reklama

Sierpniowe mamy 2015

goosiak a nie wystarczy się nie udzielać na tych watkach na razie ? przecież nikt nie pisze ze musisz się tam wypowiadac ..
przepraszam- ale ja mimo ze tez trochę w zyciu przeszłam (miałam wczesne poronienie - z tym ze bez potwierdzenia ciąży na usg) starania o Emilka ponad 2 lata- nie oceniaj jak kogos nie znasz...mimo wszystko nie będę z każdym dniem myslec ze może się cos stać.. jestem osoba szukajaca pozytywow w zyciu..i tak ciesze się ciaza od pierwszego dnia !
Pytalam dziewczyn o zdanie - tak chcą takie tematy wiec zalozylam.. tym bardziej ze piszemy co jakiś czas tutaj o wyprawkach itd..
Idac Twoim tokiem myslenia- nie powinnas wogle wchodzić na forum- bo przecież nie wiadomo jak się skończy ;/;/
Jak już powiedziałam cos zlego może się wydazyc dziś, jutro...w 2-3 trymestrze..w trakcie porodu..po porodzie, albo jak dzidziuś będzie miał kilka dni, tygodni, miesięcy itd... Ale ja zamierzam się cieszyc każdym dniem i planować- myslec , organizować wszystko na przywitanie maluszka, jestem w ciąży i będę o tym myslec i watpie zebys Ty się nie zastanawiala..po prostu nie mówisz o tym gloso...a szczerze mysle ze warto się przygotować na maluszka- mamy na to 9 miesięcy..
a potem takie szykowanie na ostatnia chwile (nie mowie o wyprawce) tylko o np. karmieniu dziecka, o tym jak go pielegnowac itd.. i tyle bledow popelniaja młode mamy z niewiedzy :(

reklama
Właśnie chyba po to są takie fora. Żeby pogadać o pierdołach, pośmiać się. Wydaje mi się, że większość z nas ma za sobą jakiegoś straconego malucha i żyje w ciągłym strachu czy w tej ciąży będzie wszystko dobrze. Ja przy każdym ukluciu brzucha jestem gotowa jechać do szpitala. Po to właśnie tu jesteśmy żeby przez chwilę nie myśleć o ciazowyh problemach i wyluzować się. Ale też wesprzeć w ciężkich momentach.

Życzę wszystkim tutaj żeby naszym największym zmartwieniem było całodniowe zyganie, później zgagi i wszystkie i inne typowe dolegliwości ciazowe :-D

Ostatnia edycja:
goosiak- nie wiem co ma ambicja do zakładania watkow o pielęgnacji... ahh
co za wieczor- a był taki piękny dzień :D

dziewczyny jak chcecie to ja te watki usune!- te wiecie mało ambitne- bo te ambitne mogą zostać..

Patrze i nie dowierzam :O

Załączniki

• 1422481866418.jpg
    1422481866418.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 61
Dokladnie, oby wzdecia i zachcianki byly naszymi jedynymi zmartwieniami.... kolezank nam chyba jddnak tego nie zyczy.
O Boze jestesmy malo ambitne!!! Bo gadaniem o *******ach probujemy zagluszyc strach o nasze dziecko. Nie no po prostu czytajac ten post moje oczy wyszly na wierzch, potem wrocily a ja w miedzyczasie j*eblam glowa w poduszke. Akuku nic nie usuwaj, tematy sa przyszlosciowe poza tym bardziej doswiadczone mamy juz moga sie tam udzielac. Skoro nas kolezanka opusxcza to tym bardziej nie ma powodu zebys je usuwala

/Gosiak nie ktore z nas juz maja dzieci i czemu nie mialy by np udzielac sie na temat pierwszej pomocy czy pielegnacji itd.. nie ktore z nas beda mamami po raz pierwszy i tez chetnie by sie co nie co dowiedzialy od doswiadczonych mam, ja w pierwszej ciazy non stop od samego poczatku czytalam i rozmawialam z innymi na takie tematy by sie przygotowac do roli mamy i by zaspokoic swoja ciekawosc, mamy razem wspolne tematy wiec dlaczego nie pisac o czyms co nas wszystkich interesuje... czemu to niby za wczesnie.. mi juz sie znudzilo gadanie o rzyganiu i innych dolegliwosciach..kazda z nas chce sie jak najlepiej przygotowac do roli matki ale jak widac nie ktorych to przerasta

O boze jestem w ciazy nie moge sie preciez smiac i pisac o glupotach bo jestem w ciazy !!!! Musze codzien pisac jak bardzo martwie sie tym ze na kolejnej wizycie nie zobacze serduszka albo ze co pojde sikac to sprawdzam papier i go analizuje czy to krew czyy sluz!!!!
Naprawde za pieknie bylo...

Akuku ani mi się waz cos usuwac :-p
Weszlam na lipcowki i tam dziewczyny tez maja rozne wątki.

Goosiak przykro ze odchodzisz, szkoda :-( Mnie osobiscie to forum bardzo pomaga. Nawet jesli wydaje sie malo "ambitny" i jest o wszystkim i o niczym. Mysle, ze zawsze mozna na forum o czyms pogadac i samemu zadac pytanie.
Moze jednak zmienisz zdanie?!

Mimo wszystko zycze Ci wszystkiego najlepszego i jak najmniej zmartwień i pochwal sie w sierpniu ze urodzilas malenstwo :-)

reklama
Piszcie piszcie dziewczyny teraz mamy czas i siłę aby sie dowiadywać, później wszystko sie zwali nam na głowę. Wole dowiadywać sie systematycznie niż na ostatnią chwilę. Buziaki i dobranoc, my ze smykiem idziemy spać, do jutra :*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry