reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Dzień Dooobry?

Oj babki moje.

Ja powoli wracam do żywych. Bo pełno załatwiania.

Wczorajszy dzień masakra do tego mnie tak mdliło i bolała mnie głowa że miałam wrażenie umrę. I żołądek skręcało aż (mama ma wrzody boje się że mnie też coś dopada). Jak urodzę muszę wziąć się za ten żołądek bo co roku na jesień i wiosnę umieram z bólu. I nic na to wziąć nie mogę. We wtorek pogadam z położną bo dla tego lekarza wszystko jest ok.

I zero zrozumienia ze strony A. Tylko pytanie jak się czuje.
Dobrze, że już lepiej.

Ja po ciąży rozstępów nie mam, tylko na biodrach takie białe nitki ale to z czasów kiedy trochę przytyłam.

Olcia - kciuki mono trzymam.

Sysiq - cześć! Witaj w grupie!

Beata - to fajnie będziesz miała mini przedszkole!

Co do palenia, ja paliłam przed joschka, i to dużo. Lubiłam palić. Przez to, że nie mogłam zajść w ciąże pewnego ranka wstałąm wypaliłam i stwierdziłam że muszę się sprawdzić i rzucam palenie. (Nieraz sobie lubie stawiać różne wyzwania). Na początku nie było łatwo, bo mnie sytuacje rozwalały, przyzwyczajenie itp. Ale obiecałam sobie, że jak zajde w ciąże NIGDY już nie wóce do palenia. Dla mnie obietnica jest gwarancją 1000%
Po miesiącu od obietnicy okazało się, że jestem w ciąży :) Nie pale już 38 miesiecy to ponad 3 lata i wiem, ż nigdy do palenia nie wróce bo obietnica dana przeze mnie zawsze jest dotrzymana.

Dobra kochane.Ja ubieram siebie i tego Master Gada bo jesdziemy do prawników. Oj znów te nerwy!!!!

reklama
Pupui spokojnie pamiętaj ty nie możesz się denerwować;-)
Co do palenia to ja nie pale i nie palilam ale wiem że przy rzucaniu trzeba się wykazać silną wolą by nie wrócić do nalogu. Także gratuluje wam dziewczyny

Lilija buhahaha !ja mam ciagle sny erotyczne ! Z moim m :D wczoraj biednego wtmeczylam.. a biedny 26 gkdzin bez sny i po 4 nocce :p
Ale juz nie moglm nooo! Haha
Mimo wszystko w nocy erotyk! Haha .. i do tego snilo mi sie ze do nas przyszli tacy ludzie (dziewczyne znam z pod szkolu dzieci haha j jej faceta nie znam hahhaa i byli u nas w domu ..u nas w sypialni spal emilek a oni poszli na numerek (kolo emilka a my parrzelismy przez nianie elektrobiczna haha)

Akutku hahahahahaha

Hello nowej mamie :)

Ola, trzymam kciuki.

A ja sie coraz bardziej martwię, ze moja lola sie mniej rusza...

I znikam dzis ze lola była pięknym z czarnymi włosami i orzechowymi oczami chłopcem ;) którego karmiłam piersią i miałam tyle pokarmu ze on już niemożliwe i reszta do kubeczka.

Pupui powodzenia na wizycie u prawnika
Akuku, Beata no własnie,,,ale skąd mi sie Kasia Wilk wzięła? Jakis czas temu rozmawiałam o niej z Mż jak jechalismy autem, bo prowadzi audycje radiową na RMF i uznaliśmy wspólnie,że sie nie nadaje, bo Baleja ciągnie cały program a ona jest tłem... A teraz Ona, ja jako facet i na dodatek nie mogłEM jej włożyć!! Stwierdzam,że to nie jest wcale takie proste ;)

Byłam na wizycie dzis u Ginekologa u mnie w gminie, nie powiedział mi jaka płeć, w sumie nawet nie sprawdził-ma za kiepski sprzęt. Za to zbadał i stwierdził,że wszystko OK. Szyjka 3 cm, rozmiar macicy wskazuje na 16-17 tydzień więc sie zgadza. Cieszę sie,że dał mi skierowanie na mocz, Morfologię i krzywą glukemiczną, nie muszę z własnych pieniędzy wykładać. Mam jednak do Was pytania:
1. Ma któraś dwóch lekarzy? Ten chce wpisywać wszystko do mojej książeczki, którą założył mi mój prywatny ginekolog, daty wizyt również sie pokrywają, bo ten z NFZ chce abym przyszła do niego w ostatni dzień zwolnienia a więc w ten sam co do prywatnego - nie bedzie z tym kłopotu?
2. Prywatny zlecił mi po 75g glukozy co 1 i 2 godziny, NFZ dał skierowanie na 75g, ale po 2 godz. ... jak to rozwiązać?

Lilija ja chodzę do dwóch ginekologów i mam jedną kartę ciąży swoja i dwóch lekarzy mi w niej wpisuje i żaden nie robi problemu i nie patrzy na to krzywo. Ale nigdy nie miałam tak, żeby terminy mi sie pokrywały. Np w zeszły czwartek byłam na NFZ i dostałam skeirowanie na morfologie i mocz, które kazał mi zrobic lekarz, do którego chodze prywatnie:) A jutro idę prywatnie. Dzięki częstszym wizytom jakoś bezpieczneij się czuje:)
Co do Twojego drugiego pytania to nie odpowiem bo jeszcze nie miałam robionej krzywej i nie wiem co i jak:)

reklama
Do góry