reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Pupui moze niwch usg dopochwowe zrobia ?
Mi robil badanie wziernikiem ale nic nie krwawilam tylkl ja w zadnej ciazy ani kropli krwi nie mialam.

Licalew jak dzisiaj ?

Werci witaj :) ja dopiero jakies motylko poczulam 3 razy ale pewnosci nie mam czy to to.. a jak masz lozysko z przodh to mozesz wcale nie czuc.. ja z vikim tak mialam i zadko kiedy cos czulam a jak juz to z boku hehe albo tak wewnatrz :p

Mojej bratowej tez gin powiedzial ze niby nie ma zucac palenia bo wlasnie szok dla organizmu bla bla... a ona palila i w ciazy i karmiac ;/
Maly puki co zdroqy i oby tak bylo.. ale jak bedzie mial problemy plodnoscia albo inne zdrowotne to to juz nie bedzie z powodupale ia matki ;/ najgorsE ze niby madra dziewczyna... studia pedagogoczne skonczyla.. ale jak widac ongnorantka.. dziecko z wpadki i podobno niw chce wiecej...
Jak widze kobiete w ciazy lub z malym dzieckiem i fajka to mnie trEsie ;/ tak samo alkohol eh..

Ale ja mam inne podejscie... moja matka palila z bratowa jak ona w ciazy byla...
Moj brat zolcil palenie (bo druga bratowa nie pali) to matka sama go wyciagal i znowu zaczal... ja nie wiem co to za brak myslenia ;/

Ja jedyna z rodziny nie pale... mam nadzieje ze moje dzieci dzieki temu tez nie beda...

Cześć mamuski :)

Co do picia alkoholu, palenia papierosów i innych uzywek... Zawsze uważałam,że każdy decyduje za siebie i jeśli chce palić to niech pali, jeśli chce pić, niech się zapija, podkreślam jednak ,że chodzi o decyzję dot. SAMEGO SIEBIE. Jeśli nosi sie dziecko w łonie, to już podejmuje sie decyzje i za nie, należy więc rozsądnie podejmować decyzję, kobieta paląca i pijąca w ciąży nie tylko siebie niszczy ale i dziecko. Lubię sobie od czasu do czasu wypić drinka, kiedys piłam kawę codziennie po 2 sztuki albo i więcej, papierosów akurat nigdy nie paliłam, ale teraz jak jestem w ciąży to kawy nie łyknę mimo,że odrobinę wolno, alkoholu w ogóle nie ruszę! Nie wybaczyłabym sobie jakby dziecko było chore z mojej winy, z powodu moich zachcianek.
Pupui towarzyszą ci jakieś bóle przy krwawieniu?
Lucalew jak tam u ciebie?
Sann rzęs nie robiłam więc nie pomogę, ale słyszałam,że wolno... upewnij sie. Mnie kusi fryzjer, podobno też wolno, ale muszę sie upewnić, bo wolę usłyszeć to od lekarza niż przeczytać w internecie.

Dziś zadzwoniłam do ginekologa u mnie w gminie i okazało sie,że ma jutro wolny termin, strasznie sie cieszę, bo jest na NFZ a mieć drugiego lekarza to tylko na plus. Ciekawa jestem co mi jutro powie, może nawet uda sie płeć określić i dostać skierowanie na ta krzywą glukemiczną
Chce zapytać też o to farbowanie włosów :)

a ja kawke pije bo lubie :) rozuszczalna slaba pol nA pol z mlekiem jest pyszna i nie przesadzajmy - nie zaszkodzi.

Gorzej jest jak nie wypije to głowa peka i zla chodze

Mój Gin twierdzi,że z 2 można sobie śmiało wypić, ja jednak piję teraz Inkę, bo jak zrobiłam sobie kiedyś zwykłą to myślałam,że mi serce wyskoczy ;)
Dodatkowo kawa wypłukuje magnez a w pracy miałam dużo do czynienia z pogotowiem ratunkowym i nie raz mi chłopaki z karetki tłumaczyli jak trudno ogranizm przyswaja magnez, tym bardziej ten w tabletkach.

Ja odłożyłam na początku kawę. Nie żeby mnie odrzucało, po prostu nie miałam na nią ochoty. Potem przyszedł okres że na myśl o kawie ślinotoku dostawałam i miałam zachciewajkę pić ją non stop przez cały dzień :D I koniecznie ciastko do tego. Jakoś to przeszło. 1 dziennie teraz pije - z 1 łyżeczki z dużym mlekiem :) bo lubię.

lilija - teraz to takie upławy jakby kremowe bardziej coraz bardziej kremowe ( czesem jakby różowe). Co do bólu to nic mnie nie boli. Ucucie rozciągającej się macicy tylko i przy jajnikach. Staram się nie doszukiwać bo się nakrece.

Leże/siedze ile się da aż mam tak okropne wyrzuty sumienia co do joschki bo ładna pogoda a my w domu i to nawet głowy bardzo nie mam żeby się z nim bawić....

Kawe też czasem pije. Włosy farbowałam wyszło ok. Co do rzęs nigdy nie robiłam.

Odnośnie używek - sama paliłam przed pierwsza ciążą, ale jak tylko sie dowiedziałam, że będę miała dzidziusia od razu rzuciłam palenie. I nie paliłam aż nie skończyłam karmić małego, później niestety wróciłam. Ale teraz sytuacja się powtórzyła i jak tylko zobaczyłam dwie kreseczki, tak zostawiłam papierosy (za alkoholem nigdy nie przepadałam). I planuję nie wracać już do papierosów :)

sann ale co chcesz z tymi rzęsami robić?:) zageszczac?
Ja w poniedziałek ide na henne i regulacje brwi i na hybrydy. a co! jak dzien kobiet to dzien kobiet:)
We wtorek robiłam wyniki no i nie wyszły najlepeij, mocz słabo;/ znów jakieś bakterie i inne świństwa... na szczęście już w piątek do lekarza i będziemy walczyć:)

reklama
Do góry