reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Hej dziewczyny, nie pislam wczesniej bo w sumie czekalam na tel od mojej lekarki ale nie zadzwonila.
A wiec rano zadzwonilam do kliniki ze mam taki a taki problem i ze chcialabym sie skonsultowac z lekarka przez tel lub przyjechac na wizyte a rejestratorka bardzo zmartwiona powiedziala ze moja lekarka przyjmuje w klinice tylko w poniedzialek i ze jest najprawdopodobniej na dyżurze w szpitalu i ze moze zadzwonic sprawdzic, zapytac itd wiec ja zapytalam o inna lemarke ktora mnie tez juz awaryjnie przyjmowala i wiem ze jest czesciej w klinice niz moja i Pani rejestratorka obiecala sie dowiedziec czy ta 2 lekarka mnie przyjmnje po obiedzie bo ponoc ma 3 pacjentki wtedy. Zadzwonila do mnie popoludniu z informacja ze ma do mnie zadzwonic moja lekarka wiec tak czekalam ale sie nie doczekalam. Na szczescie tylko rano mialam male brazowe slady na papierze a potem do tezraz juz czystko. Bede jeszcze jutro dzwonic do kliniki zeby mi recepte wystawili na duphaston albo luteine podjezykowo zamiast tej dopochwowej. Mam nadzieje ze to rzeczywiscie od tej luteiny dopochwowej bylo. Wiem ze moze niektorzy pomysla ze histeryzuje ale ja mimo wszystko staram sie zachowac zimna krew to niestety z tylu glowy nachodza mnie przy takich atrakcjach strach i panika ze cos sie zlego dzieje. Wole dmuchac na zimne niz pozniej zalowac ze cos zbagatelizowalam.

hello baby.

lucalew :*

co do picia, totalnei nie rozumiem pijacych i palacych kobiet w ciazy ;( dla mnie jakis kosmos. egoistki.

ja mialam bardvo produktywny d
zien. ale moja lola malo zaczela sie ruszac ;( serduszko bije pieknie, ale tak jak kopala i wiercila sie przez te 6 tygodni, tak teraz doslownie jedno pukniecie na dzien, ktore czuje. no i nie powiem,ze mnei to nie martwi. zero reakcji na jedzenie, nawet ja wkurzam uciskajac delikatnei brzuch, ale nic.
12 marca usg, musze czekac.

pupui :*

co o u
zywek, ja totalnei bevalkoholowa jestem. nie pije, lampke wina raz na mieisac moze, ale przedwczoraj mialam straszna ochote na cyderka z czerwonych owocow. :p

Witajcie :)
Widzę ze ciekawy temat.. Ja przed ciąża paliłam sporo, potem zaczynałam powoli rzucać ale ze nie dawałam rady ( mój pali cały czas) wiec ograniczałam byłam przy 2-5 dziennie.. Pic tez lubiałam to piwko to drineczka przy weekendzie wiadomo jak większość.. Ale jak tylko zrobiłam test to zapaliłam juz ostatniego chyba ze stresu i niedowierzania i resztę wyrzuciłam.. I nie ciągnie nawet a myślałam ze będzie mi cieżko, tak samo mój po pracy wczoraj był padnięty i wziął sobie piwko ziemne z sokiem na moich oczach chamciuch jeden to mu nagadalam.. Kobiet ktore piją albo pala w ciąży nie rozumiem i noe zrozumiem.. Jak juz muszę to wydaje mi sie kilka msc mozna wytrzymać a tu chodzi o zdrowie maleństwa ! Żona mojego kolegi widziałam jak spacerują z wózkiem i ona i on z fajka.. A ona juz miała brzuch na druga ciąże fuuuuuuuj !
Aaa zapomniałam wczoraj byłam na badaniach co mo dr tydzień temu zlecił, wam tez tyle krwi biorą? Mi wzięli (rekord) 8 fiolek Eh i ekg mi robili czy mi serce dobrze pracuje i noe ma zmian cukrzycowych...

Jeszcze jedno- szukam doplera a amazon a tu takie cudo -
https://www.amazon.com/dp/B00J9O9Z4K/ref=cm_sw_r_awd_beZ9ub1ZD997J
Jakbym tylko miała kase.... :D

buniu, to la zwierzat jest ;)

co do krwi, to wlasnei mi pobierali 7-9 fiolek i to dwa razy juz takiej ilosci.
ostatnio tylko cale dwie ;p ale w czwartek za tydzien ponownie (tarczyca)

Lucalew wiadomo ze lepiej dmuchać na zimne.. A co do paniki mysle ze każdy ma myśli rożne tylko jedni maja stalowe nerwy a inni chcą od razu znać wszystkie odpowiedzi..
Anney no alem głupia no dla zwierząt to ale widziałam jakieś inne jeszcze i sie zgadzało ze dla kobiet itd nie znajdę teraz a to nie doczytałam bo wyglądało podobnie haha ! Ciekawe kiedy będzie takie cos mozna kupić jak dopler :)
A z fiolkami to zależy ile badań dr zleci a ty tez widzę sporo :) chodziło mi o go ze nigdy tyle nie brali wiec zeskok ile tego ..

Dziewczyny a jak wasze brzuszki? Czy jakies rozstepki sie pojawiaja? Ja smaruje ale nie codziennje i juz widze po prawej stronie na boku male kreseczki rozowe:(
Gorzej na cycach duzo sie zrobilo:(

reklama
Lucalew no to nie ładnie że nie oddzwonila..
Co do rozstępów narazie u mnie czysto ale wydaje mi się że coś się już tworzy przy pempku i tylko kwestia czasu gdy się ujawni:-(

Do góry