reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Anney chyba wszyscy z ładnej pogody korzystają :)
Ja tez dopiero wrocilam z tarasu bo mi sie słońce schowało i chłodno sie zrobiło.. Robiłam dzis lazanie a mojego od rana w domu nie ma bo mieli przejazd motocyklowy z taka msza za papieża i poświeceniem motorów koło pomnika Jana Pawła.. Raz w roku taka grupa motocyklowa organizuje a potem maja grilla i pogaduchy wiec moj ucieszony bo pogoda ładna; po za tym co roku tam jeździ.. Mi sie nie chciało bo niewygodnie by mi było i nuda tam straszna w sensie nie moje tematy itd..

Po za tym skoro tematów nie ma to trzeba sie tez cieszyć ze wszystkie czujemy sie dobrze i jakoś nam czas doleci do sierpnia.. Jeju juz coraz bliżej a jeszcze tyle rzeczy musze kupić.. Znaczy moze nie az tyle ale dla mnie to ogarnąć to juz jest sporo :) jutro wysyłam pieniążki na mebelki [emoji169]

Po za tym salon chcemy trochę odświeżyć bo kanapy juz o pomstę do nieba wołają.. I jestem na etapie szukania czegoś fajnego i do tego jakiejś ławy i moze przemalujemy jak sie moj zdecyduje jeszcze..

Hej a my siedzimy w domu i jakoś mam dołka. Taka ładna pogoda a mała mi się pochorowala i dostala antybiotyk. Katar kaszel i podobno początki juz na oskrzelach. Ja tez cos pokasłuje. Ale nie daje się. .herbata z miodem i solanka poszla w ruch. Do tego inhaluje się. . Nie mam narazie sił na nic. W czwartek do kontroli i moje usg to się ciesze:-)

Ann stesknilam się:-)

Hej ;)

Anney ja tez szukam chaty wiekszej.. bo nie dam u rady mieszkac.. depresji dostaje a nie o o chodzi przeciez... no i znalazlam dom moich marzen ... do wynajecia ale i tak innej opcji teraz nie mamy... no i takie pieknie wykonczony...4 sypialne w naszej garderoba i lazienka z podwojna wanna i prhsznicem obok.. w 3 sypialniach wbudowane szafy... ogrod .widoki piekne... kuch ia idealna dla mnie... no boooskj.. juz sobie wyobrazalam jak co poustawiam...ale ktos nas wyprzedzil ;(
I poszlo ; (

No i musze szukac dalej a nic nie ma... nie chca placic kupe kasy za dom ktory mi sie nie podoba... chce miec jasno i w miare nowoczesnie.. a nie jakies rozowe wa ny i obrzydliwe tapety... nie moje wiec nie bede remontow robic przeciez...
No i tak mnie to zdolowalo ze ehh... ogolnie malo jest domow 4 pokojowych a 3 pokoje to za malo.. boteraz chlopcy maja bardzo duzy pokoj a w tych nowszycb domach one sa o polowe mniejsze wiec jakby nie ma sensu...
Zobaczymy czy uda nam sie cos znalezc przed porodem.

Jesli chodzi o wyprawke to ja sobie nawet listy nie zrobilam ? Niby wiekszosc mam ale jednak nie do konca..i musze ta liste w koncu zrobic.

Co jeszcze .. u nas ostatnio byla piekna pogoda przez caly tydzien. W sobote juz wialo.. a wczoraj deszcz i snieg haha.
Dzisjaj juz slonecznie.

Niunia szaleje e brzuchu choc nadal jest bardzo dlikatna.

Milego dnia

ja też właśnie z listą w ręku siedzę i robie :tak: zdałam sobie sprawe że 7 mc to już najwyższy czas:-D ale duzo nie mam jedna str A5:tak: powiedzcie mi czy laktator jest tak absolutnie potrzebny??

Beata laktator sie przhdane jak robi sie zastoj piersi..ale mozna sobie poradzic recznie jesli nie planujesz odciagac i np mrozic.
Ogolnie zawsze mozna go kupic po porodzie w aptece np. Ale teraz mazz czas by eyszukac w lepszej cenie itd.

Beata mi sie wydaje ze jesli nie planujesz odciagac pokarmu zeby mrozic i czasem dac maluszkowi to chyba nie ma sensu narazie kupowac. W razie zastoju piersi zawsze mozesz szybko kupic w aptece czy jakims sklepue z art dziecymi.
Ale tak jak pisze akuku teraz masz czas zeby poszukac czegos w lepszej cenie.
Ja np miala bo mi kumpela pozyczyla swoj i bylam wdzieczna ze go mialam w domu, bo dostalam akurat nawalu mleka w nocy po powrocie ze szpitala i moglam tylko sobie ulzyc sciagajac mleko laktatorem wiec w sumie u mnie sie przydal od poczatku. Ale mam kumpele co kupily i wogole nie korzystsly, ani razu...

reklama
ja chyba kupię... chociaż jak znam swoje szczęście to jak kupię to nie będzie mi potrzebny a jak nie kupię to będzie niezbędny :-p

Ale pogoda :)
Zmykam z książką na hamak...
Miłego dnia!

Do góry