Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Badania prenatalne są dobrowolne ale w dzisiejszych czasach raczej każdy je robi. Nie pisze o testach pappa tylko o szczegółowym usg I trymestru. Pappa zalecane jest po 35 r.z. I refundowane przez NFZ. Ja skorzystamDziewczyny a jak to jest z tym badaniem prenatalnym?? Jest to obowiązkowe, czy dobrowolne. Czy to lekarz zaleca, bo wcześniej coś bylo nie tak czy same chcecie, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok??
Ja mam prenatalne na NFZ (wiek powyżej 35) i w takim przypadku jest refundowane. To moja pierwsza ciąża. Myślałam też o badaniu genetycznym nifty...ale cena 2500 to jednak spory wydatekDziewczyny a jak to jest z tym badaniem prenatalnym?? Jest to obowiązkowe, czy dobrowolne. Czy to lekarz zaleca, bo wcześniej coś bylo nie tak czy same chcecie, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok??
To badanie to szczegolowe usg+ papa zestawione razem dają większą dokładność. Mamaginekolog bardzo fajnie to tłumaczy.Badania prenatalne są dobrowolne ale w dzisiejszych czasach raczej każdy je robi. Nie pisze o testach pappa tylko o szczegółowym usg I trymestru. Papka zalecane jest po 35 r.z. I refundowane przez NFZ.
Ja mimo, że mam jeszcze pare lat do 30-tki będę robić testy. Dla spokojnej głowyTo badanie to szczegolowe usg+ papa zestawione razem dają większą dokładność. Mamaginekolog bardzo fajnie to tłumaczy.
Te badania to chyba nie każdy ginekolog wykonuje prawda??Ja mimo, że mam jeszcze pare lat do 30-tki będę robić testy. Dla spokojnej głowychociaż jestem spokojna, bo w naszych rodzinach nie było żadnych poważnych chorób wśród dzieciaczków
![]()
Musi być odpowiedni sprzęt, więc nie każdy zrobiA go wykonuje każdy ginekolog
Te badania to chyba nie każdy ginekolog wykonuje prawda??
No pewnie! Warto ;-)Ja mimo, że mam jeszcze pare lat do 30-tki będę robić testy. Dla spokojnej głowychociaż jestem spokojna, bo w naszych rodzinach nie było żadnych poważnych chorób wśród dzieciaczków
![]()