reklama
Avisia
Fanka BB :)
Badania prenatalne są dobrowolne ale w dzisiejszych czasach raczej każdy je robi. Nie pisze o testach pappa tylko o szczegółowym usg I trymestru. Pappa zalecane jest po 35 r.z. I refundowane przez NFZ. Ja skorzystamDziewczyny a jak to jest z tym badaniem prenatalnym?? Jest to obowiązkowe, czy dobrowolne. Czy to lekarz zaleca, bo wcześniej coś bylo nie tak czy same chcecie, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok??
Bagi
Ja mam prenatalne na NFZ (wiek powyżej 35) i w takim przypadku jest refundowane. To moja pierwsza ciąża. Myślałam też o badaniu genetycznym nifty...ale cena 2500 to jednak spory wydatekDziewczyny a jak to jest z tym badaniem prenatalnym?? Jest to obowiązkowe, czy dobrowolne. Czy to lekarz zaleca, bo wcześniej coś bylo nie tak czy same chcecie, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok??
Bagi
To badanie to szczegolowe usg+ papa zestawione razem dają większą dokładność. Mamaginekolog bardzo fajnie to tłumaczy.Badania prenatalne są dobrowolne ale w dzisiejszych czasach raczej każdy je robi. Nie pisze o testach pappa tylko o szczegółowym usg I trymestru. Papka zalecane jest po 35 r.z. I refundowane przez NFZ.
EwelinaLoka
Ja mimo, że mam jeszcze pare lat do 30-tki będę robić testy. Dla spokojnej głowyTo badanie to szczegolowe usg+ papa zestawione razem dają większą dokładność. Mamaginekolog bardzo fajnie to tłumaczy.

Otulka5
A go wykonuje każdy ginekolog
Te badania to chyba nie każdy ginekolog wykonuje prawda??Ja mimo, że mam jeszcze pare lat do 30-tki będę robić testy. Dla spokojnej głowychociaż jestem spokojna, bo w naszych rodzinach nie było żadnych poważnych chorób wśród dzieciaczków
![]()
Musi być odpowiedni sprzęt, więc nie każdy zrobiA go wykonuje każdy ginekolog
Te badania to chyba nie każdy ginekolog wykonuje prawda??
Bezkonserwantow
No pewnie! Warto ;-)Ja mimo, że mam jeszcze pare lat do 30-tki będę robić testy. Dla spokojnej głowychociaż jestem spokojna, bo w naszych rodzinach nie było żadnych poważnych chorób wśród dzieciaczków
![]()
reklama
Violcia55
Hej dziewczyny [emoji4] co do pokoju to mamy zalecenie od psychologa ze 6 latka ma mieć sama pokój nie jak do tej pory z 2 letnia siastra do tego musze gdzieś ulokować bliźniaki wiec nie ma opcji w moim 3 pokojowym mieszkaniu [emoji20] rozglądam się za domem ... straszne wydatki przez to wszystko większy samochód trzeba kupic dom masakra ... w przyszłym tyg mam prenatalne udało mi się jakimś cudem umówić bo ja to wszystko na ostatnia chwile i 4 kliniki mi powiedziały ze nie ma opcji w jednej się zwolniło miejsce [emoji28] także już we Wtorek widzę się z moimi lobuzami