reklama

Sierpniowe mamy 2026

Melduje!
Zarodek 10.5mm - serducho 167 uderzeń. Z USG 7+2i taki znaczek chyba znaczy 2plus minus 6dni. z OM 8+6.

Dostałam skierowanie na badania krwi następna wizyta 17.02 wtedy założy mi kartę ciąży i skieruje na prenatalne.

Powiedzial, że jest postęp - czy waszym okiem też jest ok?

Przyrost nie za mały? 22.01 miał 4mm i USG wskazywało 6+1.

Trochę ulżyło.
Jak jest serduszko i tak pięknie bije to świetne wiadomości! No i dzidzia urosła ❤️ także głowa do góry, wszystko idzie w dobrym kierunku 🥰

reklama
Hej dziewczyny we wtorkowy poranek. 🥶
Ja w przyszłym tygodniu muszę już powiedzieć w pracy o🤰🏼... Nie będą w niebo wzięci że osoba im odpada... 😒😐

Się wczoraj wysłałam przez cały dzień to do 1 w nocy spać nie mogłam, a że szkoła się zaczęła to od 6.30 pobudka. Młody poszedł do szkoły, a ja zalegam w łóżku z netflixem.

Chyba młody coś się domyśla co się świeci i nie jest zbytnio narazie zadowolony - cóż bardzo duża różnica wieku ale ogarnie temat.

Pozdrawiam z biegunu zimna na termometrze -27 stopni. 🥶🥶

Hej. Dawno się nie odzywałam. Brakuje mi czasu.
U nas chyba ok. W piątek mam wizytę.
Na ten moment wogle do mnie nie dociera, że jestem w ciąży. Jedynie to, że nie jem praktycznie nic i ciągle mam mdłości przypomina mi, że pod sercem mam małego lokatora😍 a to już 10+4.

U mnie -23st. Auta nam pozamarzały. Córka do szkoły nie poszla, bo nie mamy jak ja zawieźć. Miałam powtórzyc badania i d.. oby jutro już było lepiej..

U nas też bardzo zimno 🤬 naprawdę pies się spokojnie załatwić nie może

Jestem od wczoraj o wiele spokojniejsza, już abstrahując od płci, chociaż jak widać póki co moje przeczucie się sprawdziło 😅
Ale tak mentalnie, że te ryzyka niskie, nie wiem na ile mogę być spokojna o ciśnienie

U nas też bardzo zimno 🤬 naprawdę pies się spokojnie załatwić nie może

Jestem od wczoraj o wiele spokojniejsza, już abstrahując od płci, chociaż jak widać póki co moje przeczucie się sprawdziło 😅
Ale tak mentalnie, że te ryzyka niskie, nie wiem na ile mogę być spokojna o ciśnienie
Będziesz robiła jakieś dodatkowe Nifty czy coś w tym stylu?

Będziesz robiła jakieś dodatkowe Nifty czy coś w tym stylu?
Nie 😊
Tak jak już wcześniej pisałam brałam pod uwagę jedynie nipt przy pośrednim ryzyku jakiejkolwiek trisomii
Wyniki mam z ryzykami w tysiącach, wszystkie narządy są bez zastrzeżeń, byłam na badaniach prenatalnych u naprawdę świetnego specjalisty, mój prowadzący zajmuje się neurospnografia płodu także mam do obu duże zaufanie a nipt to jednak nadal statystka co prawda o wiele dokładniejsza ale dla mnie bez wartości diagnostycznej na tym etapie

Ostatnia edycja:
reklama
Nie 😊
Tak jak już wcześniej pisałam brałam pod uwagę jedynie nipt przy pośrednim ryzyku jakiejkolwiek trisomii
Wyniki mam z ryzykami w tysiącach, wszystkie narządy są bez zastrzeżeń, byłam na badaniach prenatalnych u naprawdę świetnego specjalisty, mój prowadzący zajmuje się neurospnografia płodu także mam do obu duże zaufanie a nipt to jednak nadal statystka co prawda o wiele dokładniejsza ale dla mnie bez wartości diagnostycznej na tym etapie
Super. Ja wczoraj przeglądałam swoje prenatalne z przed 12 lat jak byłam z synem w ciąży. Też było wszystko super a ryzyka trisomi w tysiącach. Teraz się spodziewam wyników no nie ukrywajmy będą trochę gorsze ze względu też na wiek na pewno więc jeśli będą niepokojące będziemy robić Nifty pewnie. Spokojna głowa jest najważniejsza w ciąży.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry