reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Witajcie, dawno się nie odzywalam, ale sił brak na pisanie. Komputera w ogóle nie odpalam, a na telefonie jakoś tak trudniej się pisze.

Piszecie o piciu w ciazy. Mialamnkolezanke w pierwszej ciąży, która w knajpie w 3 miesiącu ciąży piła piwo i to nie jedno, a do tego paliła papierosy, lekarz jej powiedział, że może palić, bo nagle rzucenie palenia może być szokiem dla jej organizmu (bałwan jakis). No i cala ciąża szczęśliwie bez problemów. Ale po urodzeniu dziecko od 3 miesiąca zaczęło chorować i kaszle i nie umieli zdiagnozować. Po iluś pobytach w szpitalu okazało się, że ma astmę! Do tego mega alergik. Nie wiem czy to była bezpośrednia przyczyną, ale pewnie wpływ na zdrowie tego dziecka miało.

Ja zaraz zmykam do pracy, tez juz marze o l4, ale jeszcze nie mogę iść :(

Ancikowa-dwa etaty to dopiero wyzwanie.

DIEWCZYNY, ;czy wszystkie juz czujecie ruchy? Bo u mnie już 18 tydzień i nic, ale mam mega nadwagę i lozysko na przedniej ścianie, wiec jeszcze spokojnie czekam.

reklama
Ja na studiach miałam zajęcia na których pokazywali nam zdjęcia dzieci z FAS. Zawsze wiedziałam, że ja w ciąży nie będę piła ale po tych zajęciach mam ochotę pokazać te zdjęcia każdemu kto mówi, że łyczek alkoholu, kieliszek wina dziecku nie szkodzi. Mojego męża siostra piła czerwone wino bo lekarz jej powiedział, że dobrze na krew robi. No błagam, ręce i cycki opadają.

Dziewczyny wrzuciłam do wątku o pasjach moje wytwory :)
Borysiątko na allegro materiały kupuję u Twoje_minky i q_posciel. Fajne sklepy internetowe to pepi leti i swiatminky ale tam ceny trochę zabijają :)

Olka dzieki za link:) a słuchaj z tych modnych teraz w zygzaki groszki, słoniki materaiłow mozna uszyć pościel dla dzieciątka? To chyba pawełna tak? Jak gatunkowo?

a ja sie troche martwie nadal. dalej brudze wkładke teraz tak na rżóżowo/brązowo. Kurcze.
Ale odczekam do po poludnia i zadzwonie znów tam chyba.

Jak długo po badaniu moge brudzic??

Olka dzieki za link:) a słuchaj z tych modnych teraz w zygzaki groszki, słoniki materaiłow mozna uszyć pościel dla dzieciątka? To chyba pawełna tak? Jak gatunkowo?
Ta za 12 zł za mb nie jest jakoś bardzo gruba ale to 100% bawełna i super nadaje się na pościel. Ja szyję z niej zabawki, kocyki, poduszki i nic się z nią nie dzieje. Na początku jest sztywna a z każdym praniem robi się bardziej miękka i przyjemna.

Pupui dzwon albo jedź do szpitala czasem czasem krwawienie nic nie znaczy a czasem zwiastuje kłopoty. Lepiej dmuchać na zimne i popanikowac .

Borysiątko, a próbowałaś np lacido baby (takie maleńkie saszetki dla dzieci), koleżanka mi mówiła, że u nich jak się biegunka zaczyna to cała rodzina takie saszetki biorą. Sprawdź proszę, może one nadają się też dla kobiet w ciąży skoro można podawać małym dzieciom (mi na telefonie ciężko będzie).

Pupui ja bym dzwoniła, dla własnego spokoju...

Hej co do wyprysków od dziś testuje krem dla kobiet w ciąży mam nadzieje że pomoże

Załączniki

• 1425468967615.jpg
    1425468967615.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 44
sann daj znać jaki efekt, chętnie przytulę coś skutecznego, bo moja twarz dekolt i plecy wyglądają okropnie :(
A taka dumna zawsze byłam z nieskazitelnej cery...to teraz przez jedną jak i drugą ciążę mam wysyp chyba za całe życie :D

Co do picia palenia w ciazy to masakra dla mnke ;( ludzie usprawiedliwiaja swoja glupote i lebistwo.. stawiaja swoje zachcianki na pierwszym miejscu;/
Sorry ale mozna sie poswiecic ;(
Jakke to nieszczenie mozgu dzircka jest.. masakra.. ja nigdy nie palilam..m tez.. a moje dzieci maja astme.. bo moi jak i rodzice m palili.. nikt tego nie laczy a na pewno nie nasi rodzjce. Ttlko ze to co my robimy teraz idzie nawet do 5 pokolenia!
To my musimy dbac o siebie dla nas dla naszuch dzieci..wnukow ehh..

Mojego m byly szef jak ja mialam skurcze 5 dni zanim urodzilam vikkego..codziennie mnie lapaly regularne i minaly po kilku godzinach.. kilka wizyt w szpitalu... a on z tekstem do m ze kobieta jak krowa jka ma rodzic to rodzi !
Bo ja kurczaki an zlosc mu nie chcialam urodzic i lubialam jak mnie skurcze meczyly ;( co z tego ze pozniej pprod szybki jak ja sie tyle czasu meczylam...

Pozniej zajrze ;)

Milego dnia.

reklama
Do góry