reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
U nas dzis tez dzien marudy. Od rana do 16 spal 3 razy po 15 minut. W koncu o 16 zamotalam go w chuste i spal tak 3 godziny wiec w tym czasie poprasowalam zalegle rzeczy i zrobilam salatke.

Lilija my na codzien uzywamy bepanthenu. Dla mnie najlepszy. Radek ma dosc wrazliwa skore bo jak ze 2 razy pod rzad nie poamaruje to zaraz zaczerwieniona pupa a tak to piekna:-)

Hej dziewczyny :-)

U nas dziś nocka była słaba, wiec dołączam do marudzacych mam..
W ogóle młodu skończył 2 tyg i się zaczęło.. Jęczy i steka więcej, już nie tak łatwo usypia.. Ale póki co nie narzekam. I tak jest nieźle.

Dziś pierwszy raz zostawiłam młodego z rodzicami i pojechaliśmy z mężem do kina :-) ściągnęłam mleko, na szczęście młody złapał butle i zjadł :-)
Oczywiście cały czas myślałam o nim ale i tak randka się udała :-)
A pomyśleć że z córką sobie nawet nie wyobrażałam tak wcześnie ją zostawić bez cycka..

Lilija - najlepsza mąka ziemniaczana!

My też bepanthen używamy.
U nas jest sporo marudzenia, generalnie w dzień nie bardzo chce spać sama i jak jej nie karmię i nie noszę, to połącz dość często, ale raczej łatwo się uspokaja przy noszeniu. My dzisiaj koło południa jeden spacer zaliczyłyśmy, ale tym razem nie spała po powrocie, tylko musiała być karmiona. Potem koło 18 udało się ją zamotać w chustę i zrobić pierwszy spacer do sklepu bez wózka no i teraz po kąpieli się karmimy. Wieczory zwykle są super,bo jak już zje i zaśnie, to często śpi 3-4 godziny.

Wlasnie wpadlo mi do glowy ze Hugo przechodzi chyba skok rozwojowy dlatego taki maruda. Bo widac ze nic go nie boli, pielucha przebrana, najedzony a placze, jeczy i marudzi. Do tego drzemki w dzien jakies takie byle jakie. Zawsze ok 14-15 mial drzemke dluga bo 2-3 godziny a dzisiaj po 40 min juz sie wybudzil. Pozniej znowu przysnal na 30-40 min i dalej marudny.
Ten pierwszy skok rozwojowy ok 5 tyg czyli tyle ile ma Hugo.
Nastawiam sie ze jutro bedzie podobnie.
Ciekawe tylko jaka bedzie noc...

U nas tez bepanthen na dupke ładnie dziala. Ja nie przebieram w nocy jak nie ma kupki i jest ok.
Ale na szyjce mamy straszne faldki i lekkie zaczerwienienie się zrobilo to tam podzialalam linomag i tez ładnie zeszło. Sudokrem nie dziala na nas to juz lepiej mąka ziemniaczana;-)

Dzięki dziewczyny, dziś mu posypię mąką ziemniaczaną a jutro kupie Bepanthen. Mam sudocrem i w ogole nie widać poprawy, a wręcz pogarsza skórę.

Cinamona, może to własnie skok rozwojowy. A od kiedy tak marudzi? Bo może też po prostu ma taki charakterek...

My dziś byliśmy zaproszeni na ślub i wesele. Byliśmy z małym na ślubie,spał cudownie mimo,że trzaskała orkiestra - byłam z niego niesamowicie dumna, niestety po kościele zaczął płakać. Nie wiedzieliśmy sami czy iść na wesele choć raczej nastawialiśmy się,że nie pójdziemy, a jego płacz tylko nas do tego przekonał.
Mój mały już doskonale rozpoznaje dzień od nocy. W dniu prawie nie śpi, drzema tylko. Zasypia konkretnie jedynie na spacerze/.

Ja na pupe nie uzywam nic..czasem jak widze zaczerwiebiebie to kokos ...
Nie przewijam malej w nocy nawet jak kupke zrobi bo przewaznie zasypiqmy obie przy karnieniu. Jak mala nie spi to ide przewinac. A przed karmieniem nir przewijam bo to ryzyko obudzenia Emila... a on juz nir zasnie jak sie rozbudzi.. a Ala sir nie odparza wiec spoko.

reklama
Lilija a w nocy jak ci spi?

No wlasnie od dzisiaj taki marudny. Wczoraj i przedwczoraj byl calkiem inny, duzo bardziej spokojny.
A bolec go nie boli nic bo ja ten placz juz rozpoznaje.
Wiec chyba skok

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry