reklama

Sierpniowe mamy 2026

Przecież żeby zapisać na badania prenatalne muszą ustalić termin początku ciąży i porodu, bo one muszą się odbyć w konkretnych tygodniach ciąży
Zostałam zapisana na prenatalne na podstawie daty OM i wieku ciąży (USG na pierwszej wizycie). Nikt nie pytał mnie o termin porodu podczas zapisu ani takowego nie podał podczas pierwszej wizyty. To już chyba lekarz powinien wiedzieć co powinno zostać zrobione na pierwszej wizycie, nie ja ;)

reklama
Zostałam zapisana na prenatalne na podstawie daty OM i wieku ciąży (USG na pierwszej wizycie). Nikt nie pytał mnie o termin porodu podczas zapisu ani takowego nie podał podczas pierwszej wizyty. To już chyba lekarz powinien wiedzieć co powinno zostać zrobione na pierwszej wizycie, nie ja ;)

A masz zdjęcie z USG? Tam powinien być widoczny termin porodu. Albo kartę ciąży jeśli masz założoną to masz też wpisany termin ☺️

A masz zdjęcie z USG? Tam powinien być widoczny termin porodu. Albo kartę ciąży jeśli masz założoną to masz też wpisany termin ☺️
Powiedziano mi, ze za wcześnie na kartę ciąży i, ze dopiero na drugiej wizycie zostanie założona.. 😀 Sprawdziłam teraz USG, ale nie ma tam żadnej innej daty niż ta z wizyty :) No nic.. może mi w końcu powiedzą w przyszłym tygodniu 😅 to dam znać ☺️

Hej 😊 termin mam na 15.08.26. Na pokładzie już 13 miesięczny synek, więc będę mama 2under2. Pomimo, że ciąża planowana to trochę inna niż tamta, szczególnie, że chyba nastawiłam się na coś innego i trochę się zadręczam… mogę dołączyć i troszkę może poszukać „wsparcia” lub dobrego słowa? Lub tak po prostu przeżywać wspólnie ten niezwykły czas🙂

Dziewczyny z mojej perspektywy sprawa jest jasna, było wystarczająco dużo czasu żeby założyć sobie konto i udzielać się, kiedy wątek był publiczny. Wielokrotnie, zwłaszcza w ostatnich dniach pisałyśmy o tym, że czekamy do nowego miesiąca i się przenosimy. Ostatnie moje posty dotyczyły głównie tego, że zakładamy wątek prywatny. Każdy kto chciał to dołączył, szans było wiele. Utworzyłyśmy tu super aktywną społeczność, jak ktoś chciał być jej częścią to nikt nie bronił.
Wielokrotnie pisałyśmy tu o trudnych przeżyciach i nie raczyłyście nawet delikatnego słowa wsparcia udzielić, więc przykro mi, ale NIE jesteście częścią tej grupy tylko podglądaczkami.
Przegadamy to jeszcze na grupie prywatnej, ale z tego co widzę to nie ma chętnych na przyjęcie Was w te progi.
Ja i @Smolna jesteśmy moderatorkami grupy i po uzgodnieniu tego z reszta użytkowniczek zastanowimy się jakie kroki podejmiemy. Pozdrawiam

Dodam tylko od siebie, że ten wątek główny wcale nie musi umierać, tutaj też możecie z nami pogadać. Nie sprawia to automatycznie, że przestajecie być anonimowe, tak naprawdę żadna z nas nie udzieliła tutaj informacji, po których ryzykujemy tym, że ktoś nas rozpozna itp. Po prostu mamy ze sobą wstępną relację, która trwa prawie dwa miesiące i chcemy ją przez prywatny wątek wzmacniać. Też nie wiemy od kiedy nas czytałyście, my nie wiemy o Was praktycznie nic, a tutaj sporo można wyczytać o nas, co już przestaje być wzajemne i to główny powód.

I baaardzo słusznie, że nie ma chętnych na przyjmowanie nowych w progi - zainteresowane panie miałyście kupę czasu, żeby do takowej grupy dołączyć. Co miesiąc się znajdą takie spóźnialskie i każdy miesiąc te same głodne kawałki i konta utworzone dzień temu, na prędce.
Grupy wsparcia miesięczne są też poza tym forum, można dołączać swobodnie i w każdej chwili do grup na fejsie. 🤷🏻‍♀️

Mam wyniki Panoramy (pobranie krwi było 22.01).
MAŁE ryzyko wszystkich wad, które sprawdzałam, a wybrałam ten najszerszy pakiet z mikrodelacjami.
I mam potwierdzoną płeć żeńską <3

Ryczę <3

Czekam tylko na wyniki Pappy, ale tam o ewentualnie jeszcze moga być ryzyka przedwczesnego porodu itd.
Co zasecyd9walo ze robilas panorame, bo ja ciagle sie zastanawiam nad nifty. Isg wyszlo ok i ryzyka niskie i nie wiem

reklama
A jest tu moze wroclaw? Polecacie jakiegos wybitnego lekarza do badan prenatalnych? Pierwsze mam za soba, ryzyka po skorygowaniu nieskie, na usg ok, ale tak chodzi mi po glowie nifty ale z drugiej strony cxyje ze jest ok,

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry