze mały tak dobrze spi!
Co do kremów. Dziewczyny nie stlsujcie sudokremu jako kremu pielegnacyjnego w razie czego.
Juz lepszy jesy bepanthen. Choc u nas sie sprawdza kokos.
Seby siostry córka miała dziwny przypadek z sudocremem, wiec ja jemu nie ufam juz, choc sama go stosowałam na samym poczatku z chłopcami.

Lucere pewnie gazy go mecza albo nie moze zrobic kupki.
Moj tez tak czasem ma.

Ech nocka taka sobie...mlody budzil sie srednio co 2 godziny. Ale troche mu zajmowalo zasniecie. A mloda obudzila sie ok 7.30 wiec padnieta dzisiaj jestem i bede caly dzien.
Ciekawe czy bak bedzie tak samo marudny jak wczoraj...

Lucere u nas to samo, dzis w nocy był dramat. Ale Szymek robi tylko jedną kupę dziennie :( u nas trochę pomogła biogaia ale nie do końca, bo to stękanie i prężenie dalej jest choć w troszkę mniejszej częstotliwości.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry