reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2014

Cześć dziewczynyJ
Widzę miło spędziliście walentynki! U mnie także fajowy dzień. Generalnie mąż się postarał. Miał dzień wolny, więc było mega romantycznie, z prezentami, śniadaniem do łóżka itp.;)
Kahaka to chyba dobrze? Ja tam codziennie wypatrywałam mojego brzuszka, aż w końcu jestJ
Amelia bez stresu i te wyniki również będą dobreJ
Alicja witajJ
Monya to dobrze, że wpadają, może chętnie pomogąJ
Natkusia to już 18 tydzień…wow…
Gorgusia normalnie Francja-ElegancjaJ
Sierpniowa fajnie, że jesteś w tak dobrej formie! Tylko nie szalej za bardzo, bo ja to się czasami zapominamJ
Miłego dnia, u mnie dość ciepło, ale pochmurnie;/

reklama
witajcie ;-)
u nas walentynki minęły spokojnie - mąż przygotował piękną kolację ale niestety nie byółam w stanie zjeść za dużo - bo wieczorami dopadają mnie mdłości :-( a wszystko wyglądało tak apetycznie :-( ja dalej uwijam się z remontem i już pomału mam dość.. ehh niech to się już kończy..
co do samopoczucia to u mnie różnie - mdłości i wstręt do jedzenia jakoś górują.. niestety bardzo smakuje mi słodkie więc to moja zguba gdy nic innego nie mogę do ust tknąć :-(

Alicja wiiiitaj kochana :-) fajnie że zadomowiłaś się na sierpnióweczkach :-) spokojnej ciąży życzę potrójnie ;-)

Alicja - witałam Cię juz i gratulowalam na watku ciaz blizniaczych, ale gratulacji nigdy nie za dużo :-) Gratuluje! Blizniaki przy trojaczkach to pikus ;-) Sie będzie działo! Najwazniejsże to donosić jak najdłużej teraz! Życzę spokojnej ciazy!

Gorgusia - wyglądają super! Reklama macierzyństwa :-)

Sierpniowa - podziel sie tym powerem ;-) zazdroszczę!

Amelia - super, ze Pappa ok, ale sie musiałas narzekac.

Natkusia - swietnie, że u Ciebie już lepiej. Mi w pierwszej ciazy objawy pierwszotrymestrowe minęły właśnie po 4 miesiącu.
Czyli mając termin na lipiec zakladalas wątek sierpniowy? :-) Rozumiem, ze lubisz być gospodynia? :-) I super dla nas, bo swietna jesteś w tej roli! Dobrze, ze nie poszłas sobie do lipcowek.
Ja tez sie nastawiam na lipiec, byle druga połowa, nie wcześniej!

Dziewczynom które 'zaszalaly' w Walentyki zazdroszczę, u mnie mdłości nie miały litości. Za to synek sie spisal i spał do rana u siebie, do nas trafił na dospanie po 715, zawsze coś, takie lozko tylko dla nas.

Wszystkim borykajacym sie z gorszym samopoczuciem życzę szybkiej poprawy.
Ja mam lepszy dzień, rano walczyłam ze strasznym osłabieniem. Ale jakoś sie przemoglo i w sumie w towarzystwie w moich panów spędziłam kilka godzin poza domem, juhuuuuu!
Teraz sie kanapuje, nie ma 'letko', ale i tak dzień fajny, odpukac.

Zakupiłam wreszcie Mustele i olejek migdalowy i zaczynam prewencje rozstepowa, do tej pory smarowanie, przez zapachy, nie wchodziło w gre.

Trzymajcie sie wiosennie!

Witam,

Alicja, witaj :-) i wow! :-D

Gorgusia, ślicznie wyglądasz ;-)

Monia456, jak jeździłam z Mikołajem do Wrocka, trafiłam na super lekarza, ale nie pamiętam nazwiska :zawstydzona/y: musiała bym poszperać w dokumentach.
On pracował jeszcze jak szpital był na dyrekcyjnej, chyba tak ta ulica się nazywa :-D:zawstydzona/y: Sto było na wprost pksu :tak:

U nas szpital w domu:-(

Witam,
dlugo mnie nie bylo ale to wedrowanie od lekarza do lekarza od szpitala do szpitala wykancza. Ostatecznie we wtorek mialam zabiek konizacjii metoda LEEP w narkozie, trwalo to godzinke. Na drugi dzien przed wypisem malutkie lapkami machalo na kontrolnym usg. zabieg mialam w poliklinice gemelli w rzymie, jesli sie trafi jeszcze jakas mama z wloch z problemami polecam goraco to miejsce i sympatycznych ludzi.
19 lutego calkiem niedlugo mam wizyte I-go trymestru z usg i ocena rozwoju mojego Misiaka, pozniej za 3 m-ce kontrol kolposkopia i mam nadzieje uslyszec ze cala tkanka nieprawidlowa zostala usunieta. teraz musze lezec lezec to bedzie czas na pisanie z Wami.

Natkusia - mam pytanie. Piszesz, że zaczynasz 18 tydzień, a teraz spojrzałam na suwaczek i masz 17. Pogubiłam się???
ja myślałam, że jak jest np. 17t5d - to jest to nadal 17 tydzien, a nie 18... tak przynajmniej liczy moj lekarz.... jak mu z usg wychodzi np.14t5d wpisuje w karcie ciązy 14t tylko.
A jak u Was dziewczyny lekarze liczą te tyogdnie ciązy? zaokrąglają czy nie?? :-)

Madruszka - witaj! dobrze, ze zabieg się udał. I koniecznie daj znać 19-go po wizycie.

Madruszka, odpoczywaj :)

Martuskaa, lekarze biorą pod uwagę skończone tygodnie, także to wygląda tak jak napisałaś. Jeżeli jest 16t4d to dla lekarza 16. W rzeczywistości leci Ci wtedy 17ty :tak:
Ja już mówię jak mój lekarz i się nie rozdrabniam :-p

Gorgusia prześlicznie wyglądasz, fryzurka bardzo mi się podoba, marze o podobnej jak włosy mi odrosną, ciachane po wybielaniu, którego już nie mogłam kontynuować z powodu dzidzi :-D Wyglądasz promiennie i szczęśliwie, ślicznie :tak:

Madruszka wytrwałości kochana życzę, już chyba niewiele przed Tobą, a oby było tylko lepiej! oczywiście trzymam kciuki za wizytę ;-)

Alicja czy wiesz może kto mieszka w środku? i masz może jakieś zdjęcie z usg? przepraszam za natarczywość ale uwielbiam normalne maluszki podglądnąć a co dopiero trojaczki :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Martuska jest tak jak mówisz w zaokrągleniu. Jak masz teraz 16t5d oznacza to, że to już 17t. Skończyłaś już 16 t i to już 5 dzień 17. Lekarze u mnie robią podobnie, wpisują pełny tydzień a nie ten w trakcie, różnie może to być. Tak samo jak czytam w kalendarzu, to jest z pełnego tygodnia a nie tego, wktórym aktualnie jestem. Choć to też zależy. Czasem podane jest: " pod koniec tego tygodnia dziecko ma..".

Też się z tym gubie, bo np wedle usg jutro zaczynam 17t ale zaś z om dopiero w środę chyba. Co prawda w tedy też zobacze jak się ma maluch co do dni ale czuję się zakłopotana różnicą. [ Prawidłowo z usg to dziś mam 16t1d choć na suwaczku mam 16t ]

Dziewczyny z gorszym samopoczuciem, również pociesze. U mnie stałe mdłości, kiepski apetyt i samopoczucie. Ale bóle są duużo słabsze więc to dla mnie najważniejsze, reszta do przeżycia. Słabo też mi jest.. aż boje się sama w sklepie zostawać choćby na moment..:zawstydzona/y:

My dziś po zakupach, kupiliśmy żaluzje drewniane, białe, na przód domku w ikei. Co do tyłu chciałam rolety, takie co mają spody w różnych kształtach jakby wycięte ale nie wiem jak się to nazywa :szok::-D i na necie nie mogę popatrzeć by cene znaleźć.

MARTUSKA już o tym było pisane :tak: mam skończone 17 tygodni i zaczynam 18. Tak liczy mój lekarz, szpital i wszyscy dookoła mnie ;-) poza tym prowadzę dziennik ciąży na internecie i tam od dziś piszę, że jestem w 18 tyg, różne kalendarze również :-) to Wy źle liczycie :-pdla wielu lekarzy liczą się SKOŃCZONE tygodnie.. wpisuje Ci 14 bo to są skończone ale jesteś w 15. Dziewczyny to na prawdę nie jest skomplikowane :-D

My z Michaśkiem właśnie oglądamy skoki :cool2:

reklama
[SUB]Natkusia - Nie sadze by ktoras z nas uważala, ze to skomplikowane :-)
Tylko wprowadza zamieszanie skoro lekarze liczą tylko skończone tygodnie - tego samego dnia u ginekologa jestem w 15tc, a na forum w 16 :-)
Ja trzymam sie jednej opcji.

Jak urodziłam w 38t3d i wg lekarzy urodziłam W 38 tygodniu, nie w 39.
Jak mam umówić badanie polowkowe W 21tc to ma to być od 21 do 21t6d.
Jak byłam w szpitalu i miałam 11t3d to lekarze mówili, umawiajac mnie na badania, ze jestem W 11 tyg.

Ale mnie tam gancegal jak kto liczy :-)[/SUB]

Ostatnia edycja:
Do góry