reklama

Sierpniowe mamy 2026

Super. Ja wczoraj przeglądałam swoje prenatalne z przed 12 lat jak byłam z synem w ciąży. Też było wszystko super a ryzyka trisomi w tysiącach. Teraz się spodziewam wyników no nie ukrywajmy będą trochę gorsze ze względu też na wiek na pewno więc jeśli będą niepokojące będziemy robić Nifty pewnie. Spokojna głowa jest najważniejsza w ciąży.
No tak, jakby miała wyniki takie niekoniecznie to miałam robić panoramę, ale w mojej sytuacji no trochę mija się to z celem bo wszystkie nipt są bardzo czułe na 3 główne trisomie, inne delecje czy zmiany w chromosomach bardzo średnio wypadają więc no nie będę wydawać pieniędzy na nipt obecnie 🙂
Prawda, w ciąży spokój jest bezcenny

Ja mam lepsze wyniki niz ponad 3 lata temu z córką, głównie jeśli chodzi o preeklamsje
Trisomie bardzo podobne

reklama
Bardzo bym chciała to wpisywać, ale chyba nawet nie mamy zmienionego wątku na prywatny. Nie wiem po czym to poznać. Moderatorka Ania miała się tym dzisiaj zająć, ale chyba się nie zajęła
Prywatny wątek z tego co kojarzę będzie odrębnym wątkiem. Ten zostanie ogólnodostępny, a my zostaniemy dołączone do nowo utworzonej grupy.

Mam wyniki Panoramy (pobranie krwi było 22.01).
MAŁE ryzyko wszystkich wad, które sprawdzałam, a wybrałam ten najszerszy pakiet z mikrodelacjami.
I mam potwierdzoną płeć żeńską <3

Ryczę <3

Czekam tylko na wyniki Pappy, ale tam o ewentualnie jeszcze moga być ryzyka przedwczesnego porodu itd.

Dziewczyny widzę, że jest prywatny wątek już 🙂
Mnie sie jeszcze nie pojawil?

Kurcze, Jak Wy wszystkie wczesnie znacie juz plci dzieci, zazdroszcze 😍
Ja mam prenatalne za tydzien w poniedzialek, ale te 3 Lata temu w ciazy z corka nie bylo opcji, zeby cokolwiek przewidzieli. Na badaniach krwi rowniez nie mialam opcji, aby plec sprawdzili (to jest w Anglii I badania na szanse zespolu Downa oraz kolejnych dwoch chorob, ktorych nie pamietam sa darmowe). Takze ja chyba Bede musiala poczekac do jakiegos 17go tygodnia I zapisze sie na prywatne USG, ale przeczucie mowi mi, ze Bedzie dziewczynka.

Ja mam prenatalne za tydzien w poniedzialek, ale te 3 Lata temu w ciazy z corka nie bylo opcji, zeby cokolwiek przewidzieli. Na badaniach krwi rowniez nie mialam opcji, aby plec sprawdzili (to jest w Anglii I badania na szanse zespolu Downa oraz kolejnych dwoch chorob, ktorych nie pamietam sa darmowe). Takze ja chyba Bede musiala poczekac do jakiegos 17go tygodnia I zapisze sie na prywatne USG, ale przeczucie mowi mi, ze Bedzie dziewczynka.
Ja trzy lata temu z córką też o płci dowiedziałam się dopiero na połówkowych. Teraz lekarz mówił, że bez wątpienia chłopak 🤣 ją jeszcze nie dowierzam
Wiele zależy od sprzętu i lekarza, który wykonuje badanie
Nie wiem jak to w Anglii, u nas lekarz musi mieć certyfikat FMF

reklama

Z synem wiedziałam chwilę przed I prenatalnymi, no ale on bardzo chcial pokazać z kim mamy do czynienia :p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry