reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Czytam Was na bieżąco zazwyczaj kiedy karmię małego w nocy (żeby nie przysnąć podczas karmienia) ale jakoś na pisanie nie miałam czasu. Teraz chwila spokoju bo mąż i synuś śpią, a córcia z kolegami się bawi. U nas wszystko idzie rewelacyjnie póki co.. mały pięknie śpi i je,w nocy w sumie budzi się po dwa razy i tym samym daje się wyspać (oby to trwało jak najdłużej). Wczoraj byłam w szoku bo spał w salonie gdzie mieliśmy 9 osób dorosłych + 3 dzieciaków i nawet się nie budził (z wyjątkiem jedzenia) ani nie marudził. Wczoraj wpadli najbliżsi przywitać Tymcia a po nich jeszcze kilku znajomych na pępkowe. Jak już wszyscy sobie pojechali to byłam wykończona a mąż padł na twarz i to dosłownie bo przecież musiał porządnie opić syna :zawstydzona/y:

Mam nadzieję, że w tym tygodniu się już jakoś ogarniemy i będziemy opracowywać jakiś rytm dnia.

Czy Ala już urodziła? Bo z tego co kojarzę to byłyśmy chyba jako dwie ostatnie sierpnióweczki ( z czego ja jestem już wrześniowa :-D)

Sann idz do pediatry niech przepisze Ci tą maść w aptece robioną. Pisałam już kiedyś o tym, nam u Marty paskudne odparzenie wyleczyła.
Suwina Szymek zawsze śpi jak mamy gości :-) każdy zmartwiony bo chcieliby pobawić a królewicz niewzruszony;-) za to jak wychodzą to dokazuje.

Czy Wasze maluchy też męczy czkawka? Nam się zdarza kilka razy dziennie i wtedy nie wiem jak mu pomóc żeby go nie męczyło bo nie wiem skąd ta czkawka.. Macie jakieś pomysły?

reklama
Suwina Szymek praktycznie po każdym karmieniu ma czkawkę. Nie bój się to nie męczy. Ja się przejmowałam też przy Marcie czkawką ale położna mówiła że nie ma potrzeby bo dzieci już nawet w brzuchu mają czkawkę. Jak bardzo Cię to niepokoi to możesz troszkę wody dać dziecku

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry