reklama

Słodkie mamusie

reklama
a co tu taka cisza, nikt nic nie melduje.....:angry:
Wczoraj na czczo 103, po śniadaniu 119, po obiedzie niestety skok, ale to nic dziwnego, biała mąka zrobiła swoje 156, w międzyczasie 91, po kolacji 114, a o godz. 4.20 88, czyli dobowo nieźle.....
Dziś na czczo ( godz 10.40) 90, po śniadaniu 104.....;-)

U mnie wczoraj było w miarę, oczywiście ok.16 uległam i zrobiłam popołudnie świnki-owoców się nawpierniczałam :baffled: i to tych niedozwolonych...ale potem poszliśmy zaraz na spacer-więc myślę, że szybko spaliłam.
Dziś na czczo chyba 93 albo 97 nie pamiętam, po śniadaniu mierzę a tu wyszło 68...ale czułam, że to coś glukometr zaświrował i z innego palca wyszło 108...
Dziś obiad u mamy więc pewnie po obiedzie będzie uhhhuuu wysoko-może sobie dam 1j więcej insuliny:confused:

U mnie wczoraj było w miarę, oczywiście ok.16 uległam i zrobiłam popołudnie świnki-owoców się nawpierniczałam :baffled: i to tych niedozwolonych...ale potem poszliśmy zaraz na spacer-więc myślę, że szybko spaliłam.
Dziś na czczo chyba 93 albo 97 nie pamiętam, po śniadaniu mierzę a tu wyszło 68...ale czułam, że to coś glukometr zaświrował i z innego palca wyszło 108...
Dziś obiad u mamy więc pewnie po obiedzie będzie uhhhuuu wysoko-może sobie dam 1j więcej insuliny:confused:
jak chceszzwiększyć, to zrób sobie 2 jednostki więcej.....:tak:

za poźno...już po obiedzie, za 25 min mierzę, pewnie będzie ze 140...bo mamusia jak zwykle się postarała!ziemniaczki, makaronik, soczek...

o masz......ale już na zaś będziesz wiedziała....ja też zjadłam obiad i mega się najadłam: kawałek kurczaka, malutko ziemniaków z koprem, surówka z kaustki i marchewki z cebulką, szczypiorem i koperkiem, odrobiną oleju, octu , soli i pieprzu, kalafiorek gotoawny z bułeczką tartą, kawałek cukini usmażonej w panierce.....cukier 124 po godzinie, czyli w miare ok.....;-)

Dzień doberek słodziutkie.........nie macie już cukrzycy czy co.....tak mało się tu udzielacie....:-(
Mój na czczo dziś super 88 mg%, po sniadanku 118 mg%- też w normie......mam nadzieję, ze mnie to nie ogłupi i nie zacznę czegoś podjadc, bo cukry dobre:angry:.....a i znów dentysta dziś- mm nadzieję, ze znów mi cukier nie spadnie.........:eek:

reklama
U mnie za to gorzej... na czczo 92 po sniadaniu i 2 j cukier133...i ogolnie caly czas czuje ta salatke z kolacji jak mi siedzi i nie moge strawic...:zawstydzona/y:Maskra-nie dosc ze nie spie od 4.00 przzez to to jeszcze mi niedobrze tak, ze az sie w glowie kreci...
w czartek diabetolog!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry