reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Jezeli chcesz sie ppdjac to pdrazu Ci mowie ze pierwszy dzien bedzie najgorszy bo maly bedzie chcial by lecialo samo.. jak z butli. Ale z kazdym karmieniem bedzie latwiej a po 2-3 dniach zapomni o butli.
Jak juz bedziesz chciala dokarmic to ze strzykawki i tylko troszke tak 20-30 ml. Zeby sie uspokoil. Rpbuj po troszku i dostawiaj do piersi.
Mozesz tez probowac uspokoic smoczkiem. Nie we czy potrafisz karmic chodzac ? Ja tak dostawialam i jak zassal i sie uspokoil to siadalam.

Jak bys miala problem to pisz. Nie wiem czy masz mnie na fb albo na whatsapp ? Tqm mnie latwiej zlapac a w chwili kryzysu moge pomoc.

Ja z emilkiem zrobilam sobie pod gore bo jak mial skok rozwojowy to dalam mu swoje odciagniete mleko z hutli.. i tak sie zaczelo ze vodziennie wiecrj i wiecrj butli.. az sie wkurzylam wyrzucilam butle i karmilam piersia.. bylo ciezko ale dalam rade.. a pozniej juz luz..

Przy alexie mega walczylam o pokarm.. on sie nie budzil i mi zanikal pokarm.. muaialam co dwie godz sciagac laktatorem by pobudzic laktacje.. bralam takie drazetki na laktacje ..specjalnie w pl kupilam.. j udalo sie karmilam ponad rok..

Akuku uff z wagą Ali czyli mój Michas nie jest mikruskiem. Też ma 4 kg.
Zdrówka dla Victorka.
My po wizycie i mały będzie niestety musiał nosić dodatkowo pieluche przez 2 miesiące i kontrola właśnie za 2 miesiące. Niedawno wróciliśmy dostał cyca a teraz śpi i mam nadzieję że trochę pośpi to zrobię coś w tym czasie w domu.

Ruda,
Super!!! Nie dziwie sie, ze zrobiła furorę :-)

Akuku,
No mi dawno tak nie mrowilo. Wkładki podkładam tylko podczas karmienia a tu niespodzianka!
A jak dziś brzuszek Alenki? Mam nadzieje, ze lepiej.

Ja dziś czekam na dostawę z apteki, będziemy od jutra testować delikol.

Akuku,
kiedy robisz certyfikacje na doradce laktacyjnego? Najpierw mozesz dawac porady online, a jak Ala podrosnie to f2f :-)

Lucynko,
są różne szkoły z tymi bioderkami. Niektorzy każą pieluchę wkładać a inni wręcz przeciwnie, im więcej swobody ruchu w pozycji na brzuszka tym lepiej na odwodzenie. Podobnie potem jest z bucikami - w PL jest szkoła, że musi być za kostkę i sztywna piętka, a w ES nie znajdziesz takiego bucika w żadnym sklepie, same mięciutkie 'ciżemki' z mięciutkiej skóry i przed kostkę...

DSCN1089.jpgDSCN1075.jpgDSCN1088.jpg
Tacy z nas źli rodzice, ciągamy 5 tygodniowe dziecko po imprezach. A do tego rzadko wkładamy czapkę, nie ubieramy 100 warstw i chcemy nosić w chuście :-p

Załączniki

• DSCN1089.jpg
    DSCN1089.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 107
  • DSCN1075.jpg
    DSCN1075.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 99
  • DSCN1088.jpg
    DSCN1088.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 105
Ostatnia edycja:
Blerka ja mam fisher price bujajaca w dwie strony (obracany fotelik) ale bez wibracji
. Ala ja bardzo lubi.

Lucalew nie ma sie co przejmowac nie pamietam z jaka waga ut. Sie Twoj michas i on chyba troszke starszy ?
Ala od spadku w rowny miesoac przybrala 1260g
A od urodzeniowe 970g
Jednak jesli przybiera to ja bym sie nie martwila..

Powodzenia z bioderkami.. kurcze sa podzielone zdania z ti pieluchami. Ona moze sie przesunac i zrobic wiecej szkody niz pozytku. Staraj sie czesto sprawdzac czy jest rowno ;) ja nigdy nie nakladalam wiec sie nie znam ale wiem ze sa rozne zdania bo ja sama dysplazje bioder mam i jestem po 7 operacjach..

Lunera rano wzielam Alicje na brzuch sobir i puszczala bakow tyle ze szok ! I spi juz 3 godziny sobie.. dobrze niech sie rwgeneruje.
Dalam jej rano delicol5 kropli.. i espumisan przed karmieniem a wieczorem dam jeszcze biogaie.. .

Lunera wlasnie zamierzam tu w uk zostac doradca charytaywnie przez telefon i narazie wsrod polek.. pozniej jesli sie uda to sie zatrudnie i wtedy bede jezdzic i pomagac f2f

Lunera tu w uk tez nie znajde sztywnego buta.. a ortopedzi nawet w pl zalecaja by dziecko ktore ma problem ze stopami chodzilo jak najwiecrj na boso najlepiej po roznym podlozu.. takze zalecja rozsypac w domu klocki zabawki itd.. lub isc do ogrodu na plaze itd..
Ja zawsze mowie ze to tak jakbysmy my sie uczyli chodzic w butach narciarskich. Albo w gipsie hehe.

Ja na biodra to wolalabym chustowac chyba dziecko..

reklama
Ruda ja tez nie ubiera czapki.

Zuzagk nie jestem pewna ale z tevo co pamietam to jak dziecko ma plesniaki mama moze zlapac grzybice. Masz jeszcze nystatune ?
Mozesz zadzwonic do lekarza i powiedziec o schodzacej skorze i ze maly mial plesniawki i czy mozesz uzyc nystatyny..
od ilu dni skora nie schodzi ?
Czy schodzila jak maly mial plesniawki i czy przestala jak leczylas go ?
Bo moze byc tak ze on buzia smarowal Ci brodawki lekiem i wyleczyl. Takie 2 w 1.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry