Cześć mamuski
Co do picia alkoholu, palenia papierosów i innych uzywek... Zawsze uważałam,że każdy decyduje za siebie i jeśli chce palić to niech pali, jeśli chce pić, niech się zapija, podkreślam jednak ,że chodzi o decyzję dot. SAMEGO SIEBIE. Jeśli nosi sie dziecko w łonie, to już podejmuje sie decyzje i za nie, należy więc rozsądnie podejmować decyzję, kobieta paląca i pijąca w ciąży nie tylko siebie niszczy ale i dziecko. Lubię sobie od czasu do czasu wypić drinka, kiedys piłam kawę codziennie po 2 sztuki albo i więcej, papierosów akurat nigdy nie paliłam, ale teraz jak jestem w ciąży to kawy nie łyknę mimo,że odrobinę wolno, alkoholu w ogóle nie ruszę! Nie wybaczyłabym sobie jakby dziecko było chore z mojej winy, z powodu moich zachcianek.
Pupui towarzyszą ci jakieś bóle przy krwawieniu?
Lucalew jak tam u ciebie?
Sann rzęs nie robiłam więc nie pomogę, ale słyszałam,że wolno... upewnij sie. Mnie kusi fryzjer, podobno też wolno, ale muszę sie upewnić, bo wolę usłyszeć to od lekarza niż przeczytać w internecie.
Dziś zadzwoniłam do ginekologa u mnie w gminie i okazało sie,że ma jutro wolny termin, strasznie sie cieszę, bo jest na NFZ a mieć drugiego lekarza to tylko na plus. Ciekawa jestem co mi jutro powie, może nawet uda sie płeć określić i dostać skierowanie na ta krzywą glukemiczną
Chce zapytać też o to farbowanie włosów