reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Hej dziewczyny, melduję się, ze powoli mniej chorujemy.
W poniedziaek miałam takie zawalone zatoki, że juz tylko zastanawiałam się do kogo mam dzwonić, gdzie jechać, by ktoś mi dał antybiotyk na to... mówię Wam masakra...
a dziś już jest w miarę ok. chora dalej - wiadomo - ale to już nie stan totalnego zdychania.

pupui - jesteś niesamowitą twardzielką! ja co prawda nie palę, ale wyobrażam sobie, że to wyczyn tak po prostu rzucić...

ola - powodzenia na wizycie :)

a co do rozstępów... to w poprzedniej ciąży miałam ich tak dużo... że już mi wszystko jedno. smarowałam ile wlezie i nic nie dało. lekarka mi tłumaczyła -że niektórzy po pierwsze mają skłonności, a po drugie mnoga ciąża ma swoje prawa..
zrobiłam sobie zdjęcie brzucha w dniu porodu (przed podróżą do szpitala)... i jest to zdjęcie po prostu pełne rozstępów...

gdzies widziałam kampanię przeciw stygmatyzacji rozstępów - że nawet jak masz rozstępy po ciąży to wolno Ci brzuch pokazywać. ... coś w tym jest

reklama
A ja jestem i żyje,

Wpadam i wypadam. Nakarmiłam Master Gada jak co dzień makaron i truskawki. Sama posmakowałam szarlotki. W sumie nie jest zła ale mogłaby być lepsza.

Podpisałam dokumenty, resztę właśnie jadę im zawieźć. Trzymajcie mocno kciuki żeby się wyrobili w czasie i udało im się to wszystko dopiąć do jutra!!!

Nie chce mi się ale muszę!!!!

love, bardzo duzo dzieci rodzi sie przed terminem.
sama mam dwie 3 kole
zanki, kore urodzily w 25, 26 i 28 tygodniu i cala mase meidzy 30-35tygodniem. nie wspomne o 35+ bo tu juz ciaza praktycznie niewczesniacza.
na pewno te
z macie znajome, ktre rodzily przedwczesnie.

Ja tak w połowie lipca bym nie miała nic przeciwko urodzić :-) termin u mnie wg OM to 27 lipiec więc i tak mnie pewnie szybciej do szpitala wyśle mój gin.

Hej dziewczyny :-)
Dzisiaj u mnie czysto huraaaaa, do Pani doktor nie moge sie dodzwonic wiec wyslala sms, mam nadzieje ze odpisze.

Beatko male przedszkole sie zapowiada, fajnie

Sysiq witaj, rozgosc sie. Pamietam Cie ze staraczek/ciaza po poronieniu aczkolwiek sama sie nie udzielalam.

Akuku, Lilija, Anney hehehe te sny

Lilija ja bym poszla do rodzinnego po skierowanie na obciazenie glukoza na 1h i 2h tak jak Ci zlecil lekarz prywatnie. Takie badanie jest bardziej miarodajne. Czesto wlasnie 1h poziom glukozy okazuje sie podwyzszony a po 2h juz w normie i przez to ze nie mialabys po 1h moglo by sie okazac ze nie zostalo to wylapane a jest to bardzo wazne aby taka nieprawidlowosc wychwycic bo moglo by sie okazac ze masz problem z cukrem.

Pupui nie stresowac sie prosze, zycze Ci zeby wszystko przebieglo bez nerwów.

Kasietta hehehe te filmy i programy i nasza wyobraznia. Pewno tez bym miala podobne mysli.

Anney kochana moze Lola zmienila sie w leniuszka albo zmienila pozycje ze jej tak czesto nie czujesz. Jeszcze troche kochana i zobaczysz na usg Lole.

Loveboiled leci leci ten czas, ja odliczam kazdy dzien :-)

A ja chyba zaczelam cos czuc. Co zjem to cos zaczyna sie dziac takie mam wrazenie ze takie puk puk lub jakby takie przesuwanie w oddali. To chyba Ktosiek bo wczesniej nie czulam czegos takiego :-)

Jesli chodzi o faje to jak juz pisalam to palilam nawet do 1 paczki dziennie ale jak tylko zaszlam w ciaze i sie o niej dowiedzialam to pozegnalam sie z fajami. Nie powiem ze bylo latwo ale najwazniejsze ze juz mnie nie ciagnie i nawet mi smierdzi jak moj M po fajce wchodzi do mieszkania.

Ale dziewczyny sny macie :D
Mój by mnie co noc napadał jakbym "pozwalała" wiec nie mam nawet takich snów haha :D
Ja juz troszkę tez lepiej bo gardło i reszta przeszła ale mój nos to juz odmawia posłuszeństwa z tym katarem Eh ...
Aa wydawało mi sie ze juz dwa razy czylam cos "nowego" z brzuszkiem związanego.. Dwa dni temu w nocy jak sie obudziłam i kilka dni wcześniej wieczorem.. Takie pukanie z 3-4 razy.. Na ruchy zeby czuć to trochę za wczesnie bo jestem około 15t 0d, ale może jakis ruch był i to od tego.. Nigdy czegoś takiego nie czułam wiec to nie jelita ani nic z tych rzeczy Hm ..

reklama
Witajcie dziewczyny,

Wczoraj u doktora endokrynolog a, sprawdził kilka wyniki poprzednie tsh i ostatni miesiac temu, i nadal mam brać, za miesiąc mam wizytę. W sumie jakoś 5 czy 10 min to trwało :)

A co do palenie, nie pale a palilam przez 7 lat ale kiedy dowiedziałam ze jestem w pierwszej ciąży to rzuciłam i do dziś nie mogę uwierzyć że tak palilam obrzydliwe przez 7 lat !!
W lipcu mija rok bez papierosów :D

Miłego wieczoru :D

Do góry