reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Aveline, tez slyszalam o dzialaniu maki ziemniaczanej, szczegolnie o kapielach. Jest zalecana nawet przez lekarzy dla dzieci z AZS.
Masz racje, ten piaty miesiac jest niesamowity w nowe osiągnięcia i zmiany. Nam wyszly ząbki, zaczął wkładać stopy do buzi, plynnie przewraca sie na brzuszek ale odwrotnie nie za bardzo, bawi sie zabawka w dwóch raczkach oraz wczoraj wylał matce wode mineralna na twarz :szok::-) :) Wesolo z takim szkrabikiem. Starszy byl spokojniejszy, dużo później te wszystkie umiejętności osiągnąl ale to w niczym nie przeszkadzało i nie miało żadnego znaczenia. Każdy bobas rozwija się w swoim tempie, co nie znaczy ze gorzej! Ja czasem tęsknie za chwilami gdy sobie tylko lezal i moglam zostawic go na łóżku i isc do toalety :D

reklama
Czesc dziewczyny
Od kilku dni mój krolewicz budzi się w nocy jak noworodek, o 1 i o 5. Powiem wam ze sie tego nie spodziewalam. Przeciez od kilku miesięcy przesypial noce. Powiedzialam starszemu ze wystawi ogloszenie na Olx ze oddam lobuza w dobre rece :p Starszy powiedział ze odpowie na to ogłoszeniu i będzie jak dawniej :-) :)
Aniu, jakie to słodkie.
Mój Miki jak wraca ze szkoły to daje buziaka Zojce i mówi witaj moja księżniczko. Jak mówię do niej "ty grubasku", to brat mówi, żebym jej nie obrażała.:-D

Aveline, tez slyszalam o dzialaniu maki ziemniaczanej, szczegolnie o kapielach. Jest zalecana nawet przez lekarzy dla dzieci z AZS.
Masz racje, ten piaty miesiac jest niesamowity w nowe osiągnięcia i zmiany. Nam wyszly ząbki, zaczął wkładać stopy do buzi, plynnie przewraca sie na brzuszek ale odwrotnie nie za bardzo, bawi sie zabawka w dwóch raczkach oraz wczoraj wylał matce wode mineralna na twarz :szok::-) :) Wesolo z takim szkrabikiem. Starszy byl spokojniejszy, dużo później te wszystkie umiejętności osiągnąl ale to w niczym nie przeszkadzało i nie miało żadnego znaczenia. Każdy bobas rozwija się w swoim tempie, co nie znaczy ze gorzej! Ja czasem tęsknie za chwilami gdy sobie tylko lezal i moglam zostawic go na łóżku i isc do toalety :D
To my jeszcze mamy prawie 2tyg do 5miesiaca i u nas jest okres maruda.
Zaczęliśmy chodzić codziennie na spacery, bo nie możemy że sobą wytrzymać:oo:

Czesc dziewczyny
Od kilku dni mój krolewicz budzi się w nocy jak noworodek, o 1 i o 5. Powiem wam ze sie tego nie spodziewalam. Przeciez od kilku miesięcy przesypial noce. Powiedzialam starszemu ze wystawi ogloszenie na Olx ze oddam lobuza w dobre rece :p Starszy powiedział ze odpowie na to ogłoszeniu i będzie jak dawniej :-) :)
Ania to Ty masz luksusowe noce. U nas od 5dni wygląda to tak: 20.30 grzecznie zasypiam po karmieniu. I od 23 rowno co 2 godziny pobudka i płacz. Chwilka karmienia i z powrotem spanko na 2 godziny. Chodzę jak zombi i modlę się żeby w dzień zasnął żebym mogła odespać. A on jak nakręcony chce się bawić... jak był noworodkiem spał więcej. Nie wie może robie coś nie tak, bo on przecież ie jest głodny bo je minute i zasypia. Musze go jakoś wytrenować z tym spaniem bo się zajade...

