reklama

Sierpniówki 2014

Ewelinka moja Maja w lipcu skończy 9 lat... też czeka na dzidzię :) i dopytuje czy będzie miała siostrę czy brata :) Jej pamiętne teksty w temacie:

- Mamo nie spełniłaś tylko jednego z moich marzeń - NIE URODZIŁAŚ MI BRATA!!! (Maja 6 lat)
- Mamo plosę ulodź mi bliźniaki.... jezeli nie chces dwójki to chocias jednego blizniaka mi ulodź (Maja 4-5 latek)
- Mamo Ty będziesz czekała z tą ciążą, aż będę miała 18 lat i po co mi wtedy będzie takie małe rodzeństwo... nie rozumiesz, że już musisz się postarać... jak ja potem będę wyglądała z takim małym rodzeństwem (początek grudnia 2013 r.)
- Ale będziesz mnie bardziej kochała dobrze? Tak o 1% dobrze?

reklama
Ja w listopadzie skończę 26 lat i to moja druga dzidzia.
Powiedziałam tylko mojej rodzinie, rodzina męża to takie plotkary że zaraz by się roznioslo. A mi samej jeszcze ciężko się przyzwyczaić że jestem w ciąży.
Wczoraj popłakałam się oglądając Kevin sam w Nowym Jorku, jakoś wydawało mi się że moment gdy Kevin spotyka mamę pod tą choinką jest bardzo wzruszający... więc chyba jest gorzej ze mną niż w pierwszej ciąży.

FiuuFiuu przesyłam Ci telepatycznie kanapkę :) może jakaś Pani z sali obok coś przemyciła do szafeczki i się podzieli? ;)

Barbarka :) no tak to już chyba czas... na takie reakcje mam to samo :)

LILITH polecam książkę "Na miejsca gotowi wzwyż" kupiłam w mpiku. Wszystko jasno i klarownie wyjaśnione .... specjalnie dla dziewczynek do 10 roku życia !
Moja córa często pyta co i jak...a dlaczego tak a nie inaczej :-D
CMOKISIE

Witam się po dłuższej nieobecności , mam nadzieję, że u Was wszystko ok , ja mam lat 30 :)
O ciąży wie już prawie cała rodzina , rodzice się sami domyśli , ciężko wpierać komuś że grypa żołądkowa trwa ponad 2 tygodnie :)

Gratuluję udanych wizyt :)

Oszqurde opcja mi wróciła już, wtedy to jakiś błąd chyba był. Tylko jak z mobilnego piszę to nie mam tych opcji ale wtedy to ja ogólnie ciemna masa jestem i niczego nie rozumiem poza odpowiedzią :-D

Dorcia, dziękuję bardzo, też ją sprawdzę, będę na ten czas lepiej przygotowana, im więcej tym lepiej zresztą.
No i nie chcę pociskać małej jakiś kitów, jak to mnie próbowali o kapustach czy bocianach :szok:

Co do rodzeństwa, moja popłakała się na myśl o bracie. A czemu? Bo chłopcy czasem biją i popychają dziewczynki :-D no ręce opadają :eek: jak już wyjaśniłam jej co i tak to od razu wielki uśmiech, że jak tak to jej obojętne ale i tak wolałaby siostrę :-)

U nas pewnie wiedzą wszyscy, bo to leci od jednej osoby do drugiej. Nie przeszkadza mi to, ma być dobrze i dobrze będzie, więc niech cieszą się z nami. Choć byli w takim samym szoku.. chyba już nikt w cuda nie wierzył :tak:

moja tesciowa na wiesc o juniorze zareagowala mniej wiecej tak: co zrobicie z tym problemem? skrobanka?
wylam jak bobr. poza tym cala ciaze W sie nasluchal ze to nie jego bo ja jeszcze na poczatku pracowalam w DE a jego siostrunia podsluchala strzepek rozmowy naszej na temat tc i poleciala rozpowiadac. nawet powstal filmik jak kuzynka W oswiadcza wszystkim, ze to nie jego dziecko a ladacznica czyli ja chciala zrobic go w ch... oczywiscie dziecko jest jest jego. dodatkowo pitolenie jego rodzony o naszej niezradnosci zyciowej bo ja zrezygnowalam z pracy z powodu wysokiego ryzyka poronienia. lezalam w lozku non stop na uspakajaczach i luteinie bo mialam szyjke skriocona i skorcze z nerwow to tez sie nasluchalam o swoim nierobstwie... ehhh moja tesciowa

teraz jego rodzinie nie mowimy nie chce nam sie sluchac, jak brzuch mi urosnie to sie kapna ale zyje nadzieja ze dadza sobie spokoj z gadaniem ze dwojka smykow to patolia....

Ostatnia edycja:
reklama
O matko! Ze takie babska doczekały się dzieci to ja jestem w szoku. Jak tak można w ogóle powiedzieć.
Mamasowa tylko sie nie stresuj tym babsztylem ( przepraszam za wyrażenie) , kiedyś jeszcze będzie chciała żeby jej wnuk podał szklankę wody jak juz tyłka nie bedzie mogła podnieść.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry