• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Dzień Dooobry?

Oj babki moje.

Ja powoli wracam do żywych. Bo pełno załatwiania.

Wczorajszy dzień masakra do tego mnie tak mdliło i bolała mnie głowa że miałam wrażenie umrę. I żołądek skręcało aż (mama ma wrzody boje się że mnie też coś dopada). Jak urodzę muszę wziąć się za ten żołądek bo co roku na jesień i wiosnę umieram z bólu. I nic na to wziąć nie mogę. We wtorek pogadam z położną bo dla tego lekarza wszystko jest ok.

I zero zrozumienia ze strony A. Tylko pytanie jak się czuje.
Dobrze, że już lepiej.

Ja po ciąży rozstępów nie mam, tylko na biodrach takie białe nitki ale to z czasów kiedy trochę przytyłam.

Olcia - kciuki mono trzymam.

Sysiq - cześć! Witaj w grupie!

Beata - to fajnie będziesz miała mini przedszkole!

Co do palenia, ja paliłam przed joschka, i to dużo. Lubiłam palić. Przez to, że nie mogłam zajść w ciąże pewnego ranka wstałąm wypaliłam i stwierdziłam że muszę się sprawdzić i rzucam palenie. (Nieraz sobie lubie stawiać różne wyzwania). Na początku nie było łatwo, bo mnie sytuacje rozwalały, przyzwyczajenie itp. Ale obiecałam sobie, że jak zajde w ciąże NIGDY już nie wóce do palenia. Dla mnie obietnica jest gwarancją 1000%
Po miesiącu od obietnicy okazało się, że jestem w ciąży :) Nie pale już 38 miesiecy to ponad 3 lata i wiem, ż nigdy do palenia nie wróce bo obietnica dana przeze mnie zawsze jest dotrzymana.

Dobra kochane.Ja ubieram siebie i tego Master Gada bo jesdziemy do prawników. Oj znów te nerwy!!!!

reklama
Pupui spokojnie pamiętaj ty nie możesz się denerwować;-)
Co do palenia to ja nie pale i nie palilam ale wiem że przy rzucaniu trzeba się wykazać silną wolą by nie wrócić do nalogu. Także gratuluje wam dziewczyny

Lilija buhahaha !ja mam ciagle sny erotyczne ! Z moim m :D wczoraj biednego wtmeczylam.. a biedny 26 gkdzin bez sny i po 4 nocce :p
Ale juz nie moglm nooo! Haha
Mimo wszystko w nocy erotyk! Haha .. i do tego snilo mi sie ze do nas przyszli tacy ludzie (dziewczyne znam z pod szkolu dzieci haha j jej faceta nie znam hahhaa i byli u nas w domu ..u nas w sypialni spal emilek a oni poszli na numerek (kolo emilka a my parrzelismy przez nianie elektrobiczna haha)

Akutku hahahahahaha

Hello nowej mamie :)

Ola, trzymam kciuki.

A ja sie coraz bardziej martwię, ze moja lola sie mniej rusza...

I znikam dzis ze lola była pięknym z czarnymi włosami i orzechowymi oczami chłopcem ;) którego karmiłam piersią i miałam tyle pokarmu ze on już niemożliwe i reszta do kubeczka.

Pupui powodzenia na wizycie u prawnika
Akuku, Beata no własnie,,,ale skąd mi sie Kasia Wilk wzięła? Jakis czas temu rozmawiałam o niej z Mż jak jechalismy autem, bo prowadzi audycje radiową na RMF i uznaliśmy wspólnie,że sie nie nadaje, bo Baleja ciągnie cały program a ona jest tłem... A teraz Ona, ja jako facet i na dodatek nie mogłEM jej włożyć!! Stwierdzam,że to nie jest wcale takie proste ;)

Byłam na wizycie dzis u Ginekologa u mnie w gminie, nie powiedział mi jaka płeć, w sumie nawet nie sprawdził-ma za kiepski sprzęt. Za to zbadał i stwierdził,że wszystko OK. Szyjka 3 cm, rozmiar macicy wskazuje na 16-17 tydzień więc sie zgadza. Cieszę sie,że dał mi skierowanie na mocz, Morfologię i krzywą glukemiczną, nie muszę z własnych pieniędzy wykładać. Mam jednak do Was pytania:
1. Ma któraś dwóch lekarzy? Ten chce wpisywać wszystko do mojej książeczki, którą założył mi mój prywatny ginekolog, daty wizyt również sie pokrywają, bo ten z NFZ chce abym przyszła do niego w ostatni dzień zwolnienia a więc w ten sam co do prywatnego - nie bedzie z tym kłopotu?
2. Prywatny zlecił mi po 75g glukozy co 1 i 2 godziny, NFZ dał skierowanie na 75g, ale po 2 godz. ... jak to rozwiązać?

Lilija ja chodzę do dwóch ginekologów i mam jedną kartę ciąży swoja i dwóch lekarzy mi w niej wpisuje i żaden nie robi problemu i nie patrzy na to krzywo. Ale nigdy nie miałam tak, żeby terminy mi sie pokrywały. Np w zeszły czwartek byłam na NFZ i dostałam skeirowanie na morfologie i mocz, które kazał mi zrobic lekarz, do którego chodze prywatnie:) A jutro idę prywatnie. Dzięki częstszym wizytom jakoś bezpieczneij się czuje:)
Co do Twojego drugiego pytania to nie odpowiem bo jeszcze nie miałam robionej krzywej i nie wiem co i jak:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry