reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniówki 2014

witam poniedziałkowo

U mnie fantastyczna pogoda, ciepło, słonecznie wiosennie!!!!! byłam już na spacerku, podreptałam do Rossmanna po mydło siarkowe dla małego . Ma jakąś wysypkę byłam z nim u lekarza w zeszłą środę, lekarka podejrzewała świerzb ale on się nie drapie , dostał więć jakiś krem do smarowania miejscowego i syrop odczulający. Poprawy jednak nie widzę, dzwoniłam dzisiaj, zeby go zarejestrować a tu zong , lekarka będzie w czwartek.

Przy okazji wizyty w Rossmannie zakupiłam sobie Mama Care Efectima Pharmacare Kuracja zapobiegająca rozstępom dla kobiet w ciąży. Nie używałam tego specyfiku ciekawi mnie jakie przyniesie efekty:-)

Przy okazji założyłam sobie , ze nie przytyję więcej niż 2kg na miesiąc więc jakieś 12 kg do porodu. Niestety nie mam w domu wagi 2 tyg temu ważyłam 58 kg heheh

Byłam też zapisać malucha do szkoły (oddział przedszkolny), tak mu sie spodobało na dniach otwartych , ze nie mówi o niczym innym , chce iść do szkoły i już.:-)

Co do dentysty powinnam się wybrać na przegląd, wiem , że w min 1 zębie mam próchnicę ale szczerze jakoś tego nie widzę, ze z rozdziawioną paszczą zdołam wytrzymać i nie zwymiotować.

Macie tak ,że jak dotykacie brzucha , nad spojeniem łonowym to czujecie bijące serce malucha?????? ja takie odnoszę wrażenie za każdym razem jak przykładam rękę , zwlaszcza wieczorem

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
witam po weekendzie. U nas zaczęły się ferie i cały weekend na wyjeździe, ale podczytywałam was w telefonie. Co do samochodu to tak się złożyło, że rok temu kupiliśmy drugie 7-mio osobowe, więc miejsca jest i na następne dziecko i na wózek. Co do dentysty to ja też straszna panikara jestem, boję się przeokrutnie. A teraz przy myciu zębów bardzo często mam krwawienie z dziąseł, ale to ponoć normalne na tym etapie ciąży. Zmieniłam szczoteczkę na miękką. U nas też pogoda super, słoneczko od rana i jest 16 stopni na plusie, WIOSNA!!! Dziewczyny z ruchami, czy codziennie czujecie swoje maleństwa? Bo u mnie to różnie, ale już są troszkę inne, jakby ciut mocniejsze.
Co do zakupów to codziennie oglądam na allegro "sprzęty" dziecięce i ubranka, ale co do zakupów to zdecydowanie za wcześnie. Chociaż po każdej wizycie jakiś drobiazg kupuję (skarpetki, body) to taki mój rytuał :-D
jejku czujesz ruchy w 15 tygodniu? Ja mam 16 tc i nie czuję nic :(

Sierpniowa mam pytanko do ciebie :-) Jaki lekarz prowadzi twoją ciąże i gdzie w ogóle chodzisz? A myślałaś już może gdzie rodzić ? Pytam bo jesteś z Lublina, a to moje rodzinne miasto :-) I chciałam się w ogóle zapisać do jakiegoś innego lekarza na usg jakieś kontrolne, bo u swojego będę miała dopiero w marcu. I myślałam żeby do Lbn właśnie pojechać :-)

Chodzę prywatnie do dr Barczentewicza na Czechowskiej. Ogólnie mogę z czystym sumieniem polecić i doktora i placówkę:tak: Tylko, że nie pracuje on w żadnym szpitalu, jeżeli to by Cię interesowało.

A co do szpitala, skłaniam się na razie do tego na Lubartowskiej. Słyszałam dużo złych opinii o Kraśnickich i o Jaczewskiego, z kolei na Lubartowskiej już dwie znajome rodziły i polecają. Ale to wiesz, ile rodziło, tyle opinii i druga sprawa, że nie wiadomo na kogo się trafi :tak:

Co do zakupów to czekam na potwierdzenie płci (w marcu) :tak: jak potwierdzi się dziewczynka to wtedy będę kupować a jak okaże się chłopczyk to wszystko mamy :-)

EWCOL ja czuję prawie codziennie przynajmniej na chwilkę :tak: oczywiście nie jest to często ale raz codziennie przynajmniej :-)

KAMI tak, pewnie każda tak ma :-) ale muszę Cię rozczarować.. to nie jest serce dziecka ;-) trafiasz na tętnicę, aortę.. też tak mam :-) też w pierwszej ciąży myślałam, że to serce ale to niemożliwe..

WSZYSTKOSIEZMIENIA nie masz się czym martwić! Każda kobieta czuję ruchy nainnym etapie ciąży.. Ja w pierwszej czułam dopiero pierwsze ruchy w 23-24tc (!) a teraz jakoś tak wcześniej ale zasady nie ma :-)

Ja gotuję obiad a po lecę do fryzjera obciąć włosy. Potem do mamy bo będą moje siostry i poplotkujemy trochę wiec będę wieczorem..

Miłego dnia!

witajcie :-)
ja w pierwszej ciąży czułam późno ruchy - więc teraz pewnie też trochę poczekam :-(
co do auta.. my mamy od dwóch lat auto 3-drzwiowe sportowe i cały rok wkładaliśmy fotelik przez drzwi kierowcy.. nie było aż tak źle - kwestia przyzwyczajenia się ;-) teraz ala siedzi już w tym na stałe i też nie jest źle.. zaraz zacznie sama się wdrapywać więc już w ogóle będzie luzik :-) no i od lata dwójeczka będzie w tym też aucie węc będzie wesoło :-) myslimy o kombiaczku ale póki co remonty ważniejsze a kilka kredytów na raz to boję się brać :-(

dziewczyny kupiłam ziaja mamma mia na rozstępy - ma któraś może? polecacie? ja na (.) mam straszne po pierwszej ciąży - normalnie patrzeć się nie mogę no ale najważniejsze że córa zdrowa - warto było :-)

buziakuję wszystkie! ;-)

Nie cierpię uczelnianej biblioteki.

Ja jak przykładam rękę do brzucha to chyba raczej czuję swoje tętno w palcach, czy w czymś :D

My musimy sprzedać dwa auta i kupić jedno bo na dwa nas nie będzie stać :D a moglibyśmy sprzedać auto K. gdyby moje miało większy bagażnik. Pewnie kupimy jakieś kombi chociaż wizualnie nie cierpię tych aut ;)

Co do roweru też ubolewam. W zeszłe wakacje K. dużo pracował a ja robiłam sobie wtedy samotne, z muzyczką i długie wycieczki. A że koło Częstochowy jest zamek Olsztyn to był to cel moich wypraw :) ahhh słoneczko, las, wiatr we włodach, jazda w ulewie :)) wspaniale :)) raz w takiej ulewie spadłam z roweru, ale było zabawnie tak czy siak ;)

A jeszcze co do ruchów to ja dalej nic nie czuję ;)

Cześć. :-)

Fiuufiuu my też nie mamy samochodu, bo mieszkamy w mieście z świetną komunikacją publiczną. Jak potrzebujemy samochód, czyli 2- razy w roku, to go wynajmujemy. I póki nie muszę to nie kupię. :tak:

Ewcol3
mój berbeć najczęściej pląsa jak zasiadam do ciepłego posiłku. :-)

Kami-30
to raczej nie serduszko maluch tylko twoje duże naczynie krwionośne.

Naktusia
ja też czekam do następnej wizyty i wtedy: jeżeli dziewczynka to dokupię parę babskich fatałaszków, a jeżeli chłopiec to wszystko mamy. :-D

U mnie wiosna, ciepło i słońce tak pięknie świeci. :-D

Byłam na zakupach i kupiłam sobie cieńki płaszczyk w kolorze czerwonym, bo zimowa kurtka stanowczo za gruba się zrobiła. Julian dostał wiosenną kutkę i polar i sandały z Jacka Wolfskina z olbrzymiej przeceny. Nie wiem czy za szeroki nie będą, bo Julian ma stópki - kajaczki, ale jakby nie pasowały to spokojnie je sprzedam.

Idę do ogrodu pościnać zeszłoroczne trawy, bo nowe pędy przy ziemi puszczają. :-)

Co do ruchów to mi sie czasem uda wyczuc takie smyrniecie szybkie i bardzo delikatne ,więc zdaje mi sie ze to wlasnie moj babelek :-)a to dopiero 14 tydzień ... w pierwszej ciąży o ile się nie myle byl to 17albo 18 tydz

Teraz poleglam na sofie cos brzusio mnie zaczęło ciągnąć :-(

my tez mamy auto, które zmienialismy w czerwcu. I nie jest kombi.Kombi właśnie sprzedaliśmy aby mieć coś mniejszego, a spacerówka Wiki i bagaże wakacyjne sie tam mieściły, teraz tez musi dac radę bo nie wyobrażam sobie innego autka. A życia beż samochodu też sobie nie wyobrażam, tachac się z dzieciakami ehhh
ja ruchy też czuję. Takie rozpychanie od środka :) fajnie uczucie. Ale w ciązy z Wiki poczułam późno - jakoś na pewno po 20 tygodniu.
U mnie też wiosennie - spacer zaliczony. Może uda nam się jeszcze wyjść jak już mój A wróci z pracy :)
pozdrawiamy mamuśki

reklama
Do góry