Ania to Ty masz luksusowe noce. U nas od 5dni wygląda to tak: 20.30 grzecznie zasypiam po karmieniu. I od 23 rowno co 2 godziny pobudka i płacz. Chwilka karmienia i z powrotem spanko na 2 godziny. Chodzę jak zombi i modlę się żeby w dzień zasnął żebym mogła odespać. A on jak nakręcony chce się bawić... jak był noworodkiem spał więcej. Nie wie może robie coś nie tak, bo on przecież ie jest głodny bo je minute i zasypia. Musze go jakoś wytrenować z tym spaniem bo się zajade...
Olgierda, my co jakiś czas też mamy cykl takich nocek. Dla nas normą są 2 pobudki w nocy, czyli między 21a 7. Ja już się przyzwyczaiłam.

Nam na pobudki nocne i jedzenie minute cyca pomógł smoczek. Tylko się kręcił dawał smoczka ciągnął i zasypiał. Potem śmiesznie się przebudzał to udaje że ciągnie smoka i sam zasypia. Idzie spać po 20 i je około 4 czasami przed 6 więc luz. Ale ostatnio jak idzie spać po 20 budzi się po pół godziny i sprawdza czy to drzemka nie przypadkiem :-) daje smoczka głaskam i zasypia. Ale są też noce raz na jakiś czas ze i 4 razy się obudzi albo wstanie zamiast o 8:30 to o 7 bo siostrę słyszy. Wcześniej otwierał oko jak wychodziła przed szkołą a teraz woła. Ona wyjdzie to usypiam i śpimy dalej
:-) czas słodkiej zabawy godzinami na macie się skończył. Filip miał ksywke Czyczyn nic to nie znaczy ale było gdzieś w kabarecie i jakoś wyszło synek Czyczynek. To teraz jak krzyczy żeby zabrać z podłogi to już nie Czyczyn tylko Krzyczyn mówimy na niego. Dzisiaj wzięłam spacerówke na półleżąco i poszłam pokazywać świat. Już 2 raz. Byłam też w galerii na poczcie wysłać kartki na dzień dziadków i tak słodko zasną. Najbardziej podobało mu się na wystawie pleymobil coś gadał to tych wielkich klocków ludzików. Chcę mu pokazać ruchliwe miejsca rzeczy potem w aquaparku nie doznał szoku. Najbardziej lubi ptaki patrzy jak zaczarowany. Wybrał dzisiaj sobie sam książeczkę w empiku. Pokazywałam 3 i wziął zdecydowanie 1. Potem pomieszalam i znowu wybrał ta samą
:-)

Link do: Pacynka na paluszek. Gąsienica

Oj ciężki dzień zamykają firmę w której pracuję i jestem kierownikiem muszę pożegnać 14 pracowników ze swojego zespołu. W grudniu już pożegnałam się z 2 osobami. Znajdę pracę ale takiego zespołu już nie będę miała. Dzisiaj 5 lat dokładnie minęło mojej pracy i taki prezent. Hm szukałam pozytywów i znalazła dłużej posiedzę w domku z Filipkiem to bezcenne. Dużo się nauczyłam przez te lata. Praca była wspaniała a ludzie wyjątkowi. Mieliśmy bardzo dobry socjal i byliśmy szanowni jako pracownicy. Trudno czas na zmiany. Nowe dziecko, nowe mieszkanie to i nowa praca. Dobrze ze mąż stary
:-)

Czyli jednak:oo: przykro mi
Trzeba zamknąć stare rozdziały i zacząć pisać nowe. Mój zespół też się posypał podczas mojej nieobecności. Jak wrócę będę musiała stworzyć go od nowa :-D ja w sumie lubią wyzwania:-D

Witajcie dziewczyny :)
Nie odzywalam się ostatnio bo byłam w szale porządków. Robilam generalne sprzątanie w domu. Ostatni takie porządki robilam pod koniec ciąży wiec juz dawno temu. Jestem zmęczona ale zadowolona :)
Motywacja był nowy stół który jutro przyjedzie do jadalni. Nie postawie go przecież kolo brudnych mebli :-P

reklama
Kamila, a jednak stało się..Przykro mi. Szkoda ze tracisz taką dobra prace ale dobrze ze szukasz pozytywow i bycie dłużej z Filipkiem wynagrodzić Ci te strate. Kiedy ruszacie na ferie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry